ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1964
Şu an 28 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


İzmir'in Bayraklı ilçesindeki gençler yeni bir kültürel eğitim projesine hazırlanıyor. 08.09.2017


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hibe desteği ile Zafer Yümlü tarafından İzmir / Bayraklı Ticaret Borsası Ortaokulu'nda gerçekleştirilecek olan "Gençler, Müzikle El Ele" projesi, Eylül ayında başlayacak.

 

Uzun yıllardır ulusal ve uluslararası pek çok kültür ve eğitim projesi gerçekleştiren projenin koordinatörü Korno sanatçısı Zafer Yümlü; projenin amacının, İzmir / Bayraklı Ticaret Borsası Ortaokulu'nda eğitim gören 14 yaşındaki gençler için konserler, sanat workshopları, drama, sergi ve seminerlerden oluşan bir kültür-sanat etkinliği düzenleyerek gençlerin, klasik batı müziği ve çoksesli müzik hakkında bilgilendirilmelerini ve kültürel farkındalıklarının arttırılmasını sağlamak olduğunu belirtti. Gençlerin, birbirinden farklı ve renkli malzemeleri kullanarak sanat çalışmaları gerçekleştireceklerini, projenin sonunda okulda, bu çalışmaların yer alacağı bir sergi gerçekleştirileceğini ve okula bir piyano alınacağını belirten Yümlü, "Klasik Batı Müziği ve Tarihçesi", "Çoksesli Müziğin Tarihçesi" vb. konularda da seminerler verileceğini söyledi.

 

Dört ay sürecek olan ve 100 kişiye yönelik proje sayesinde gençlerin, klasik batı müziği ve çoksesli müzik hakkında farkındalıkları artacak. Çokseslendirilmiş kültürel müzik zenginliği hakkında bilgi sahibi olacaklar ve müziğin, insan yaşamındaki önemini, olumlu katkılarını anlayacaklar. Projeye Akıneri Müzik Aletleri Tic. Ltd. Şti. de proje ortağı olarak destek verecek.

 

Proje, konusu gereği İzmir'de ve Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇ-DES programı kapsamında desteklenen ilk proje olma özelliğini taşıyor.

Tüm Haberler