♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Etnomüzikoloji disiplinler arası önemli bir yerde bulunmakta ve antropoloji tarihsosyoloji etimoloji semiotik matematik ve birçok başka bilim dalından yararlanmaktadır. Bunun en büyük nedeni ise çalışılmakta olunan alan üzerinde hakimiyetin büyük ölçüde kurulabilinmesini sağlamaktır.
Etnomüzikologlar ilk zamanlarında kayıtlarını işitsel olarak alıyor olsalar da günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle görsel ve işitsel kayıtları çok daha çağdaş bir biçimde kendi lehlerine çevirmektedirler.
16 Mayıs 2017'de kurulan Etnomüzikoloji Derneği kuruluş çalışmalarına 2016 yılının Kasım ayında, Bursa’da başlamıştır. Fırat Kutluk, Okan Murat Öztürk, Seyit Yöre’nin katılımı ve Özlem Doğuş Varlı, Mustafa Özenen, Arzu Kutucu Özenen, Ersen Varlı ve Mahmut Cemal Sari’nin ev sahiplinliğinde gerçekleşen ilk toplantıda kurucu üye önerileri verilmiş olup, derneğin tüzüğü ile ilgili detaylar belirlenmiştir.
Derneğin kurucuları şu isimlerden oluşmaktadır: Fırat Kutluk, Şefika Şehvar Beşiroğlu, Cihat Aşkın, Özlem Doğuş Varlı, Okan Murat Öztürk, Seyit Yöre, Ersen Varlı, Mustafa Özenen, Mahmut Celal Sarı, Arzu Özenen, Ersun Pekin, Onur Güneş Ayas, Yasemin Ata, Mehmet Uzun, Aytaç Aliyazıcıoğlu.
Derneğin kurucu başkanlığını Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı üstlenmiştir.
Derneğin yönetim kurulu Fırat Kutluk, Mahmet Celal Sari, Okan Murat Öztürk, Mehmet Uzun'dan oluşmaktadır.
Derneğin amaç ve hedefleri şu şekilde sıralanıyor:
1-Etnomüzikoloji konusundaki araştırma ve çalışmaları kamuoyuna duyurmak amacıyla raporlar ve yayınlar hazırlamak ve dağıtmak; etnomüzikoloji konusunda eğitim ve bilinçlendirme amacıyla, kitap, dergi, gazete, periyodik yayın, film, CD, VCD, vb. hazırlamak ve dağıtmak; web sayfası hazırlamak, faaliyetlerini internet yoluyla duyurmak.
2-Etnomüzikoloji alanında ulusal ve uluslararası toplantı, sempozyum, kongre, festival, sergi, etkinlik düzenlemek; bunların organizasyonu için gereken her türlü işbirliğini ve faaliyeti gerçekleştirmek.
3-Etnomüzikoloji konusunda faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası diğer örgütlerle işbirliği yapmak, özellikle bu alanda daha fazla tecrübeye sahip yabancı sivil toplum kuruluşlarının birikimlerini paylaşmak, Türkiye’deki çalışmaları onlara tanıtmak.
4-Etnomüzikoloji konusunda uluslararası örgüt ve kuruluşlarla işbirliğini güçlendirmek amacıyla, yurtdışında düzenlenen toplantı, fuar ve kongrelere katılmak.
5-Faaliyet alanları etnomüzikoloji ile paralellik gösteren yaratıcı sektörlerde girişimcilik faaliyetlerini desteklemek, bu konularda eğitim düzenlemek, mikro-hibeler sağlamak.
6-Etnomüzikoloji konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla, ulusal ve uluslararası gösteriler, geziler, bilimsel çalışmalar düzenlemek, arşiv oluşturmak, plan-proje yaptırmak, ödül dağıtmak ve bu amaçla yarışmalar açmak.
7-Özel sektörün etnomüzikoloji alanındaki çalışmalara sosyal sorumluluk kapsamında destek vermelerini sağlamak için yönlendirici ve özendirici olmak, yol ve yöntem göstermek, bu tür davranışları ödüllendirmek.
8-Amaçları doğrultusunda yerel yönetimlerle, muhtarlıklarla, belediyelerle, kaymakamlık ve valiliklerle, bakanlıklar ve bağlı birimleriyle, vakıf ve esnaf kuruluşlarıyla, eğitim kurumları ve basın-yayın organlarıyla ve diğer sivil ve resmi kurumlarla işbirliği yapmak ve ortak çalışmalarda bulunmak; bu kurum ve kuruluşlara danışmanlık hizmeti sağlamak.
9-Amacına uygun eğitim merkezleri ve üyelerin bir araya gelip, birlik ve beraberliğinin sağlanacağı lokal, misafirhane, ve benzeri yerler açmak, bunları tefriş etmek, işletmek, bu amaçla taşınır ve taşınmaz mal edinmek, lüzumu halinde satmak veya kiraya vermek ve bunları işletmek için gereken personeli temin etmek
10-Üyeleri arasında sosyal ilişkilerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler vb. düzenlemek veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak.
11-Amaçlarını gerçekleştirmek üzere gelir sağlamak için her türlü ticari faaliyette bulunmak.
12-Etnomüzikoloji ile ortak faaliyet alanı bulunan dallarda öğrenci ve akademisyenlere burs vermek.
13-Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi durumunda vakıf kurmak, federasyon kurmak veya kurulu bir federasyona katılmak.
14-Derneğin amacını gerçekleştirmek üzere ulusal ve uluslararası kuruluşlardan, benzer amaçlı derneklerden, işçi ve işveren sendikalarından ve meslekî kuruluşlardan maddî yardım almak ve adı geçen kurumlara maddî yardımda bulunmak.
15-Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi halinde, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun hükümleri saklı kalmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütmek.
16-Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için platformlar oluşturmak.
Etnomüzikoloji Derneği’nin yılda iki kez yayınlayacağı ‘Etnomüzikoloji Dergisi’ (Türkiye)’nin ilk sayısının, 26 mayıs 2017 tarihinde ebediyete uğurlanan derneğin kurucu üyelerinden Prof. Şehvar Beşiroğlu anısına, yoğun olarak çalıştığı alana yönelik bir tema ile oluşturulması planlandı. Dergide Etnomüzikoloji disiplininin çalışma metodolojisi ile farklı bir bakış açısına sahip olan müzik ve toplumsal cinsiyet ana temalı makaleleri buluşturmak hedeflenmektedir. ISBN-ISSN no’lu, indeksli, bir dergi şeklinde e-dergi ve basılı olarak Şubat 2018’de yayınlanması planlanan dergi, sayı hakemleritarafından incelenecek olan ilk sayı editörü Doç.Dr. Seyit Yöre’dir.
etnomuzikoloji.org