♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, merakla beklenen Avusturyalı üçlünün konseriyle sürüyor. DenizBank ana sponsorluğunda devam eden festivalde sahne alacak olan Trio Klavis, alışılmadık enstrüman kombinasyonu ve sahnedeki performansıyla dünya çapında dikkat çekiyor.
Kemanda Jenny Lippl; saksofonda Miha Ferk ve piyanoda Sabina Hasanova’dan oluşan Trio Klavis’in 21 Temmuz Salı akşamı Gümüşlük Antik Taş Ocağında vereceği konser, “Müziğin Coğrafyası” adıyla klasik müzikseverlerle buluşacak.
“Sınır Tanımayan Virtüözler”
Alışılmışın dışında bir enstrüman kombinasyonundan oluşan Trio Klavis’in üyelerinin hikayesi de sıradışı. Azerbaycan, Slovenya, Avusturya, Rusya, Meksika, Hırvatistan ve Türkiye gibi bambaşka ülkelerde değişik kültürlerle büyümüş tutku dolu üç müzisyen, Viyana’da birbirlerini bulmuş. Müzik dünyasına yepyeni bir bakış getirmeyi kendilerine hedef edinmiş kemancı Jenny Lippl, saksofoncu Miha Ferk ve piyanist Sabina Hasanova, bu ortak amaç için Trio Klavis grubunu kurmuş. Richard Dubugnon, Aleksey Igudesman, Hyung‐ki Joo gibi dünyaca ünlü besteciler Trio Klavis’e ithaf ettikleri eserler yazmışlar. Üçlünün Viyana Musikverein, ORF Radiokulturhaus, Grafenegg Festivali gibi prestijli sahnelerde verdikleri konserler izleyicilerden büyük övgüler almış, tekrar davetler almışlar. İlk Almanya sahneleri Münih Gasteig’daki konserleri ve Avusturya turnesi yakın gelecekteki planları arasında bulunuyor. Trio KlaViS adı, çaldıkları enstrümanların Almanca adlarından geliyor: “Klavier”, “Violine”, “Saxophon”.
Çökertme Türküsü Trio Klavis yorumuyla dünya prömiyeri yapacak
Trio Klavis, gecenin ilk yarısında festival sahnesine Joseph Haydn’ın bir eseriyle gelecek. Üçlü bestecinin “Trio op.8, Allegro” isimli eserini seslendirecek. Ardında Marc Eychenne’in, “Cantilene et Danse” ve Heitor Villa‐Lobos’un, “Bachiana Brasileira Nr. 5” adlı eseri Miha Ferk düzenlemesiyle çalınacak. Gecenin ilk yarısı Aleksey Igudesman’ın “Take It To Eleven” adlı bestesiyle sonlanacak.
İkinci yarıda program, aradan sonra George Gershwin’le başlayacak. Bestecinin, “Catfish Row” adlı eserini seslendirecek olan Trio Klavis’in üyesi Miha Ferk’in düzenlemesi ile sahneye gelecek olan bu eserin ardından izleyiciyi bir sürpriz bekliyor olacak. İlginç üçlü bu defa bir Bodrum halk türküsüyle izleyicinin karşısında olacak. Aynı zamanda bir dünya prömiyeri de olacak olan bu performansta üçlü meşhur “Çökertme” türküsünü, Miha Ferk’in düzenlemesiyle yorumlayacak. Bu eserin ardından Arturo Marquez’in bestesi “Danzon Nr. 2” yine Miha Ferk düzenlemesi seslendirilecek. Daha sonra Ryuichi Sakamoto’nun, “Forbidden Colors” adlı eserini yorumlayacak olan üçlü geceyi, Astor Piazzolla’nın “Tango Suite” ile sonlandıracak 2. ve 3. bölümlerin seslendirileceği eserin düzenlemesi Miha Ferk tarafından yapılmış.
Müzik dünyasından büyük övgüler
Dünyada müzik otoriteleri tarafından yakından takip edilen ve sürekli övgüler toplayan Trio Klavis için meşhur Rus keman virtüözü ve besteci Aleksey Igudesman şunları söylüyor; “Trio Klavis’i duyduğum ilk andan itibaren büyülendim. Üçü de kendi içlerindeki sesi hem bireysel hem topluluk olarak bulabilmiş, beraber aynı tutku ve amacı izleyen benzersiz ve harikulade müzisyenler. İnsan onların olağandışı müzikalitelerini yorumladıkları her notada, her eserde hissedebiliyor. Müzik, konser salonlarında pek ender görülen bir biçimde onların içlerinden geçip direk dinleyiciye ulaşıyor. Onlar sınırları olmayan virtüözler.”
Litvanyalı keman virtüözü ve şef Julian Rachlin ise üçlü için şunları söylüyor; “Trio Klavis, büyük bir tutkuyla üstün seviyede müzik yapan üç fevkalade müzisyenden oluşuyor. Bu trionun orijinal enstrüman kombinasyonu çaldıkları eserlerde onlara bambaşka renk seçenekleri sunuyor ve klasik müzik dünyasında ışıldamalarını sağlıyor!
12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde sonraki konserler:
21 Temmuz – “Müziğin Coğrafyası” Trio KlaViS (Avusturya)
23 Temmuz – “Geleceğin Genç Piyanisti Seçildi” Saygun Piyano Yarışması Final Konseri
26 Temmuz - “İngiltere’nin En Sevilen Piyanisti” Martin Roscoe - Piyano (İngiltere)
29 Temmuz - “Akdeniz Rüzgarları” Gilles Apap - Keman (Fransa) ve Miroslav Dacic - Piyano (Sırbistan)
31 Temmuz - “Anika Vavic ile klasikten moderne” Anika Vavic – Piyano (Sırbistan)
4 Ağustos - “Yıldızlara Serenat” Gülsin Onay – Piyano (Türkiye)
8 Ağustos - “Nirvana ve Pink Floyd'dan Virtüöz Piyano için Seçmeler” Ayşedeniz Gökçin (Türkiye)
Gümüşlük Festival Akademisinde sonraki Masterclasslar;
Piyano – 16 Temmuz –04 Ağustos
Keman – 28 – 31 Temmuz
3. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması 20 – 21 - 22 – 23 Temmuz
Konserlerin başlama saati 21:00’dir. Gala; Bodrum Antik Tiyatro, diğer tüm konserler Gümüşlük Antik Taş Ocağında gerçekleştirilecektir. Biletler; Biletix gişelerinden temin edilebilir.
İletişim
www.gumuslukfestival.org
gumuslukfestival@gmail.com
www.facebook.com/gumuslukfestival