♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Denizbank ana sponsorluğunda bu yıl da kapılarını sanatseverler için açıyor. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Karşıyaka Oda Orkestrası, dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay ve trompet sanatçısı Cem Sevgi'ye eşlik edecek. Bodrum Antik Tiyatro’da 3 Temmuz Cuma akşamı gerçekleşecek gala gecesinde Mozart ve Shostakovich’in eserlerine yer verilecek.
Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında, Piyanist Eren Levendoğlu’nun sanat yönetmenliğinde, Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından organize edilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bu yıl 3 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında klasik müzikseverleri bir araya getirecek. Festival kapsamında 12 konser sanatseverlerle buluşurken, genç yeteneklerin keşfedilmesine zemin hazırlayan Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması ise 20 – 23 Temmuz tarihleri arasında 3. kez düzenlenecek. Festivalin eğitim ayağı olan Gümüşlük Festival Akademisi’nde ise bu yıl 4 ayrı dalda masterclass gerçekleşecek.
3 Temmuz akşamı Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleşecek Piyanist Gülsin Onay & KODA konserinin ilk yarısında sanatçılar W.A. Mozart’ın “Piyano Konçertosu No.12 La Majör, K414” başlıklı eserinden “I. Allegro”, “II. Andante” ve “III. Allegretto” isimli bölümleri seslendirecekler. Aranın ardından Rus besteci Dmitri Shostakovich’in “Piyano, Trompet ve Yaylı Çalgılar Orkestrası İçin Konçerto No.1, Do minör, Op. 35” adlı eserine yer verilecek. Eser, “I. Allegretto”, “II. Lento”, “III. Moderato” ve “IV. Allegro con brio” adlı bölümlerden oluşuyor.
KODA’dan bir konser daha
Karşıyaka Oda Orkestrası, bir sonraki akşam festival kapsamında 4 Temmuz Cumartesi saat 21:00’de bu defa Şef Hakan Şensoy yönetiminde, Gümüşlük Antik Taş Ocağında “Mavi Geceye Müzik” başlığı altında bir konser daha verecek. Programın ilk yarısında orkestra, A. Vivaldi ve G. P. Telemann’ın eserlerine yer verirken, ikinci yarıda A. Piazzola, Kenan Durul, Armağan Durdağ ve Jacop Gade gibi bestecilerin eserleri seslendirilecek.
Sponsorlar
12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsorluğunu DenizBank üstlenirken; Bosch, co-sponsor olarak festivale destek veriyor. Festivalin diğer destekçileri ise TC. Başbakanlık Tanıtma Fonu, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası; otel partneri: Marriott; ulaşım sponsoru: THY; ulaşım destek: Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası; tanıtım desteği: Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum FM; GFA Eğitim sponsoru: Çağdaş Holding. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali EFFE Label kapsamına alınmış bir festivaldir.
12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali program:
3 Temmuz - Karşıyaka Oda Orkestrası & Gülsin Onay – Piyano, Şef: Rengim Gökmen, Trompet: Cem Sevgi
4 Temmuz - “Mavi Geceye Müzik” Karşıyaka Oda Orkestrası
8 Temmuz - “The Virtuoso Flute” Bülent Evcil - Flüt (Türkiye) & Phillip Moll – Piyano (ABD)
14 Temmuz - “Grammy Ödüllü Kuartet Bodrum'da!” Kronos Quartet (ABD/USA)
18 Temmuz - “21 Yüzyılın Rus Yıldızı“ Vyacheslav Gryaznov - Piyano (Rusya)
21 Temmuz – “Müziğin Coğrafyası” Trio KlaViS (Avusturya)
23 Temmuz – “Geleceğin Genç Piyanisti Seçildi” Saygun Piyano Yarışması Final Konseri
26 Temmuz - “İngiltere’nin En Sevilen Piyanisti” Martin Roscoe - Piyano (İngiltere)
29 Temmuz - “Akdeniz Rüzgarları” Gilles Apap - Keman (Fransa) ve Miroslav Dacic - Piyano (Sırbistan)
31 Temmuz - “Anika Vavic ile klasikten moderne” Anika Vavic – Piyano (Sırbistan)
4 Ağustos - “Yıldızlara Serenat” Gülsin Onay – Piyano (Türkiye)
8 Ağustos - “Nirvana ve Pink Floyd'dan Virtüöz Piyano için Seçmeler” Ayşedeniz Gökçin (Türkiye)
Gümüşlük Festival Akademisi Masterclass Programı 2015
Flüt – 08 Temmuz – 13 Temmuz
Piyano – 16 Temmuz –04 Ağustos
Keman – 28 – 31 Temmuz
Şan - 07 – 12 Ağustos 2015
3. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması 20 – 21 - 22 – 23 Temmuz
Konserlerin başlama saati 21:00’dir. Gala; Bodrum Antik Tiyatro, diğer tüm konserler Gümüşlük Antik Taş Ocağında gerçekleştirilecektir. Biletler; Biletix gişelerinde…
İletişim
www.gumuslukfestival.org
gumuslukfestival@gmail.com
www.facebook.com/gumuslukfestival
Sanatçılar Biyografi
Gülsin Onay
http://www.gulsinonay.com
Gülsin Onay'ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin'den Japonya'ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 68 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçı Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Neeme Jarvi, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Gülsin Onay'ın konser verdiği salonlar arasında Amsterdam Concertgebouw, Berlin Filarmoni Salonu, Viyana Konzerthaus, Londra Queen Elizabeth Hall ve Wigmore Hall, Paris Salle Gaveau, Washington DC National Gallery of Art ve New York Miller Theater yer almaktadır. Sanatçı Berlin, Varşova Sonbaharı, Granada, Würzburg Mozart Festivali, Newport, Schleswig-Holstein, İstanbul gibi dünyanın önemli müzik festivallerinin de eleştirmenlerce beğenilen, aranan bir ismidir. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayarak kısa sürede dünya genelinde klasik müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin Sanat Danışmanlığını yapmaktadır.
