♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Duyduğumuz seslerin bazıları kulağımıza hiç hoş gelmezken bazıları ise son derece rahatlatıcı ve uyumlu gelir. Bu sesleri birbirinden ayıran en önemli ayrıntı aslında onların oluşumunu sağlayan aletlerin uzunluk oranlarından kaynaklanmaktadır. Gitar, flüt, piyano vb. müzik aletlerinin tamamı bu oranları kullanır.
Pisagor ve Evrenin Armonisi
Evrendeki her varlığın belli bir uyum içinde ve basit bir matematiksel hesapla çalıştığını savunan Pisagor, astronomiden müziğe bu oranları her yerde aramıştır. Farklı demirlerin art arda dövülürken bazen uyumlu sesler çıkardığını fark eden bilim adamı, bu seslerin kaynağını araştırdığında uyumun demir uzunluklarından kaynaklandığını fark etmiştir.
Sesten Müziğe adlı belgeselde uzun bir şekilde ele alındığı gibi, Pisagor ve öğrencileri farklı uzunluklardaki demirleri karşılaştırdığında ½ ve 2/3 oranındaki demirlerden uyumlu sesler çıktığını görmüşlerdir. Çok küçük değişimlerle beraber modern müzik işte bu milattan önceki buluşa dayanmaktadır.
Guido D'arezzo
İlk olarak Filozof Boethius tarafından isimlendirilen notalar daha sonra 1030 yılında Arezzo Katedrali'nin rahibi Guido D'arezzo tarafından yeniden isimlendirilmiş ve günümüze kadar bu halini korumuştur.
Manastırında müzik dersleri verirken pratik bir yol arayan rahip, manastır ilahilerinden birinin ilk hecelerini alarak şu anki nota isimlerini oluşturmuştur.
Dominus(Do) mutlak, Rerum(Re) madde, Miraculum(Mi) mucize, Familias Planetarium(Fa) gezegenler ailesi, Solis(So) güneş, Lactea Via(La) samanyolu ve Siderae(Si) gökler anlamına gelmektedir.