ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 21 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Müzik Eğitimcileri Derneği Milli Eğitim Bakanlığı'nı yalanladı: "Müzik dersleri fiilen kalktı!" 20.12.2007


Fazıl Say'ın okullarda müzik dersi alanındaki geriye gidişi vurgulayan sözleri üzerine bakanlığın yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirten MÜZED, "Her 7 okuldan ancak birine müzik öğretmeni düşüyor" dedi

Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) Genel Başkanı Refik Saydam, dünyaca ünlü piyano sanatçısı ve besteci Fazıl Say'ın okullarda müzik dersi alanındaki geriye gidişi vurgulayan sözleri üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) önceki gün yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığını, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini öne sürdü. Saydam, "Say'ın çığlığı duymazdan gelinemez" dedi.

Saydam'ın dün yaptığı açıklamada, ülke genelinde her yedi okuldan ancak birine müzik öğretmeni düştüğü belirtilerek, MEB'in açıklamasındaki, "Şu anda ilköğretim ve ortaöğretimde müzik dersleri branş öğretmenlerince verilmekte ve dersler boş geçmemektedir" bilgisine hayret etmemenin olanaksız olduğu vurgulandı.

Geçen beş yıl içinde, sözleşmeliler ve kurumlar arası nakiller dahil 2 bin 10 müzik öğretmeni atandığının kaydedildiği açıklamada şöyle denildi:

'Seçmeli ders' kalktı

"Bu sayı bir önceki beş yılda (1998 - 2002) atanan 2 bin 961 öğretmenin yaklaşık üçte ikisidir. 2007'de ataması yapılan her on müzik öğretmeninden dördü sözleşmelidir. Buna rağmen Bakanlık açıklamasında 'Son beş yılda atanan müzik öğretmenlerinin sayısının geçmiş yıllara oranla ciddi artış kaydettiği' öne sürülebilmektedir. Okullarımızın çoğunda İstiklal Marşı'mızı anlamına yaraşır biçimde söyletecek müzik öğretmeni yoktur."

MEB'in, müzik öğretmeni açığını kapatmak için farklı bir çözüme yönelerek "Müzik derslerini fiilen kaldırmak" yoluna gittiğinin vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu uygulamaya 2005 - 2006 eğitim öğretim yılından itibaren liselerimizde başlanmıştır. Genel liselerde 9. sınıflara 'seçmeli ders' konulmadığı için bu sınıfta müzik dersi fiilen kaldırılmış, 10, 11 ve 12. sınıflarda da müzik dersinin öğrenci tarafından seçilme olasılığı büyük ölçüde azaltılmıştır.

Bakanlığın bu kararıyla 'Son üç yıl resim ve müzik derslerini kaldırma teşebbüsünün olmadığı' bilgisi de doğru değildir. 21 Mart 2005 günü Bakanlıkça pilot okullara gönderilen ve örneği elimizde bulunan müzik, resim ve beden eğitimi derslerini ilköğretim okullarında zorunlu olmaktan çıkaran bir taslak çizelge tartışmaya açılmış, ancak müzik eğitimcilerinin ve kamuoyunun büyük tepkisiyle karşılaşan bu proje geri çekilmiştir..

Şûrada Çelik engeli

17. Milli Eğitim Şûrası'nda 'Eğitimde Nitelik' alt komisyonunda alınan 'Tüm eğitim kademelerinde sanat derslerine ağırlık verilmelidir' kararı, bizzat Bakan Sayın Hüseyin Çelik'in önerisiyle Şûra Genel Kurul kararları arasından çıkarılmıştır.

İlköğretim okullarında yapılan program değişikliğiyle müzik derslerinin içeriği zayıflatılmış, müzik dersi 'kitabı olmadan okutulacak dersler' içine alınmıştır."

”Say bir yere gitmez”

MÜZED'in yaptığı açıklamada, Say hakkında şunlar kaydedildi:

"Sayısız yurtdışı konserinin yanı sıra yurdumuzun en ücra köşelerine kadar giderek nitelikli sanatı halkla buluşturmuştur. Konser için gittiği ülkelerde de sadece Atatürk Türkiye'sini temsil etmektedir. Biz çok iyi biliyor ve inanıyoruz ki Fazıl Say, emperyalizmin ve işbirlikçisi ortaçağ gericiliğinin ulusal bağımsızlığımıza, cumhuriyetimize yönelik saldırılarına karşı Türkiye'den bir yere gitmeyecek, halen yerine getirdiği görevini daha kararlı olarak sürdürecektir."


Tüm Haberler