ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 32 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Ne yazık ki günümüzde de ataerkil anlayış hüküm sürmekte ve bunun bedelini kadınlar, kız çocukları hala ağır bir şekilde ödemektedirler. 07.03.2017


Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Kadriye Yıldız ve ablası emekli öğretmen ve yaşam koçu Canan Nehbit, "Türkülerimizle Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı" başlığı altında Türk Kadınlar Birliği adına bir konser düzenlediler.

Prof. Dr. Kadriye Yıldız'ın bağlama yorumlarıyla katılacağı konser Canan Nehbit'in sunumuyla gerçekleşecek. 10 Mart 2017 Cuma günü Saat: 17.00'de, Kahramanmaraş Caddesi Suluhan Kat:2 Trabzon adresindeki Ruhi Türkyılmaz Sanatevi salonunda gerçekleştirilecek olan konser halka açık olarak gerçekleşecek.

Konserle ilgili Prof Dr. Kadriye Yıldız'ın daveti şöyle:



ETK
İNLİĞİMİZE DAVETLİSİNİZ DOSTLAR

Türküler bizi söyler.

Halkın hayatının her anı, türkülere yine kendisi tarafından kaydedilmiştir.

Halk edebiyatının en önemli malzemesi olan türküler, “halkın sözlü geleneğinde oluşup gelişen, çağdan çağa ve yerden yere içeriğinde, biçiminde değişikliklere uğrayabilen ve her zaman bir ezgiye koşulmuş olarak söylenen üretimlerdir.“

Milletin kültürünün, yaşam biçiminin, dünya görüşünün, zevkinin ve içtenliğinin, özetle toplumun ruhunun aynasıdır türküler.

Eski Türklerin uygar ve demokratik yaşam için gerekli gördüğü cinsiyetlere eşitlikçi yaklaşım ilkesi, yaklaşık XII. yüzyılın sonlarına kadar devamlılık göstermiş ancak yönetimlerin eğitime önem vermemesi yüzünden ve başka kültürlerin etkisiyle olumsuza doğru değişime uğramıştır.

Ne yazık ki günümüzde de ataerkil anlayış hüküm sürmekte ve bunun bedelini kadınlar, kız çocukları hala ağır bir şekilde ödemektedirler.

Ablam Canan Nehbut ve ben Kadriye Yıldız Türk Kadınlar Birliğinin birer üyesi olarak işte bu yüzden toplumumuzdaki cinsiyet farkındalığını, türkülerin bize söylediklerine kulak vererek irdelemek istedik. Özel seçtiğimiz, cinsiyet ayrımcılığını besleyen ayrımcılığı hak haline getirip eşitlik isteyen kadına duygusal, psikolojik, cinsel, fiziksel, ekonomik şiddeti kanıksamamıza kültürel kabul ve önyargı bağlamında zemin hazırlayan türküleri ve bundan dolayı acılar çekmiş kızlarımızın kadınlatımızın isyanlarını, fetyatlarını da içlerinde bulacağımız bazı tütküleri seslendireceğiz. Yüreklere dokunarak türkülerimizle bu farkındalığı oluşturmaya çalışacağız.

Umuyoruz ki bu bu projemizle, can acıtıcı yanlış töre ve gelenekler artık terkedilsin, ceza indirimleri için kızlarımız kadınlarımız aleyhine kullanılmasın ve devlet olarak cinsiyetlere eşitlikci yaklaşım konusunda uluslararası anlaşmalara atılan imzalar yaşama geçirilsin. Bu konuda, olumluya gitmek yönünde bir damla katkımız olabilirse ne mutlu bize.

Prof. Dr. Kadriye Yıldız

Tüm Haberler