Rengim Gökmen
https://en.wikipedia.org/wiki/Rengim_Gökmen
Avusturya, İngiltere ve Hollanda'da orkestra şefliği üzerine çalışmalar yaptıktan sonra 1980 yılında katıldığı 'Gino Marinuzzi' San Remo Uluslararası Şeflik Yarışmasını kazanarak büyük başarı elde etti. Daha sonra Avrupa'nın hemen hemen bütün ülkelerinde, ABD'de ve Güney Amerika'da konserler yönetti. 1984-89 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü, 1992-95 yılları arasında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak görev yaptı. Bu görevi sırasında Aspendos Opera ve Bale Festivalini başlattı. 1988 yılında İtalya hükümeti tarafından ´Cavalleria´ nişanı ile onurlandırılan sanatçı, 1991 yılında TÜTAV tarafından Türkiye'nin yurtdışındaki tanıtımına katkıları sebebiyle ödüllendirilmiştir.
Ankara ve İstanbul Festivalleri Danışma Kurulu üyesi Rengim Gökmen, 1991 yılından bu yana sürdürmüş olduğu İzmir Devlet Senfoni Orkestrası müzik direktörlüğü görevi sırasında sayısız konser, kayıt, yurtiçinde ve yurtdışında turneler gerçekleştirmiştir. 1999 yılında Cumhurbaşkanlığı Yüksek Kültür ve Sanat Nişanı ile onurlandırıldı.
Cem Sevgi
1978 yılında Erzurum’da doğdu. 1988-1989 öğretim yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın trompet bölümüne girerek Doç. Mehmet Erten ile çalışmalarıma başladı. Birçok oda müziği ve konserlerin yanı sıra 1997 yılı Ocak ayında Prof. Hikmet ŞİMŞEK’in yönetimindeki H.Ü.A.D. Konservatuvarı Büyük Senfoni orkestrası eşliğinde J.N.Hummel’in trompet konçertosunu çaldı. Erden Bilgen ile oda müziği çalıştı ve Erden BİLGEN’in kurduğu Turkish Brass Quintet grubunun üyesi oldu. Bu grup ile Almanya’nın Passau şehrinde beşincisi düzenlenen Uluslararası Oda Müziği yarışmasında önemli bir ödül aldı. Daha sonra aynı grup ile Cumhuriyetimizin 75.Yılı kutlamaları için İsviçre’nin Montreaux şehrinde konser verdi. İbrahim YAZICI’nın yönettiği H.Ü.A.D.K Akademik Yaylı sazlar Orkestrası ile Torelli’nin trompet konçertosunu çaldı. Ayrıca Berlin’de düzenlenen Avrupa Gençlik Müzik Festivali’nin açılış konserinde D.Shostakovich’in Piyano ve Trompet konçertosunu Piyanist Özgür AYDIN ile çaldı. 2000 yılında düzenlenen Genç Yetenekler 2000 Bakır Sazlar yarışmasını birincilikle kazandı. Gazi Üniversitesi’nde Master programını tamamladı. 2003 Yılında Avrupa Karma Jazz Orkestrası’nda (Swinging Europe) 1.Trompetçi olarak görev aldı ve aynı orkestranın Danimarka, Almanya ve İtalya turnelerine katıldı. Maestro Justus Frantz yönetimindeki Uluslar Filarmoni Orkestrası’nın 2005 Aspendos konserinde görev aldı. Kendisi halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası trompet sanatçısı olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA)
Kuruluş çalışmaları Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Karşıyaka ilçesini Kültür Sanat Merkezine dönüştürme projesinin en önemli adımı olarak 2014 Ağustos ayında başlatılmıştır. Bu oluşum Türkiye’de ilk ilçe belediyesi orkestrası olup Devlet ve Üniversite orkestraları dışındaki ikinci (Eskişehir BBSO’ndan sonra) tam zamanlı yapılanma olma özelliğini taşımaktadır.
Orkestra, Hakan Şensoy’un Müzik Direktörlüğünde, Oğuzhan Kavruk’un Müzik Danışmanlığında, Tevfik Rodos’un Sanat Koordinatörlüğünde çalışmalarını yürütecek olup üst gözlemci kimliği ile Prof. Rengim Gökmen’in deneyimlerinden yararlanmaktadır.
Hakan Şensoy
Orkestra şefi olarak aralarında Sholomo Mintz, Raphael Walfisch, Fazıl Say, Steven Isserlis, Cihat Aşkın, Tedi Papavrami, Peter Jablonsky, Bruno Schneider, Gülsin Onay, Emre Elivar, Keneth Hamilton, Rubi Lakatoş, Hüseyin Sermet, gibi dünyaca tanınmış solistlere ve Terence Blanched Band, Bee Gees Band, George Benson, Geroge Dalaras, Dreamtone & Iris Mavraki's NEVERLAND gibi sıra dışı gruplara eşlik eden sanatçı Amerika kıtasından Avustralya'ya uzanan çok geniş bir yelpazede yer alan pek çok ülkede konserler idare etmekte, solist olarak resitaller ve orkestra konserlerinde yer almaktadır.
2015 yılı başı itibarıyla Karşıyaka Oda Orkestrası Müzik Direktörlüğü'ne getirilen sanatçı ayrıca İstanbul Oda Orkestrası, Filarmonia İstanbul ve Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası Genel Müzik Direktörlüğünü yürütmektedir.