♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Kemancı Gilles Apap ve akordeon sanatçısı Myriam Lafargue konseriyle bu yıl da kapılarını sanatseverler için açıyor. Liba Laboratuarları A.Ş.’nin etkinlik sponsorluğuyla gerçekleşecek açılış konseri, 26 Temmuz akşamı saat 21.15’te tarihi mekan Koyunbaba Antik Taş Ocağında sanatseverlerle buluşacak.
Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında, Piyanist Eren Levendoğlu’nun sanat yönetmenliğinde organize edilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl 26 Temmuz – 4 Eylül tarihleri arasında klasik müzikseverleri bir araya getirecek. Festivalde bu yıl 15 ana konser ve 5 öğrenci konseri sanatseverlerle buluşurken, genç yeteneklerin ilgi odağı olan ve 15 – 19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması kapsamında da bir final konseri gerçekleşecek.
Keman ve akordeon için uyarlanmış eserler seslendirilecek
25 asırlık tarihi mekanda Liba Laboratuarları A.Ş. desteğiyle gerçekleşecek açılış konserinde Fransız Kemancı Gilles Apap ve vatandaşı akordeon ustası Myriam Lafargue, sanatseverlere az rastlanır bir repertuarla seslenecekler. Gecede sanatçılar, Fritz Kreisler, Maria Theresia von Paradis, Christoph Willibald Gluck, Astor Piazzolla ve Antonio Vivaldi’nin eserlerine yer verecek.
Gümüşlük’teki tarihi mekanın büyülü atmosferinde sahneye çıkacak olan Gilles Apap ve Myriam Lafargue, ilk olarak Fritz Kreisler’in, “Preludium and Allegro” adlı eserini seslendirecekler. Ardından ikili, Maria Theresia von Paradis’in, “Sicilienne” adlı eserine ve Bulgaristan, Fransa, İrlanda ve daha birçok ülkenin geleneksel eserlerine yer verecek. Apap ve Lafargue, konserin ilk yarısını, akordeon sanatçısı Franck Angelis’in, Christoph Willibald Gluck’un “Melodie dell'Orfeo from Orfeo ed Euridice 'Amalgame' adlı eserine yaptığı uyarlamayla sonlandıracaklar.
Gecenin ikinci yarısı yine Fritz Kreisler’in bir eseriyle başlayacak. Kreisler’in, Doğu Avrupa’ya özgü Klezmer müziği formlarında bestelediği “Liebesleid” adlı eserini, keman ve akordeona uyarlayan Apap ve Lafargue, bu eserden sonra Arjantinli büyük usta Astor Piazzolla’nın “Escualo” adlı eseriyle müzikseverlerin karşısına çıkacaklar. Festivalin açılış konseri, Antonio Vivaldi’nin, “Summer – Presto” başlıklı yapıtıyla son bulacak.
Gümüşlük Festival Akademisinde dersler başladı
2006 yılından beri festival bünyesinde gerçekleşen Gümüşlük Festival Akademisi Ustalık Sınıfları kapsamında bir de keman masterclassı verecek olan Fransız sanatçı Gilles Apap, festivalin Gümüşlük sahilinde yer alan merkezinde yurdumuzun çeşitli üniversite ve konservatuarlarından gelen öğrencilerle keman derslerine başladı. Bosch sponsorluğunda organize edilen GFA’da bu yıl, 24 – 29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek ustalık sınıfına katılan keman öğrencileri, 28 Temmuz akşamı festival merkezindeki Toprak Ev’de bir de konser verecek.
Festival süresince devam edecek olan 5 masterclass programına bu yıl 100 civarında öğrencinin katılacak. 25 Temmuz – 01 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek viyolonsel masterclassını viyolonsel sanatçımız Dilbağ Tokay verecek. 15 – 25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek piyano masterclassına Piyanist Gülsin Onay, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallottini ve Kübalı piyanist Mauricio Vallina katılacak. 26 - 31 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek flüt masterclassına Bülent Evcil ve İtalyan sanatçı Raffaele Trevisani katılırken, eş zamanlı yapılacak gitar masterclassına G. Afrikalı gitarist Derek Gripper, ülkemizden Erdem Sökmen ve Brezilyalı virtüöz Egberto Gismonti eğitmen olarak katılacak.
Fora Baltacıgil’den Kontrbas masterclassı
Berlin Filarmoni Orkestrası ve New York Filarmoni Orkestrası’nın ilk ve tek Türk kontrbasçısı olma ayrıcalığına erişmiş değerli sanatçımız Fora Baltacıgil, Gümüşlük Eklisia’da 2-11 Ağustos tarihleri arasında kontrbas masterclassı verecek. Her ferdi müzisyen olan bir aileden gelen Fora Baltacıgil, ilk derslerini İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının kontrbasçısı olan babası Yaz Baltacıgil’den aldı. Sanatçı, 2002-2006 yılları arasında dünyaca ünlü Curtis Institute of Music okulunda Harold Robinson ve Edgar Meyer ile çalıştı. Birçok ödülün de sahibi olan Fora Baltacıgil’in 400 yıllık tarihi mekan Eklisia’da gerçekleştireceği masterclass, kontrbas öğrencileri için bulunmaz bir fırsat niteliğinde.
14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2017 Programı
26 Temmuz – Gilles Apap – Keman & Myriam Lafargue – Akordeon (Fransa) – Taş Ocağı
28 Temmuz – GFA Keman Konseri – Toprak Ev
29 Temmuz – Dilbağ Tokay – Viyolonsel & Eren Levendoğlu – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı
31 Temmuz – Viyolonsel GFA Konseri – Toprak Ev
1 Ağustos – Tord Gustavsen (Norveç) – Festival merkezi, sahil
4 Ağustos – Begoa Ensemble (Türkiye) – Taş Ocağı
8 Ağustos – Emin Fındıkoğlu Quartet – Festival merkezi, sahil
10 Ağustos – Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz – Eklisia
15 – 19 Ağustos – 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Toprak Ev
18 Ağustos – Ilya Itin – Piyano (Rusya) – Taş Ocağı
20 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev
22 Ağustos – Romano Pallottini – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı
24 Ağustos – Mauricio Vallina – Piyano (Küba) – Taş Ocağı
25 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev
26 Ağustos – Erdem Sökmen & Hasan Meten – Gitar Duo (Türkiye) – Toprak Ev
27 Ağustos – Egberto Gismonti – Gitar (Brezilya) Toprak Ev
28 Ağustos – Ebgerto Gismonti – Piyano (Brezilya) Taş Ocağı
30 Ağustos – Derek Gripper – Gitar (Güney Afrika) Toprak Ev
31 Ağustos – GFA Flüt Konseri – Toprak Ev
01 Eylül – Bülent Evcil (Türkiye) & Raffaele Trevisani (İtalya) – Flüt Duo & Paola Girardi – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı
04 Eylül – Gülsin Onay – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı