♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen hakkında, Spartacus, Romeo & Juliet, İlkbahar Tangosu, Carmen Suit adlı bale eserlerini telif ödemeden sahneleyerek, 'eser hakkına tecavüz ettiği ve hak ihlali yaptığı' iddiasıyla 2010 yılında dava açılmıştı.
İddianamede, dönemin Devlet Opera ve Balesi genel müdürü olan Rengim Gökmen tarafından izinsiz ve telif hakkı ödenmeden birden fazla sergilenen eserler nedeniyle bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istenmişti.
Eserlerin mali haklarının sahibi Alman şirketi Internationale Musikverlage Hans Sikorski’nin avukatı Dr. Volkan Dülger’in yaptığı açıklamaya göre, Devlet Opera Balesi genel müdürlüğü ile izinsiz oynanan dört eserin telif hakkı ödemeleri için avukatları aracılığı ile anlaşma yolunu seçen Alman şirketi Internationale Musikverlage Hans Sikorski, konuyla ilgili davaların Türkiye'de çok uzun süre devam ettiğini, bu nedenle işin mahkemeye dökülmeden karşılıklı anlaşma (Sulh) yoluyla çözmekten yana olduklarını ve bu nedenle izinsiz oynanan dört eser için toplamda 80.000 TL ödendiği takdirde kabul edeceklerini beyan etmelerine karşın, dönemin Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Çelebi'nin anlaşma sürecinde firmanın avukatlarına bağırıp çağırması sonucu sulh müzakereleri kopmuş ve bunun üzerine izinsiz sahnelenen bu dört eserin telif ücreti için eserin telif hakkını elinde bulunduran Alman şirketi Internationale Musikverlage Hans Sikorski firması mahkemeye gitmiştir.
Şirketin avukatı Dr. Volkan Dülger'in suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rengim Gökmen’in soruşturulmasına izin vermemesi üzerine Avukat Dr. Volkan Dülger’in itirazı üzerine Danıştay 1. Dairesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın soruşturma izni vermemesi kararını iptal etmiştir. Bu iptal kararıyla devam eden soruşturma sonunda, Cumhuriyet Savcısı Alp Arslan’ın hazırladığı iddianameyle dava açıldı. İddianamede Rengim Gökmen’in genel müdürü olduğu Devlet Opera ve Balesi tarafından izinsiz ve telif hakkı ödenmeden birden fazla sergilenen Spartacus, Romeo & Juliet, İlkbahar Tangosu, Carmen Suit adlı bale eserleri nedeniyle bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.
Dönemin Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen konuyla ilgili mahkemeye yaptığı savunmada, eserin temsil haklarını devralan Alman şirketin kendilerinden çok yüksek telif hakkı istemesi nedeniyle oyunu durdurduklarını, anlaşma sağlananaması karşısında Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’nde iki ayrı dava açıldığını bildirdi. Ortada suç teşkil eden bir fiil bulunmadığını savunan Rengim Gökmen, konunun tamamen hukuki ihtilaf olduğunu da ileri sürmüştü. Ancak savcılık Rengim Gökmen’in yargılanmasının yapılarak, cezalandırılmasını istedi.
Toplam dört eser hakkında açılan davalar, yaklaşık yedi yıl sonra sonuçlanmaya başladı. İlk olarak Ankara 2. Fikri Sınai Haklar Mahkemesinde 2013/139 Esas numaralı davada Genel Müdürlük 53.000 (elli üç bin) Euro, ardından Ankara 4. Fikri Sınai Haklar Mahkemesinde 2014/340 Esas numaralı davada da 60.000 (altmış bin) Euro cezaya çarptırıldı. Sıradaki diğer davalar hakkındaki kararlar bekleniyor. Daha önce dönemin Devlet Opera ve Balesi yönetiminin, ilgili mahkemelerce verilen "mali hakka tecavüz ve tazminat” kararlarıyla toplam 240.000 (iki yüz kırk bin) Euro tazminata mahkûm olduğu ve davaların Yargıtay tarafından onandığı düşünülürse, dört eser için ödenecek miktarı 1.000.000 (bir milyon ) TL'ya ulaştığı görülmektedir.
Bu davalar başladığı sırada görevden alınan ve ardından alelacele emekli olan dönemin Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Çelebi ve dönemin Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen'i dönemin yönetimi olarak zor günler bekliyor.