ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 32 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Gümüşlük’te Bülent Evcil ve Phillip Moll sahne alacak 07.07.2015


12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 8 Temmuz Çarşamba akşamı “The Virtuoso Flute” başğı altında sunulacak Türk Flütçü Bülent Evcil ve ABD’li Piyanist Phillip Moll konseriyle devam edecek.

DenizBank ana sponsorlu
ğunda Gümüşlük Antik Taş Ocağında saat 21:00’de başlayacak geceye sanatçılar Johann Sebastian Bach’ın, “Sol minör sonat, BMW 1020” adlı eserinden “1.Allegro”, “2.Adagio”, “3.Allegro” başlıklı bölümleri seslendirerek başlayacak. Ardından sırasıyla şu eserler seslendirilecek; Ekrem Zeki Ün: “Yunus'un Mezarında”; Cécile Chaminade: “Concertino, Op.107”; Pietro Morlacchi: “Il pastore svizzero” ve Pablo de Sarasate: “Zigeunerweisen”.

Aradan sonra programın ikinci yarısında Flüt Sanatçısı Bülent Evcil ve ABD’li Piyanist Phillip Moll geceye Christoph Willibald Gluck’ın “Orpheus’ten Mutlu Ruhların Dansı” adlı eserle devam edecekler. Bu eserin ardından ikili Vittorio Monti’nin “Czárdás” adlı eseriyle klasik müzikseverlerin kar
şısında olacak. Ardından Giulio Briccialdi’den, “Il Carnevale di Venezia, Op.78” ve François Borne’den “Fantaisie Brillante sur Carmen” adlı eserleri yorumlayacak olan ikili Gümüşlük Antik Taş Ocağındaki geceyi sonlandıracak.



12. Uluslararası Gümü
şlük Klasik Müzik Festivalinde sonraki konserler:

8 Temmuz - “The Virtuoso Flute” Bülent Evcil - Flüt (Türkiye) & Phillip Moll – Piyano (ABD)
14 Temmuz - “Grammy Ödüllü Kuartet Bodrum'da!” Kronos Quartet (ABD/USA)
18 Temmuz - “21 Yüzyılın Rus Yıldızı“ Vyacheslav Gryaznov - Piyano (Rusya)
21 Temmuz – “Müzi
ğin Coğrafyası” Trio KlaViS (Avusturya)
23 Temmuz – “Gelece
ğin Genç Piyanisti Seçildi” Saygun Piyano Yarışması Final Konseri
26 Temmuz - “
İngiltere’nin En Sevilen Piyanisti” Martin Roscoe - Piyano (İngiltere)
29 Temmuz - “Akdeniz Rüzgarları” Gilles Apap - Keman (Fransa) ve Miroslav Dacic - Piyano (Sırbistan)
31 Temmuz - “Anika Vavic ile klasikten moderne” Anika Vavic – Piyano (Sırbistan)
4 A
ğustos - “Yıldızlara Serenat” Gülsin Onay – Piyano (Türkiye)
8 A
ğustos - “Nirvana ve Pink Floyd'dan Virtüöz Piyano için Seçmeler” Ayşedeniz Gökçin (Türkiye)

Gümü
şlük Festival Akademisi Masterclass Programı 2015

Flüt – 08 Temmuz – 13 Temmuz
Piyano – 16 Temmuz –04 A
ğustos
Keman – 28 – 31 Temmuz
Şan - 07 – 12 Ağustos 2015

3. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarı
şması 20 – 21 - 22 – 23 Temmuz

Konserlerin ba
şlama saati 21:00’dir. Gala; Bodrum Antik Tiyatro, diğer tüm konserler Gümüşlük Antik Taş Ocağında gerçekleştirilecektir. Biletler; Biletix gişelerinden temin edilebilir.

İletişim
www.gumuslukfestival.org
gumuslukfestival@gmail.com
www.facebook.com/gumuslukfestival


Sanatçılar Özgeçmi
ş

Bülent Evcil
http://www.bulentevcil.com
1968'de
İstanbul'da doğdu. Flüt eğitimine 1980 yılında MSÜ Devlet konservatuarında Prof. Mükerrem Berk ile başladı ve 1988’de mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Filarmoni vakfının bursu ile eğitimine Brüksel Kraliyet konservatuarında Marc Grauwels ile devam etti. 1992 yılında flüt dalında “Diplome Superieur avec Grande Distinction” (üstün başarı ile flüt yüksek diploması) aldı. Oda müziğinde ise “premiere prix” (birincilik ödülü) alarak mezun oldu. 1994 yılında Heidelberg-Mannheim Müzik yüksek okulunda çalışmalarına Jean-Michel Tanguy ile devam etti. 1996’da “Künstlerishe Ausbildung” (sanatta yeterlilik)  diplomasını pekiyi derece ile alarak mezun oldu. Yarışmalarda kazandığı ödüller: “Wolfgang Hoffmann”  nefesli çalgılar yarışmasında 2.lik. “Sir James Galway”in 1992 yılında Dublin’de düzenlediği flüt seminerindeki “Best Performer” (en iyi yorumcu) yarışmasında 2.lik. Bu ödül ona 1992-99 yılları arasında ünlü İrlandalı flüt virtüozu “Sir James Galway”in öğrencisi olma fırsatını sağladı. “Sir Galway” tarafından neslinin en iyi flütçülerinden biri olarak tanımlanan sanatçı, “Sir Galway'in” davetleri ile birçok seçkin konserde yeraldı.

Philip Moll
ABD’nin
Şikago kentinde doğan Phillip Moll, 1970 yılından beri Berlin'de yaşamaktadır. Harvard Üniversitesinde İngilizce ve Teksas Üniversitesinde Müzik bölümünden diploma alan Moll, bir sonraki yıl Münih’teki Müzik Yüksek Okuluna geçti ve 1978 yılına kadar repetitör olarak çalışacağı Berlin'deki Alman Operasında göreve başladı. O zamandan beri Kathleen Battle, Håkan Hågegard, Jessye Norman, Kurt Moll, James Galway, Kyung Wha Chung, Anne-Sophie Mutter, Akiko Suwanai ve Kolya Blacher gibi çok farklı müzisyenle eşlikçi ve topluluk piyanisti olarak çalıştı. Sanatçı, Berlin Filarmoni, Alman Senfoni Orkestraları, RIAS Oda Korosu ve Berlin Radyo Korosu gibi sayısız Berlinli toplulukla icralarda bulunmuş, kayıtlar yapmıştır. Yıllarca ABD, Avrupa ve Uzak Doğu'da konserler vermekle beraber Berlin Filarmoni Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Saint John's Smith Square ve Filarmoni Kammermusik Kollegium ile de solist olarak sahne almıştır.

Foto
ğraf: Bülent Evcil, Philip Moll

Tüm Haberler