ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1960
Şu an 13 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Bülent Evcil, Yossi Arnheim ve Çağatay Akyol Antik Taş Ocağında konser verdi 05.08.2016


Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Flüt sanatçıları Bülent Evcil, Yossi Arnheim ve Arpist Çağatay Akyol’u tarihi taş ocağında konuk etti. Bocsh ana sponsorluğunda düzenlenen Taşta Klasik Konserlerine konuk olan Bülent Evcil, Yossi Arnheim ve Çağatay Akyol üçlüsü, programda J.S. Bach, C.W. Gluck, J. Ibert, M. Miyagi, A. Piazzola ve M. Ravel gibi bestecilerin eserlerini seslendirdi.

E
ğitimi süresince üstün derecelerle diplomalar alan ve sanat yaşamı boyunca birçok ödüle layık görülen, Sir James Galway tarafından neslinin en iyi flütçülerinden biri olarak tanımlanan Bülent Evcil, geçtiğimiz yıl festival sahnesinin konuğu olmuşu. Bülent Evcil, festival programında yaşanan bazı sanatçı iptalleri sonrasında Koyunbaba Antik Taş Ocağında İsrail Filarmoni Orkestrasının baş flütçüsü ve Kudüs Müzik Merkezinin üflemeli çalgılar başkanı Yossi Arnheim  ve yurtiçinde ve yurt dışında birçok orkestrayla sahne alan, Salzburg Müzik Festivali, Wien Modern, BBC Prohms, Amsterdam Mahler Festivali gibi birçok festivale davet edilen Arpist Çağatay Akyol ile izleyici karşısına çıktı.

Festivalin Koyunbaba Antik Ta
ş Ocağı sahnesinde, yıldızların altında gerçekleşen konser, klasik müzikseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Konser öncesi bir konuşma yapan Bülent Evcil, festival programında yer aldığı için Yossi Arnheim’e teşekkür ederek, “Yossi Arnheim, tek bir telefonumuzla bizi kırmayıp, davetimizi kabul etti. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. Flüt sanatçısı Bülent Evcil ve Arpist Çağatay Akyol, ilk olarak J.S. Bach’ın “Sicilliano” ve C.W. Gluck’ın “Orfeu e Euridice” başlıklı eserini seslendirdiler. Ardından Bülent Evcil sahneyi Flüt sanatçısı Yossi Arnheim’e bıraktı. Akyol, Arnheim ikilisi, J. Ibert’ten “Entracte” ve M. Miyagi’den “Haru no Umi” adlı eserleri seslendirdiler. Daha sonra tekrar sahneye gelen Bülent Evcil, Çağatay Akyol’la bir A. Piazzola yapıtı olan “Bordel 1900”u seslendirdi. İkili, bu eserin ardından bir üçleme yaparak, Nihavent Longa, Katibim ve Şehnaz Longa adlı eserleri yorumladılar.

Program aradan sonra Bülent Evcil ve Ça
ğatay Akyol’un P. Morlacchi’den seslendirdikleri “Il Pastorale Svizzero” adlı eserle devam etti. İkili bu eserden sonra P. Coulter’ın “The Battle of Kinsale”; M. Ravel’in “Habanera”; A. Piazzola’nın “Oblivion/Night Club 1960” ve G. Briccialdi’nin “Venedik Karnavalı” adlı yapıtlarını seslendirdi. Programın sonunda sahneye hep birlikte çıkan Evcil, Arnheim ve Akyol üçlüsü, Albert Doppler’den “Andante Rondo op.25” başlıklı eserle geceyi sonlandırdı. Festival izleyicisinin alkışlarıyla tekrar sahneye gelen sanatçılar, bis yaparak sahneden ayrıldı.

Tüm Haberler