ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 30 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın verdiği 2015 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası'nın sahibi besteci Yalçın Tura oldu 02.11.2015


Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın ülkemiz çoksesli müziğine büyük emeği geçmiş bir besteci, yorumcu ve/veya eğitimciye katkılarından dolayı Vakfın ve müzikseverlerin şükranlarını sunmak üzere her yıl takdim ettiği "Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”nın 28'incisi sahibi belirlendi. Vakıf Kurullarının oybirliği ile besteci ve eğitmen Yalçın Tura 2015 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’na layık görüldü. Vakıftan yapılan açıklamada Tura'nın "Geleneksel Türk Müziği ve Türk Halk Müziği alanlarında değerli araştırmalar yapan ve bu çalışmalarından esinlenerek çoksesli müzik eserleri üretmiş bir besteci olması ve   eğitim müziğine katkıları ve eğitmenliği göz önünde bulundurularak" ödülün kendisine verildiği duyuruldu. Yalçın Tura’nın madalyası 6 Aralık 2015 akşamı Ankara MEB Şura Salonu'nda yapılacak bir törenle verilecek.

Yalçın Tura 1955 - 1976 yılları arasında ba
ğımsız besteci olarak çalışarak pek çok filme ve tiyatro eserine müzik yazmış, bu arada çeşitli ödüller kazanmıştır. 1976’da İstanbul ’da kurulan Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na öğretim elemanı olarak katılmış, 1982’de İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlanan bu kurumda, doçent ve          profesör olarak çalışmalarını sürdürmüş, Müzikoloji Bölümünü kurmuş, bölüm başkanı, yönetim kurulu üyesi ve müdürlük gibi görevler de üstlenmiş ve 2001’de emekli olmuştur. Başta TRT olmak üzere, çeşitli kurumlarda  jüri üyelikleri ve danışmanlık da yapmıştır. Yapıtları ve çalışmaları için pek çok ödül kazanmıştır.

Ba
şlıca yapıtları: Orkestra için altı senfoni, orkestra ve çeşitli solo çalgılar için beş konçerto.  Solo keman ve on yaylı çalgı için Oyun Havaları. Orkestra için Süitler. Orkestra için Toccata. Yaylılar için Adagio. Yaylılar için süitler. Çeşitli oda müziği yapıtları, sonatlar. Keman ve piyano için Ballad. “Yaratılış”ve “Topkapı’da Bir Aşk Masalı” adlı iki bale müziği. “Sevmek Nedir? adlı melodram. “Karacaoğlan” operası.”Fatih” Operası “Şeyh Galib’e Saygı”ve ”Dört Kitabın Ma’nası” adlı iki kantat.. Çeşitli koro parçaları. Şarkılar. TV dizileri, film ve tiyatro için müzikler.

 SCA ALTIN MADALYA SAH
İPLERİ
Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası Sahipleri…
İlk kez 1989 yılında Cevat Memduh Altar'a verilen bu ödüle ilerleyen yıllarda Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ve Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof.Dr. Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof.Dr. İhsan Doğramacı, Ayla Erduran, Gülsin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İlhan Baran, Muammer Sun, Gürer Aykal, H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı, Ertuğrul Oğuz Fırat ve Ruşen Güneş layık görüldü.

DHA

Tüm Haberler