♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
İstanbul'da bir ortaokulda müzik öğretmenliği yapan İpek Ede, ülkemiz temel eğitiminde yıllardır yaşanan. velilerin sanat ve kültür derslerine bakış açısını ortaya koyan, içinde yer yer ders alınması açısından "ironi" barındıran, kişisel sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamasıyla gerçekleri ortaya koydu.
Çocuklarının temel eğitimde yüksek zevk sansüründen geçirilerek, sanat ve kültür potasında eritilmiş seçkin düşünen ve gören kimlikler olmak yerine, bindirilmiş sınav maratonunda yarış atı olmayı yeğleyen veliler ile bu velilerin eseri sisitemi aşabilmenin yolu, İpek Ede gibi genç, idealist ve mesleğine saygılı öğretmenlerin varlığı ve çokluğundan geçiyor.
Müzik öğretmeni İpek Ede'nin sosyal medya açıklaması şöyle:
"Şu 40 dakikamızı, 8. sınıflarda hiç konu işlemeyip sırf teog için çalışın diyenlere helal olsun diyorum!!! Sonra neden müzik branşına müzikçi değil de başkası giriyor? diye boşuna soru sormayın. Kusura bakmayın da ,sınıftan birinin velisini görevlendirin , o da çocuklar test çözerken başında gayet güzel bekçilik yapabilir. Öğretmen olmasına gerek yok yani.. Hiç olmazsa 25- 30 dakikanızda konunuzu işleyin de, vicdanınız rahat olsun. İnanın çalışan çocuğun bizim 40 dakikamıza ihtiyacı bile yok.Çocuklar müziğe aç! Marşlarımızı bilmiyorlar,İstiklal marşımızı doğru söyleyemeden liseye gidiyorlar. Hiç değilse Atatürk'ün müziğe ne kadar önem verdiğini ,onun müzikle ilgili sözlerini ,sanatın önemini ,müziğin insan için ne kadar önemli , ne kadar GEREKLİ olduğunu bilerek benimseyerek mezun olsunlar.Bir öğrenciye müzik dersinde ne yapıyordunuz diye sorduğumda hiçç oturuyorduk diye cevap veren bir öğrenci ile karşı karşıya kaldığımda yada müzik defteri bomboş gördüğümde senelerdir benim verdiğim çaba boşuna mı ? diye üzülüyorum. Teklifim :Müzik dersini kaldırsınlar yerine test çözme dersi konsun.Üstüne alınan alınsın.Bir an önce bu büyük hatadan dönülmesini temenni ediyorum."