♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Gümüşlük’ten bir piyano virtüözü daha geçti. Fransız-Kıbrıs asıllı piyanist ve besteci Cyprien Katsaris, Koçtaş’ın Etkinlik Sponsorluğu ile gerçekleştirilen konserde, festival seyircisini notalarla büyüledi. 15. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında düzenlenen konsere Bodrumlu klasik müzikseverler büyük ilgi gösterdi.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan 25 asırlık Antik Taş Ocağında gerçekleşen klasik müzik konserleri “Taşta” başlığı altında izleyici ile buluşuyor. Seçkin bir yorumcu olmasının yanı sıra dünyanın önde gelen pedagogları arasında gösterilen Katsaris, “Çeşitli temalarda spontane doğaçlamalar” başlığı altında sunduğu repertuarda Jean-Baptiste Lully, Franz Schubert, Georges Bizet, Camille Saint-Saëns ve Joseph Haydn’ın eserlerine yer verdi.
İzleyicinin ve eleştirmenlerin gözdesi
Piyano çalmaya dört yaşındayken Kamerunda başlayan Kıbrıs asıllı piyanist ve besteci Cyprien Katsaris, Fransa’nın Marsilya kentinde dünyaya gelendi. Paris Konservatuvarını yorumcu ve besteci olarak iki ayrı branşta birincilikle bitirdi. Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovich, Sir Charles Mackerras, Sir Simon Rattle, Nikolaus Harnoncourt ve Christoph von Dohnányi gibi birçok ünlü şefle sahne alan sanatçı, solist olarak gösterdiği performanslara ek olarak Amerika, Avrupa ve Japonya'da verdiği konserlerde hem dinleyiciden hem de eleştirmenlerden çok olumlu yorumlar aldı. Katsaris, aynı zamanda Piyano Quintet'in de kurucusu olup, topluluk ve solo çalışmaları CD olarak yayınlandı. Katsaris’in şu anda tüm kayıtları, kendi plak şirketi olan PIANO 21 tarafından yayımlanmakta.
Katsaris’ten anlamlı jest
Konser öncesinde sahneye gelen Festival Direktörü Füsun Özgüç, seyirciye Cyprien Katsaris’i takdim etti ve sanatçının da artık bir “Festival Dostu” olduğunu açıkladı. Özgüç, Katsaris’in Bodrum’a iner inmez, ülkemizin ekonomik durumu nedeni ile vereceği konserden ücret almayarak destek olmak istediğini açıkladığına dikkat çekerek, sanatçıya teşekkür etti. Özgüç şunları söyledi; “Cyprien Katsaris, bu ince davranışı ile festivalimizi onurlandırmış ve önemli bir destekte bulunmuştur. Bu nedenle kendisini Festival Dostu olarak ilan ettik. Şimdiye kadar Festival Dostlarına katılmadıysanız, sizleri de davet ediyoruz”.
Katsaris, sahneye “Barış” dilekleriyle çıktı
Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın “Mutlaka dinlenmesi lazım, çok önemli bir sanatçı” olarak yorumladığı Cyprien Katsaris, festival sahnesinde kısa bir konuşma yaptı ve Gümüşlük’te olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, barış dolu bir dünya dileklerinde bulundu. Sanatçı, ilk olarak transkripsiyonunu kendisinin yaptığı, bir Jean-Baptiste Lully eseriyle izleyici karşısına çıktı. Bu eser, “Pavane”, “Gavotte” ve “Marche pour la Cérémonie des Turcs” başlıklarını taşıyordu. Sanatçı bu eserin ardından bestesi Joseph Haydn’a ait, “Sonata Hob. XVI, 35” adlı eseri seslendirdi; I Allegro, II Adagio, III Finale başlıklı üç bölümlük bu eserin ardından Katsaris, F ranz Schubert’in, “Klavierstück no. 2, D. 946” adlı yapıtıyla gecenin ilk yarısını sonlandırdı.
Program, aradan sonra Georges Bizet’in “Carmen Suite”i ile devam etti. Transkripsiyonu eserin bestecisi Bizet ve yorumcusu Katsaris’e ait olan bu yapıt, Camille Saint-Saëns’ın, “Le Carnaval des Animaux” adlı eseriyle sürdü. On dört bölümden oluşan bu eser; I. Introduction et marche royale du lion, II. Poules et coqs, III. Hémiones (animaux véloces), IV. Tortues, V. L’ éléphant, VI. Kangourous, VII. Aquarium, VIII. Personnages à longues oreilles, IX. Le coucou au fond des bois, X. Volière, XI. Pianistes, XII. Fossiles, XIII. Le cygne ve XIV. Final başlıklarını içeriyordu. Bu eserin transkripsiyonu ise Lucien Garban ve Cyprien Katsaris’e ait idi. Programın sonunda seyirci yoğun alkışla Katsaris’i tekrar sahneye davet etti. Sanatçı, izleyicinin alkışlarıyla sahneye gelerek bis yaptı ve geceyi sonlandırdı.
Gümüşlük Klasik Müzik Festivali