♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Salih Can Gevrek, geçen hafta 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında iki yılda bir düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı. Piyano çalışını ilk olarak Haziran 2013’te verdiği özel bir ev konserinde dinlediğim ince yapılı, uzun boylu, kıvır kıvır saçlı dur durak bilmeyen piyanistin adını yakın gelecekte daha sık duyacağımızı düşünerek, bu son zaferinin ardından kendisiyle içtenlikli bir röportaj yaptık.
Hem piyano hem sosyal hayat
Salih Can Gevrek, 5 Kasım 2014’te İspanyol klasik müzik dergisi Codalario’ya verdiği bir röportajda, doğduktan yarım saat sonra annesinin radyodan Bach’ın B Minör Mass’ini dinletmesiyle başlayan müzik tutkusuyla ilgili olarak “Bach çocukken müziği ve hayatı sevmemi sağladı” demiş. Ben de doğal olarak “Şimdi 23 yaşında oldukça başarılı bir konser piyanistisin. Geriye baktığında çocukluğunu nasıl anımsıyorsun?” sorusuyla başlıyorum röportajımıza. “Yaşadığım en güzel ve saf zamanlar olarak hatırlıyorum. Her şeyi gerçekleriyle görmek bazen rahatsız edebiliyor. Çocukluk yıllarım Ankara’da geçti. Her gün piyano çalışıp mahalledeki arkadaşlarımla oyunlar oynayarak hiçbir şekilde sosyal hayatımdan geri kalmadım. Müzik hayatla ve insanla doğrudan bağlantılı olduğu için çocukluğumda odaya kapanıp sekiz saat çalışmamın faydası olacağını hiç düşünmedim ve kesinlikle pişmanlık duymuyorum. Ailem bunun dengesini çok iyi ayarlayıp beni sıkmadan bunaltmadan müziğin dünyasına rahatça ve zevk alarak girmemi sağladı.”
Gevrek, beş yaşındayken piyano çalmayı öğrenmeye başlamış ve yedi yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlk ve Ortaokulu’na kabul edilmiş. 2011’e kadar Bilkent Üniversitesi’nde Gülnara Aziz’le devam eden eğitimini dünyanın en prestijli müzik okullarından biri olan Kraliyet Müzik Okulu’nda burslu olarak sürdürmüş. Lisans eğitimini bu sene tamamlamış olan Gevrek aynı zamanda Kraliyet Müzik Okulu’nun lisans bölümünde en yüksek notu aldığı için bir de ödüle layık görülmüş. Repertuvarını neye göre belirlediğini merak ediyorum. “Şimdiye kadar bestelenmiş piyano eserleri önümüzde ‘nasıl geçsek’ dediğimiz büyük bir okyanus gibi... Seçilecek o kadar çok başyapıt var ki.. Bu yaşlarda kendimi en iyi şekilde ifade edecek ve en derinden hissedebildiğim eserleri repertuvarıma almaya özen gösteriyorum” diyor Gevrek.
Ödül hatırlanmamı sağladı
“Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması’nın finalinde Rahmaninov’un 6 Müzikal An yapıtını, ardından Saygun’un Sonatin Op.15 eserinin Horon partisyonunu çaldın. Neden özellikle bu eserleri seçtin” diyerek açıyorum sorumu. “Ahmed Adnan Saygun’un Sonatin Op.15 eserinin tamamını çalmak isterdim ancak süre ve izleyicinin konsantrasyonunu Rahmaninov’a da biraz çekmek istediğim için en azından benim için çok enerjik ve güzel bir başlangıç parçası oldu. 6 Müzikal An ise altı bölümden oluşan ancak sonunda bir bütün olarak görülebilen inanılmaz derecede dramatik, melankolik ve derin bir eser. Hem teknik olarak hem de müzikal açıdan kendimi ifade edebildiğimi düşündüğüm bu eseri düşündüğümde, ‘Bir insan tüm bu farklı duyguları hissedip, bir araya getirip nasıl böylesine bir ruhsal yolculuk hikâyesi yazabilir’ sorusuyla karşı karşıya kalıyorum.”
“Sence bu başarın senin için ne gibi kapılar açacak?” sorusuna, “Londra’da okumaya başladığımdan beri hocam Dmitri Alexeev ile çok yoğun ve derin bir çalışma sürecine girdik. Daha çok İngiltere’de ve Avrupa’da konserler veriyordum. Doğal olarak kendi ülkeme çok sık gelme fırsatım olmadı, az da olsa unutuldum denilebilir. Bu yarışma bana hem epeydir yaşamadığım çok değerli bir deneyimi yaşattı ve ülkemde tekrar hatırlanmama sebep oldu sanırım” diyerek samimi bir cevap verdikten sonra Gevrek geleceğe dair istek ve umutlarından da kısaca söz açıyor: “Bir müzisyen olarak amacım her yönden gelişebildiğim kadar gelişirken, konser ve yarışmalarda bunu dinleyicilerle paylaşmak.Yapabildiğim en iyi şekilde müzik yapma hayali beni ayakta tutuyor.”
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali konser programı dahilinde Salih Can Gevrek’i ağırlayacak. Not alın, kaçırmayın derim.
Hande Eagle/Cumhuriyet