♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Denizbank ana sponsorluğunda devam etmekte olan 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 15 Temmuz Cuma akşamı Taşta Klasik konserleri kapsamında Koyunbaba Antik Taş Ocağında Emre Yavuz ve İlya Kondratiev ikilisini misafir edecek.
Bosch’un ana sponsorluğunda gerçekleşen Taşta Klasik konserlerinde sahneye çıkacak olan Türk piyanist Emre Yavuz ve Rus piyanist İlya Kondratiev ikilisi, programda Mozart, Dvorak, Schubert, Camille Saint-Saëns ve Claude Debussy’nin eserlerine yer verecek. Emre Yavuz, geçtiğimiz günlerde festival kapsamında düzenlenen butik konserler serisinde Toprak Ev’de bir resital vermiş ve izleyicilerinden büyük alkış almıştı.
2500 yıllık tarihi taş ocağında sahneye çıkacak olan ikili geceye Mozart’ın, Do Major Sonat K521” adlı eseriyle başlayacak. Bu eser 1-Allegro 2-Andante 3-Allegretto başlıklı bölümlerden oluşuyor. Programın ikinci eseri Antonín Dvorak’ın, Slav Danslarını içeriyor; Op. 46 No. 7, Op. 46 No. 8 ve Op. 72 No. 2 isimli eserlerden sonra gecenin ilk yarısı Schubert’in, Sol Major Marşı ile son bulacak. Aradan sonra konser Camille Saint-Saëns’ın, “Duettino, Op.11” başlıklı eseriyle sürecek. Bu eserin bölümleri ise 1-Andante grazioso ve 2-Allegretto’dan oluşuyor. Antik taş ocağında seslendirilecek son yapıt ise Claude Debussy’nin, “Petite Suite”i olacak. Eser, 1-En bateau, 2-Cortège, 3-Menuet ve 4-Ballet’ten oluşuyor.
Harika Çocuk Emre Yavuz
Müzik eğitimine 6660 sayılı “Harika Çocuklar Yasası” kapsamında Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Kamuran Gündemir’le başlayan piyanist Emre Yavuz, çalışmalarına önce Viyana’da Roland Batik’le, ardından Hannover’de tanınmış piyano pedagogu Karlheinz Kämmerling’le devam etti. 2012 yılından beri ise piyanistliğiyle olduğu kadar orkestra şefi olarak da uluslararası alanda tanınan bir diğer önemli piyano pedagogu Arie Vardi ile çalışmalarını sürdürüyor. 9 yaşından beri Mavi Kuş Uluslararası Müzik Yarışması ve 4. Rosario Marciano Piyano Yarışması gibi katıldığı uluslararası yarışmalarda birincilik ödüllerine layık görülen Emre Yavuz, son olarak 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen 2. Ulusal Piyano Yarışması'nda da büyükler kategorisinde birinci olmuştu.
Kondratiev’in ödüllerle dolu hayatı;
Uluslararası F. Chopin Piyano Yarışması, Uluslararası F. Liszt Piyano Yarışması Budapeşte, Uluslararası F. Liszt Piyano Yarışması-Weimar ve Beşinci Tiflis Uluslararası Piyano Yarışması gibi iyi bilinen yarışmalardan ödüllerle dönen İlya Kondratiyev, genellikle solo konserleri ve oda müziği orkestralarındaki performanslarıyla tanınır.
Great Hall of Moscow Tchaikovsky Conservatoire, Gasteig Munich, Weimarhalle, Palace of Arts Budapest ve the Great Hall of Tbilisi Conservatoire gibi prestijli salonlarda sahneye çıkan ve övgüyle karşılanan Kondratiev’in 2009 yılında kurduğu ‘Robert-Quintet’ oda orkestrası, başarılı performansıyla 6. Stasys Vainunas Chamber Music Yarışmasında ikincilik ödülüne layık görüldü. Bu yarışmada birinciliğe layık eser bulunamamıştı. Sanatçı, 2011’de Floransa’da katıldıkları ‘Premio Vittorio Gui’ Chamber Music Yarışmasından da üçüncülük ödülüyle ayrıldı.
