ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 26 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Mersin Uluslararası Müzik Festivali 7. Beste Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu 24.05.2017


Perküsyon dalında dünyada ve Türkiye’de nadiren düzenlenen yarışmada birincilik ödülünü perküsyon sanatçısı Soner Özer’in  eseri aldı.

 

Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF), “Mersin Limanın Ritmini Arıyor” sloganıyla Mersin Limanı’na İthafen gerçekleştirdiği 7. Beste Yarışması Final Konseri’ni 11 Mayıs 2017 Perşembe günü saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirdi. Finale kalan 5 eserin seslendirildiği konserde, Mersinerji rumuzuyla Soner Özer’in eseri birincilik ödülüne layık görülürken, ikincilik ödülünü Tını rumuzuyla Akın Kılıç’ın eseri, üçüncülük ödülünü ise Bulut rumuzuyla Kemal Alpan’in eseri aldı. Eserleri, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçıları; Seda Balkarlı  (timpani), Serkan Akbıyık, Pınar Arslan Işık, Merve Çavdar, Alper Kılıç, Sami Kaan Metin (vurma sazlar), seslendirdi.

 

Yarışmada, birinciliğe 5000 TL+Sertifika, ikinciliğe: 3000 TL+Sertifika, üçüncülüğe 1000 TL+Sertifika ödülleri dağıtıldı.

 

Ödüller, 16 Mayıs 2017 Salı günü Mersin Kültür Merkezi’nde seslendirilen Ustalara Saygı Konseri öncesi takdim edildi.

 

 

Soner Özer Kimdir:

 

1969 Ankara doğumlu olan Soner Özer, Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan 1989 yılında mezun oldu. Ardından Prof. Sylvio Gualda’nın Paris Versaille Konservatuvarı’na kabul edildi. İsviçre ve ABD’de klasik, caz, ve modern perküsyon üzerine Yves Bruestaux, William Blanc, Luis Conte ve John Mayer ile çalıştı. Çalışmalarında Türk ritimleri ve ezgilerini öne çıkaran Özer, AFTUD, HÜ Halk Dansları Topluluğu, Sultan’s Of The Dance gibi topluluklara ritim komposizyonları besteledi. Bugüne kadar ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Cezayir, Çin, Dominik Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Finlandiya, İspanya, İtalya, Hollanda, KKTC, Mekadonya, Moldova, Pakistan, Polonya, Rusya, Suriye ve Yunanistan’da konserler veren Sanatçı, CSO, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Anadolu Üniversitesi Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediye Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve HÜ Senfoni Orkestrası konserlerinde solist olarak yer aldı. Vurmalı ve yaylı çalgılar için düzenlediği Türk Eserleri ilk kez Pakistan’da, ardından New York’da Mayfest 2005’te Turquartet ve Özer Percussion Duo tarafından seslendirildi. Aynı zamanda New York Üniversitesi Vurmalı Çalgılar Bölümü Başkanı Jonathan Hass tarafından NYU’a davet edilen Sanatçı, Percussion Duo olarak Türk ritimleri kompozisyonundan oluşan tanıtıcı bir konser verdi. Soner Özer, 16. Mersin Uluslar arası Müzik Festivali kapsamında, Mersin Limanın Ritmini Arıyor sloganıyla Mersin Limanı’na ithafen gerçekleştirilen 7. Beste Yarışması’nda birincilik ödülünü elde etmiştir.

 

Tüm Haberler