♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, geçtiğimiz akşam tarihi taş ocağında “piyanonun şeytani meleği” Emre Şen’i konuk etti.
Piyanodaki üstün başarılarıyla birçok ödüle layık görülen, diğer yandan sıra dışı eğitimciliğiyle dikkat çeken Emre Şen, Bosch’un ana sponsorluğunda düzenlenen Taşta Klasik konserlerinde izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. 2500 yıllık tarihi taş ocağının olağanüstü atmosfersinde klasik müzikseverlerle buluşan Emre Şen, programda Chopin, Liszt, Mendelssohn ve Schumann’ın yapıtlarını seslendirdi. İtalyan basınının “piyanonun şeytani meleği” diye tanımladığı; müzik çevrelerinde “Emre Chopin” lakabıyla anılan Emre Şen’i, tarihi taş ocağını dolduran çok sayıdaki klasik müziksever izledi.
Emre Şen ayakta alkışlandı
Gümüşlük’te ilk defa çaldığını belirten Emre Şen, daha önce İtalya’da ve Efes’te de birer açık hava konseri verdiğini belirterek, antik taş ocağını çok beğendiğini, ay ışığı altında konser vermenin farklı bir duygu olduğunu söyledi.
Antik Taş Ocağındaki gecede ilk olarak Frédéric Chopin’in “Barcarolle Op. 60” adlı eserini seslendiren Emre Şen, bu eserin ardından Franz Liszt’ten, “Sonetto 104 del Petrarca” ve Felix Mendelssohn’dan, “Rondo Capriccioso op. 14” adlı yapıtları seslendirdi. Konserde aradan sonra tekrar sahneye gelen Şen, programın ikinci yarısında Robert Schumann’ın “Senfonik etüdler Op.13” adlı eserini izleyici ile buluşturdu. Bu eser şu başlıklardan oluşuyordu; Thema - Andante - Etudes - (Variations) - Un poco più vivo - Andante - Vivace-Allegro marcato - Vivacissimo - Agitato - Allegro molto - Andante - Presto possibile - Allegro - Andante - Allegro brillante. İzleyicinin büyük beğenisini toplayan Şen, programın sonunda ayakta alkışlandı.
Ödüller üzerinde yükselen bir kariyer
Kariyeri süresinde çocukluk yaşlarından itibaren birçok ödüle layık görülen Şen, ilk müzik eğitimini TED Ankara Kolejinde okurken aldı. Profesyonel müzik hayatı ise Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarına geçmesiyle başladı. Piyano eğitimini Ankara'da Prof. Nimet Karatekin ve Prof. Ersin Onay'la, Roma'da Marcella Crudeli ile New York'ta Oxana Yablonskaya'yla ve Londra'da Kevin Kenner ile yaptı. Sanatçı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano Bölümü, Paris École Normale de Musique ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarında eğitimini sürdürdü ve Lisansüstü eğitimini, Amerikalı piyanist Kevin Kenner'la çalışarak, Londra'daki Kraliyet Kolejinde üstünlük derecesi ve konçerto dalında birincilikle tamamladı.
Rusya, Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İsrail, Polonya, Bulgaristan, Meksika, Avustralya ve Japonya'da verdiği konserler sonrasında yabancı basında kendisinden övgüyle söz edilen Emre Şen, 2000 yılından itibaren Geştalt Psikoterapisi alanına yöneldi. Bu alanda Ankara'da 2003-2006 yılları arasında Doç. Dr Ceylan Daş'ın yaşantısal çalışma gruplarına katıldı. 2008 yılında, master düzeyinde Geştalt Psikoterapisi eğitimi almak üzere İngiltere'nin York şehrinde psikoterapist olarak eğitim almaya başladı. Geştalt kuramını sanatsal ifade ve performans ile birleştirerek "Sanatta Geştalt Yaklaşımı" adı altında bir yöntem geliştirdi ve Bilkent Üniversitesinde iki yıl boyunca bu alanda ders verdi.
Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.
Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili; Roots of Highlife – Ortakent (0 542 443 50 10) ve Biletix'den temin edilebilir. Bilet iletişim: 0 537 040 37 40
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Program:
8 Temmuz - Açılış: Gülsin Onay & Saygun Quartet - Cemre Burhan Çetin (Taşta Klasik)
9 Temmuz – Emre Yavuz – piyano (Toprak evde)
10 Temmuz – Emre Şen - piyano (Taşta Klasik)
11 Temmuz - Nils Petter Molvær – etnik caz grubu+trompet – Norveç (Suda Caz)
12 Temmuz - Simin Tander – etnik caz/solist - Almanya/Afganistan (Suda Caz)
14 Temmuz - GFA Piyano konseri (Toprak ev)
15 Temmuz - Ilya Kondratiev & Emre Yavuz – piyano (Taşta Klasik)
16 Temmuz – Ilya Kondratiev – piyano - Rus (Toprak ev)
18 Temmuz - GFA Piyano 2. Konser (Toprak ev)
19 Temmuz - Håkon Kornstad – etnik caz/saksafon – Norveç (Suda Caz)
20 Temmuz - Derek Gripper – etnik müzik – G.Afrika (Kumda Gitar)
21 Temmuz - Hasan Meten & Erdem Sökmen – düet gitar (Kumda Gitar)
22 Temmuz - Guy Buttery – özgün/G.Afrika (Kumda Gitar)
23 Temmuz - Marek Pasieczny – özgün/Polonya (Kumda Gitar)
24 Temmuz – Naqsh Duo: Golfam Khayam & Mona Matbou – etnik müzik/İran (Kumda Gitar)
25 Temmuz - Gülsin Onay - piyano (Toprak ev)
26 Temmuz - Kumda Gitar Final Konseri (Taşta Klasik)
27 Temmuz - GFA Gitar konseri (Kumda Gitar)
29 Temmuz - Stephane Blet & Ayla Erduran – piyano (Taşta Klasik)
30 Temmuz - Stephane Blet – piyano/Fransa (Toprak ev)
1 Ağustos - Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası - Şef: Nail Yavuzoğlu (Taşta Klasik)
2 Ağustos - Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası - Şef: Hakan Erakgün, Solist: Teoman Aras/Gümüşlük İskelesi (Suda Caz)
3 Ağustos - GFA Keman konseri (Toprak ev)
4 Ağustos - Bülent Evcil, Raffaele Trevisani, Philip Moll & Paola Girardi – Flüt/piyano (Taşta Klasik)
5 Ağustos - Emin Fındıkoğlu + 12, “big band”- Konser öncesi emektar cazcı İlham Gencer’e “Yaşam boyu onur ödülü” verilecek. (Suda Caz)
9 Ağustos - Kristin Asbjørnsen and Olav Torget – etnik caz/Norveç (Suda Caz)
10 Ağustos - Kapanış: Gülsin Onay & Eren Levendoğlu – piyano düet (Taşta Klasik)
11 Ağustos - GFA Flüt konseri (Toprak ev)