ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 34 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Başbakan Yıldırım: ‘Atatürk Kültür Merkezi... Ne özelliği var o binanın?’ 14.11.2016


Başbakan Binali Yıldırım “Artık kendi ellerimizle şehirlerimizi mahvetmekten, yok etmekten sakınalım. İmar revizyonlarına ve dikey yapılaşmalara artık dur diyelim” dedi. Dikey mimari insanları yalnızlaştırdığına değinen başbakan Yıldırım “Atatürk Kültür Merkezi... Ne özelliği var o binanın? Diyoruz ki, 'Onu kaldıralım, bizim kültürümüzü, tarihimizi, geçmişimizi geleceğe taşıyan güzel bir bina yapalım' Bunda ne var?" ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Binali Yıldırım Sepetçiler Kasrı'nda Şehrin Mimarları Buluşmasına katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Şehir kökeni itibariyle medeniyet demektir. Kendi elimizle medeniyetler inşa edebildiğimiz gibi kendi elimizle inşa edilmiş medeniyetleri yok edebiliyoruz. Medeniyetimizin izlerini taşıyan büyük şehirlerimize baktığımızda, İstanbul, Edirne, Bursa, Konya gibi şehirlerimizde maalesef imar rantıyla geçmişin değerlerinin büyük bir savaşım içinde olduğunu görüyoruz ama ne yazık ki geçmişimiz, medeniyetimiz imar rantına her geçen gün yenik düşmekten kurtulamıyor. Belediyelerimizin üzülerek söylemek isterim ki meclislerinde, gündemindeki dosyaların yüzde 85’i imar revizyonudur. İmar revizyonu konusunda da mecliste hiç kavga, gürültü olduğuna bugüne kadar şahit olmadım. Muhalefet-iktidar ayrımı hiç olmaz ve şehri çirkinleştirmekte adeta yarış haline girerler” dedi.

 

“Artık kendi ellerimizle şehirlerimizi mahvetmekten, yok etmekten sakınalım” diyen Başbakan Binali Yıldırım “İmar revizyonlarına ve dikey yapılaşmalara artık dur diyelim. Elimizde imkan olsa da bu estetiği, zerafeti, ruhu binalara veremiyoruz. Şehircilik, mimari konusu Avrupa'da neden bize göre neden daha düzenli. Bir kere izin verme ruhsat verme işi ile sorumluluğu sınırlı tutmuyorlar. Her aşamasında bir binanın mesulü var. Dışındaki boyasına kadar.Her binaya sorumlu tutuyor. Baştan sona kadar sorumlu kişi oluyor.Bu konuda asla tolerans tanımıyorlar” diye konuştu.

 

Hükümet olarak son 14 yılda ata yadigarı eserlerin ihya edilmesi konusunda titiz çalışmalar yürütüldüğünü belirten Başbakan Yıldırım, “Onun için de özel düzenleme yaptık. Yani alınan vergilerin bir kısmını o amaca yönelik kullanma mecburiyeti getirdik. Bu şekilde 5 binin üzerinde tarihi eserimizi ihya ettik, yeniledik, pırıl pırıl oldu” dedi.

 

Son dönemde güzel binalar yapılmasına rağmen şahsen dikey mimariye karşıyı olduğunu aktaran Başbakan Binali Yıldırım “Dikey mimari insanları yalnızlaştırıyor. Aramızdaki bağları zayıflatıyor. Binada 50 aile yaşıyor ama kimse bir birini tanımıyor. Bu bizim kültürümüz değil. Bizim kültürümüz ortak yaşam. Acıyı da sevgiyi de mutluluğu da birlikte yaşamak” ifadelerini kullandı.

 

“ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NİN NE ÖZELLİĞİ VAR?”

 

Tarihi eserler konusuna değinen Başbakan Binali Yıldırım, sit konusuna bakış açısının gözden geçirilmesi gerektiğini aktardı. Tarihi eseri korumak ona dokunmamak anlamına gelmediğini ifade eden Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü, ” ‘Efendim Haydarpaşa Garı’nı filanca işe kullanacaklar.’ Haydarpaşa Garı her işe kullanılır. Ne var bunda? Dışarıda duruyor güzel biblo gibi, içeriye de kütüphane yap, kültür merkezi yap, galeri yap. Her türlü kültürel, sosyal faaliyetin yapılabileceği, 24 saat yaşam alanı haline getirecek, insanların gece-gündüz gelip gideceği yer olsun. Şimdi in cin top oynuyor. Kim laf etse, hemen ‘Tarihi Haydarpaşa Garı’na laf ettirmeyiz, el sürdürtmeyiz.’ El sürdürtmeye sürdürtmeye ora da bir gün elden çıkacak haber vereyim. İşte Taksim Atatürk Kültür Merkezi… Ne özelliği var o binanın? Tamam, Atatürk’ün adını taşıyor eyvallah ama çok daha güzel bir mimari yapı olabilir. Diyoruz ki, ‘Onu kaldıralım, o alanı da genişletelim, kimliği olan, dört köşe cam giydirme bir bina yerine bizim kültürümüzü, tarihimizi, geçmişimizi geleceğe taşıyan güzel bir bina yapalım.’ Bunda ne var?”

 

Doğu'da terör olayları nedeniyle 36 bin ağır hasarlı bina olduğuna değinen Başbakan Yıldırım “TOKİ yeninden planlama yaptı. 1 yılda büyük kısmı teslim edilecek. Bir an önce hedefimiz, amacımız, ülkemizde bu terörü gündemimizin en alt sıralarına indirmek. Bunun için gayret gösteriyoruz. Bazıları, ‘Efendim, oturun konuşun, niye böyle konuşuyorsunuz’ gibi laflar ediyor. Neyi konuşacağız arkadaşlar? Adamlar bölmek istiyor memleketi, neyi konuşacağız? Bölücülerle neyi konuşacağız? Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğü dışında konuşacak hiçbir şey yok” ifadesini kullandı.

 

“1,8 MİLYON HEKTARDAN FAZLA YEŞİL ALAN KAZANIMI YAPTIK”

 

14 yıl içinde 4 milyar ağaç dikildiğini sözlerine ekleyen Başbakan Yıldırım, “Türkiye yeşil alan bakımından artış sağladı. 1,8 milyon hektardan fazla 14 yıl içinde yeşil alan kazanımı yaptık. ‘4 milyar’ diyor Veysel Hoca, ben de diyorum ‘Nereden biliyorsun?’ ‘İnanmayan saysın’ diyor. Biz de sayamayacağımız için dediğine itibar etmek durumundayız” diye konuştu.

İHA

 

Tüm Haberler