♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
2011’de başlayan profesyonel sanat hayatında birçok önemli çalışmaya imza attığını, bedeller ödediğini, ancak söz konusu organizasyonun ilk iki yılında kendisinin görülmediği halde sırf Trabzonspor marşı sebebiyle ödüle layık bulunmasını kabul edemeyeceğini ifade ederek İstanbul Uni-TS’nin sanat alanında ödül verme kriterlerini de üstü kapalı eleştirdi.
Genç sanatçının açıklamasının tam metni şöyle:
2011’de başlayan ve devam eden profesyonel sanat hayatımda KALANDAR, SANTA ve ROMEIKA isimli 3 albüm yaptım. Hepsi sanat çevrelerinden güzel eleştiriler aldı. Bu albümlerden tamamen Rumca olan ROMEIKA, Türkiye dışında Avrupa’da da yayınlandı. Yurtdışında albümü yayınlanan kaç tane Karadenizli müzisyen var?
Şarkılarım birçok sinema filminde, belgeselde, TV dizilerinde ve çeşitli projelerde kullanıldı. Yurt içinden ve yurt dışından birçok sanatçı ile düetler yaptım. Dünyanın farklı ülkelerinde yabancı sanatçılarla ortak konserlerim oldu. Birçok eserime çeşitli projelerle klipler çektim. Karadeniz’in yok sayılan antik dili Rumca’yı haksız eleştirilere rağmen ve bedel ödeyerek ülkemize tanıttım. Benden sonra Rumca ‘öcü’ olmaktan çıktı. Rumca Karadeniz’in diğer etnik dilleri arasında yerini aldı ve genç müzisyenler bu konuda daha çok çalışma yapmaya başladı.
Ayrıca Kalandar isimli bir TV programı hazırladım ve Geleneksel Karadeniz Müziğine emek veren ozanlarımızın hayatını ve eserlerini yaşatmaya çalıştım. Yeni nesillerin onları tanımasına bir nebze vesile oldum. Birçok farklı kurumdan ve kişiden ödüller aldım. Kazım Koyuncu’dan sonra ilk defa 2013 yılında Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, bir müzisyen olarak ‘Sanat Ödülü’nü bana verdi.
Ve son olarak 2017 yılında Trabzonspor kulübünün RESMİ 50.Yıl Marşı’nı hazırladım. Öncelikle bizi bu başarılara vesile eden tarihimize, kültürümüze ve halkımıza çok teşekkür ederim.
Bu yıl İstanbul UniTs ‘Karadenizin Enleri 3’ isimli gecede, yukarıdaki nedenlerden sadece sonuncusu için bana bir ödül vermek istiyor. İyi niyetle bana bu ödülü layık gördükleri için çok teşekkür ederim. Ancak yoğun bir emek ve ağır bir bedel ödeyerek kazandığım yukarıdaki nedenleri yok sayıp, sadece sonuncusu için bana verilen bu ödülü kabul etmeyi doğru bulmuyorum. UniTS’nin Karadenizin Enleri 1. ve 2. gecesinde görülmeyen Apolas Lermi’nin, sadece Trabzonspor Marşı üzerinden görülmek istenmesini kabul edemem. Ve bu yıl Trabzonspor için marş yapmış diğer arkadaşlarımın emeğine haksızlık etmiş olacağımızı düşündüğüm için de bu ödülü kabul etmiyorum. Belki de ‘Marş Alanında’ bu yıl marş yapmış herkese küçük bir plaket vermek birliktelik ve beraberlik adına daha anlamlı olurdu.
Ayrıca UniTS’nin sanat konusundaki kararlarına bakarak, sanatsal değerlerin farkındalığı ve bilinciyle ödül verdiğini düşünmüyorum.
Bundan sonraki sanatsal değerlendirmelerini daha bilinçli ve sağduyulu yapmasını temenni eder, başarılar dilerim.
Karadeniz Manşet