İlya Kondratiyev’un repertuarı çoğunlukla klasik ve romantik dönemin müziğine dayalı gözükse de aynı zamanda pek çok çağdaş eserleri de içerir. 2011 yılında, E. Leonskaya tarafından Almanya’nın Schillingfurst kentindeki Franz Liszt Piano Akademisini ve P. Gililov tarafından İtalya’daki Eppan Piyano Akademisi’ne davet edilen sanatçı, sıklıkla Rolf-Dieter Arens, Dina Yoffe Konstantin Shcherbakov, Willem Brons, Paul Gulda, Dmitry Bashkirov, Jerome Rose, Leslie Howard, Vanessa Latarshe, Lang Lang ve Arie Vardi gibi sanatçıların ustalık sınıflarında yer alır.
Halen Kraliyet Müzik Koleji'nde Profesör Vanessa Latarche ile Master Performans çalışmalarını sürdüren Kondratiev, Rus hükümeti tarafından Rus Halk Sanatçısı unvanına layık görülen Zinaida Ignatieva ile Moskova Çaykovski Devlet Konservatuarında ve Victoria Soifer ile Samara Müzik Koleji'nde çalışmalar yaptı. Henry Wood Trust Foundation, Future of Russia Foundation, Talent Unlimited ve Mark Zetland Foundation tarafından desteklenen Rus sanatçı, 2011’de Almanya’da göreceği öğrenim için DAAD bursuna layık görülmüştü.
Kondratiev 16 Temmuz’da bir de resital verecek
Rus piyanist İlya Kondratiev, 16 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20:30’da Gümüşlük sahilinde yer alan festival merkezindeki Toprak Ev Piyano Konserleri serisinde bir de resital verecek. Sanatçı, Joseph Haydn’ın, “Mi bemol Major sonat”ından 1.Allegro, 2.Adagio ve 3. Finale-Presto adlı bölümleri seslendirecek. Kondratiev’in Toprak Ev’de vereceği resitalde ayrıca şu eserler yer alacak; Ella Milch Sheriff - 'Reflections on love' (2013); Sergei Prokofiev - Romeo ve Juliet, Op. 75’ den "Friar Laurence""Mercutio", "Farewell".- from Romeo and Juliet, Op. 75 ve Franz Liszt - Si minor Sonat S.178-Sonata in B minor, S.178.
Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.
Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili; Roots of Highlife – Ortakent (0 542 443 50 10) ve Biletix'den temin edilebilir. Bilet iletişim: 0 537 040 37 40
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Program:
15 Temmuz - Ilya Kondratiev & Emre Yavuz – piyano (Taşta Klasik)
16 Temmuz – Ilya Kondratiev – piyano - Rus (Toprak ev)
18 Temmuz - GFA Piyano 2. Konser (Toprak ev)
19 Temmuz - Håkon Kornstad – etnik caz/saksafon – Norveç (Suda Caz)
20 Temmuz - Derek Gripper – etnik müzik – G.Afrika (Kumda Gitar)
21 Temmuz - Hasan Meten & Erdem Sökmen – düet gitar (Kumda Gitar)
22 Temmuz - Guy Buttery – özgün/G.Afrika (Kumda Gitar)
23 Temmuz - Marek Pasieczny – özgün/Polonya (Kumda Gitar)
24 Temmuz – Naqsh Duo: Golfam Khayam & Mona Matbou – etnik müzik/İran (Kumda Gitar)
25 Temmuz - Gülsin Onay - piyano (Toprak ev)
26 Temmuz - Kumda Gitar Final Konseri (Taşta Klasik)
27 Temmuz - GFA Gitar konseri (Kumda Gitar)
29 Temmuz - Stephane Blet & Ayla Erduran – piyano (Taşta Klasik)
30 Temmuz - Stephane Blet – piyano/Fransa (Toprak ev)
1 Ağustos - Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası - Şef: Nail Yavuzoğlu (Taşta Klasik)
2 Ağustos - Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası - Şef: Hakan Erakgün, Solist: Teoman Aras/Gümüşlük İskelesi (Suda Caz)
3 Ağustos - GFA Keman konseri (Toprak ev)
4 Ağustos - Bülent Evcil, Raffaele Trevisani, Philip Moll & Paola Girardi – Flüt/piyano (Taşta Klasik)
5 Ağustos - Emin Fındıkoğlu + 12, “big band”- Konser öncesi emektar cazcı İlham Gencer’e “Yaşam boyu onur ödülü” verilecek. (Suda Caz)
9 Ağustos - Kristin Asbjørnsen and Olav Torget – etnik caz/Norveç (Suda Caz)
10 Ağustos - Kapanış: Gülsin Onay & Eren Levendoğlu – piyano düet (Taşta Klasik)
11 Ağustos - GFA Flüt konseri (Toprak ev)