ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 30 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Müzik Eğitimcileri Derneği Genel Merkezi'nden TRT Stajyer sanatçı sınavındaki hukuksuzluğun giderilmesi için basın açıklaması 18.08.2015


TRT Çok Sesli Korosu stajyer  sanatçı sınavında, açıklanan sınav şartnamesi çerçevesinde başvuruları kabul edilen ancak sınav aşamasında seçici kurul  üyeleri, Eğitim Fakülteleri Müzik Öğretmenliği Bölümü mezunları  ile Güzel Sanatlar Fakülteleri Müzik Bölümü Şan Ana Sanat Dalı mezunları sınava almayarak bir skandala imza atmışlardı.

Gazetemizde konuyla ilgili yapılan haber sonrasında posta kutumuza çok sayıda tepki mesajı gelmi
ş, mağdur olanların sesi olduğumuz için ayrıca çok sayıda teşekkür mesajı ulaşştı.

Kısa adı MÜZED olan Müzik E
ğitimcileri Derneği Genel Merkezi, söz konusu stajyer sanatçı sınavındaki mağduriyetin ve hukuksuzluğun giderilmesi için TRT Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak konuyla ilgli bir basın açıklaması yayımladı.

Bugün ö
ğle saatlerinde edindiğimiz ve Genel Başkan Refik Saydam imzasıyla yayımlanan MÜZED basın açıklaması aynen şu şekilde:


Müzik E
ğitimcileri Derneği (MÜZED) Genel Merkezi tarafından, TRT'nin açtığı "Stajyer Sanatçı Alımı" sınavlarında Eğitim Fakültesi Müzik Anabilim Dalı mezunlarına yapılan hukuksuzluğun düzeltilmesi ve henüz sınavlar tamamlanmadan, sınav hakı engellenen adayların tekrar sınava çağrılması için TRT Genel Müdürlüğüne başvuru yapıldı. MÜZED Genel Başkanı Refik Saydam tarafından bugün yapılan başvuruda şu görüşlere verildi:

"Kurumunuzca açılan ve 05- 13 A
ğustos 2015 günleri arasında tamamlanacağı belirtilen Çoksesli Müzik Ses sınavlarında, sınav başvurusu kabul edilen ve sınav günü sitenizde ilan edilen Eğitim Fakültelerinin Müzik Öğretmenliği/ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı mezunları, ne yazık ki sınava alınmamıştır. Bu durum, üniversite öğrenimi boyunca bölümünde şan/ ses/ koro ana dalında eğitim almış olan Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı mezunlarına karşı haksız, hukuksuz bir uygulama oluşturmaktadır.

4 Nisan 2015 tarihinde yayımlanan 29316 sayılı Resmî Gazete'de yer alan "Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Hizmetlerinin Tanımı ve Bu Hizmetlere Atanacak Personel Yönetmeli
ğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in konuyla ilgili; "3. Özel Nitelikler ve Şartlar" başlıklı bölümünde aşağıdaki bilgi verilmektedir:

 "a. Tahsil: Üniversitelere ba
ğlı ve müzik eğitimi veren; 1- Konservatuarların, /2- Müzik ve sahne sanatları fakültelerinin,/ 3- Eğitim fakültelerinin müzik eğitimi bölümlerinin, 4- Güzel sanatlar eğitimi bölümlerinin şan/opera/koro, ses eğitimi bölümlerinin birinden mezun olmak."

Bu yönetmelik, içeri
ğinde (muhtemelen mevcut sistemin yeterince incelenmemiş olmasından kaynaklı olarak) belirsizlikler vardır. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünün ve müzik eğitimi bölümünün şan/ opera/ koro/ ses eğitimi bölümlerinden (kendisi bölüm olan bir kurumun bölümünden) söz edilmektedir.

Halen uygulanmakta olan YÖK Mevzuatında Üniversitelerin E
ğitim Fakültelerine bağlı olarak Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği/ Eğitimi Anabilim Dalları vardır. Bu kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin bir bölümü de ana çalgı/ ana dal olarak ses eğitimi veya şan almaktadır. Mezun olan tüm öğrencilerin diplomalarında da "Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı" ibaresi yer almaktadır.

Yukarıdaki söz konusu Yönetmelik hükümlerinde kastedilen çok açıktır ki: Müzik Ö
ğretmenliği Anabilim Dallarında ana dal olarak şan/ ses/ koro alanlarından birini seçmiş olan mezunlar bu sınava girebileceklerdir. Mezun öğrencilerden kimlerin şan/ ses/ koro ana dallarından birini aldığı gerekirse mezun olduğu kurumundan istenebilir.

Çok sayıda üyesi yukarıdaki uygulama nedeniyle ma
ğdur olmuş bulunan Müzik Eğitimcileri Derneği olarak sayın makamınızdan, yapılmakta olan sınavlar henüz tamamlanmadan ve sonuçlar açıklanmadan yukarıda belirtilen haksızlığın düzeltilmesini; Şan/ Ses/ Koro ana dallarından birini seçerek okulunu bitiren Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalları mezunlarının ivedilikle sınavlara davet edilmesini diliyoruz. Türkiye'de uzun yıllar boyu nitelikli müziğin yaygınlaşmasında başlıbaşına bir okul görevi gören TRT Kurumuna yakışan da budur. Bu çok açık hukuksuzluk nedeniyle konunun İdari Yargıya taşınması, TRT Kurumunun saygınlığına gölge düşürecektir. Derneğimiz, ilgili Yönetmelik maddelerindeki belirsizliğin giderilmesinde makamınıza katkı sunmaya hazırdır."

Refik Saydam

Tüm Haberler