♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Müzik eğitimcisi, besteci, müzikbilimci, müzik yazarı Dr. Erdoğan Okyay, 16 Ekim Pazar günü Gazi Üniversitesi konser Salonunda yapılan törenin ardından Ankara Karşıyaka mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Bir süredir rahatsızlığı sonucu tedavi görmekte olan Okyay’ı 15 Ekim 2017 günü Ankara’da 84 yaşında yitirmiştik.
Erdoğan Okyay için geçmişte uzun yıllar görev yaptığı Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi GSE Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalında yapılan törende ailesi, çalışma arkadaşları, öğrencileri, görev yaptığı kurum, kuruluş temsilcileri, müzik eğitimcileri, sanatçılar, sanatseverler bir araya geldi. MÜZED Genel Başkanı Refik Saydam, Okyay’ın fotoğraflarından oluşan görsel sunu ile onun özgeçmişi, hizmetleri, yapıtları hakkında bilgi verdi. Ailesi adına oğlu Büyükelçi İskender Okyay, Prof. Dr. Ali Uçan, Ömer Can, Prof. Dr. Aytekin Albuz, Prof. Suna Çevik, Prof.Ertuğrul Bayraktar, Prof.Dr. Ömer BOZKURT, Prof. Ersin Onay ve Pınar Alpay çeşitli yönleriyle Erdoğan Okyay’ın müzik eğitimine, sanatına verdiği hizmetlerini anlattılar. Katılımcılar daha sonra hep birlikte Erdoğan Okyay’ın ölümsüz yapıtlarından “Atatürk Ölmedi” ve “Öğretmenim” şarkılarını seslendirdi.
1933 İzmir doğumlu olan Erdoğan Okyay müzikle ortaokul yıllarında ve Halkevlerinde tanıştı. Bolu Öğretmen Okulunu, Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümünü bitirdi. Prof. Eduard Zuckmayer’in yönlendirmesiyle Almanya’da Freiburg Devlet Yüksek Müzik Okulunu bitirdi. Bu okulda altı yıl okul müzik eğitimi, iki yıl da müzikbilim öğrenimi gördü. Berlin’de Prof. Kurt Reinhard’ın son doktora öğrencisi olarak Hür Berlin Üniversitesinde Müzik Etnolojisi dalında “Türk Kırık Havalarının Ezgisel Yapı Taşları” adlı teziyle doktora yaptı. Gazi Eğitim Enstitüsü, Ege Üniversitesi Müzikbilim Fakültesi, Hür Berlin Üniversitesi, Tübingen Üniversitesi, Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve TerbiyeKurulu Üyeliği, MEKSA Vakfı kurucu üyeliği, SCA Müzik Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Türkiye Müzik Öğretmenleri Derneği Başkanlığı yaptı. Müzik Eğitimcileri Derneğinde görevler yaptı.
Erdoğan Okyay’ın müzik eğitimi alanında 1967’de “Okul Müzik Eğitimi”, 1973’te “Dereden Tepeden Çocuklar İçin Şarkılar” adlı kitapları yayımlandı. “Türk Kırık Havalarında Ezgisel Yapı Taşları” adlı doktora tezi Almanca olarak 1975’te yayımlandı. Filarmoni Dergisinde “Okul Müzik Eğitimi” başlıklı bir bölümü yönetti ve bu dergide pek çok yazısı yayımlandı. Ayrıca Opus, Küğ, MÜZED dergilerinde ve Ulus Gazetesinde yazıları yayımlandı. Diğer kitapları şunlardır: “Johann Sebastian Bach O Bir Dere Değil O Bir Deniz”, “Eğitime Tutkulu Bir Besteci Faik Canselen”, “Cevat Memduh Altar Müzik Eğitiminin Şövalyesi”, “Ferid Alnar: Longadan Konçertoya”, “Nevit Kodallı/Türkülerden Oratoryoya”, “İhsan Doğramacı”.
Erdoğan Okyay yaklaşık yirmi yırdır Sevda Cenap And Müzik Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir. Bu kurumda yöneticilik beş yılda bir seçimle yenilenmektedir. Vakfın ödül verdiği müzik eğitimcileri ve sanatçılarıyla ilgili kitapları bulunmaktadır.
Dr. Erdoğan Okyay’a “MÜZED 2008 Müzik Eğitimine Hizmet Ödülü” sunulmuştur. Okyay, MÜZED Salonunda müzik öğretmenlerine konferanslar vermiş, derneğin çalışmaları ile yakından ilgilenerek destek olmuştur. Son olarak 1 Kasım 2016 tarihinde Gazi Konser Salonunda Gazi Üniversitesi, MÜZED ve Ankara Alman Kültür Merkezi tarafından düzenlenen “Musıkî Muallim Mektebi ve Eduard Zuckmayer” Açık Oturumunun konuşmacısı idi.
Erdoğan Okyay, “Atatürk Ölmedi”, “Ağacı Kıskanırım”, “Orman Ne Güzel”, “Üç Komşu”, “Merdiven”, “Öğretmenim Canım Benim”, “Gelme Kış Gelme”, “Gezsen Anadolu’yu”, vb. çok sayıda sevilen okul şarkısının bestecisiydi.
Dr. Erdoğan Okyay, “Dereden Tepeden Çocuklar İçin Şarkılar” kitabının yeni yazdığı şarkılar da eklenerek ikinci baskısının yapılmasını Müzik Eğitimcileri Derneğine vasiyet etmiştir. Dernek, yakın bir tarihte bu vasiyeti yerine getirecektir.
Tüm Haberler