♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni Emin Güven Yaşlıçam, piyanist Fazıl Say'ın, bir Alman gazetesine yaptığı açıklamaları talihsiz olarak niteledi.Orkestra şefi Yaşlıçam, sanatçıların sözleriyle değil, çalışmalarıyla öne çıkması gerektiğine inandığını, son yıllarda edebiyat ve müzik dünyasında bazı kişilerin reklam amacıyla ülkeyi kötüleyen açıklamalar yaparak gündeme geldiğini, kısa vadeli de olsa Avrupa'da bu kişilerin prim yapmaya çalıştığını öne sürdü ÇDSO'yu 1992 yılında kurarken maddi sorunlarla karşılaştıklarını, ancak yılmadan Anadolu'nun her köşesinde sanatı sevdirmek adına başarılara imza attıklarını belirten Yaşlıçam, "Fazıl Say'ın mevcut dinleyici kitlesine ulaşmasında en önemli etmenlerden biri de, bizler gibi klasik batı müziğine uzun yıllar emek vermiş, müziğini zor şartlarda seyirciye sevdirebilmiş kişilerdir" dedi. Fazıl Say'ın, devlet orkestralarından da konser için yüksek ücretler talep ettiğini öne süren Yaşlıçam, şöyle devam etti: İDİL BİRET, SUNA KAN SAYESİNDE "Konuşmalarında devletini milletini aslında çok sevdiğini söyleyen Say, devlet orkes-tralarıyla kaç konser verdiğini açıklasın. Konserlerimize çağırdığımızda inanılmaz fiyatlarla karşımıza çıkıyor. Biz Anadolu'yu dolaşıp, müzik yaptık diyor. Peki bunun karşılığında ne kadar para aldığını söylüyor mu? Herkes Say gibi hareket etseydi, sıkıntı yaşayan, zorda kalan bütün ünlü yüzler kaçardı. Fazıl Say geleneklerine, geçmişine baksın. Suna Kan, İdil Biret'e baksın.Bunlar hangi imkânlarla, hangi dönemlerde nasıl çalıştılar onlara bakıp ders alsın. Fazıl Say, bugün bu kadar konuşabiliyorsa, İdil Biret, Suna Kan, Ayla Erduran sayesindedir. Onların hiç biri Say gibi ülkesine küsmedi, zor şardarda da olsa alıştı, başardı, Avrupa'da ödüller aldılar. Bu kişiler bir kuruş para almadan, hatta kendi yol paralarını ödeyerek konserler vermeye Anadolu'ya gittiler." |