♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Mavi Nota e-Müzik Gazetesi’nin “Müzik Karikatürleri Sergisi”nin üçüncüsü, 18 Mart 2019 Pazartesi günü Saat: 10.00’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Erdem Aksoy Deneysel Tasarım Laboratuvarı’nda açılacak. 22 Mart 2019 Cuma gününe kadar açık olacak olan sergi 10.00 – 17.00 saatleri arasında gezilebilecek.
Almanya’nın Münih kentindeki Hoffnung Müzesi’nin izniyle Mavi Nota e-Müzik Gazetesi tarafından Türkiye’ye getirtilen, İngiliz karikatürcü ve tromboncu Gerard Hoffnung’un “Music von A – Z” adlı 35 karikatürden oluşan albümünü oluşturan karikatürlerin sergileneceği etkinlik, Gerard Hoffnung’un söz konusu karikatürlerde konu edilen gülmecelerinin üzerine kendisi tarafından bestelenmiş eserleri de sergiye eşlik edecek!
Gerard Hoffnung kimdir?
22 Mart 1925'de Berlin'de doğan Gerard Hoffnung. Çizgileriyle olduğu kadar düzenlediği konserlerle de ilginç bir gülmece yaratmıştır. Alman asıllı olan ailesi, o küçükken İngiltere’ye göç etti. Highgate School ile Harrow School of Art’da eğitim gördü. Bir süre öğretmenlik yaptı. Daha sonrabir Londra Orkestrası’nda trombon ve tuba çaldı. Bir yandan da karikatürler yayımladı. 1956’da “Hoffnung Müzik Festivali” adıyla düzenlediği bir konserle ün kazandı. 1958’da “Hoffnung’un Gezegenler Arası Müzik Festivali” adıyla ikinci bir konser daha düzenledi. Benzer bir konser de onun ölümünden sonra 1961’de düzenlendi.
Hoffnung’un, Londra’nın ünlü Royal Festival Hall’da düzenlediği konserleri müzikle yapılmış gülmecelerdir. Bunlarda ünlü klasik müzik parçalarını ustaca birbirine karıştırmak, bir parça ya da bir çalgının yapısından kaynaklanan yanılgılarla şaşırtıcı dönüşümler yaratmak gibi gülmece öğelerini kullanmıştır. Ayrıca orkestra ve çamaşır makineleri, yazı elektrik süpürgeleri için düzenlediği kendi bestelerini de bunlara katarak klasik müziği olduğu çağdaş müziği de başarılı bir biçimde karikatürize etmiştir.
Konularını genellikle müzik dünyasından alan karikatürleri onun hem gülmececi, hem de müzikçi yanını ortaya koyar. Yumuşak, sevimli bir çizgisi vardır. Çizgili bir anlatıma dayanan gülmecesini müzik araçlarına, deyimlerine, müzikçilerin davranışlarına ilişkin çelişkiler üstüne kurar. Ayrıca bütün orkestrayı canlandırdığı kalabalık çizimleriyle de ünlüdür. Yapıtları Punch, Evening News, Lilliput gibi önde gelen dergi ve gazetelerde yayımlanmış, pek çok kez kitap olarak basılmıştır. Birds, Bees and Storks (“Kuşlar, Arılar ve Leylekler”) adlı yapıtı ölümünden sonra çizgi film olarak da düzenlenmiştir. 1983’teki 11. Uluslararası İstanbul Festivali’nde de Hoffnung’un çizimlerinden oluşan bir sergiye yer verilmiştir.
Gerard Hoffnung, 25 Eylül 1959 günü evinde geçirdiği bir beyin kanaması üzerine hastaneye kaldırıldı. Üç gün yoğun bakımda tutulan Gerard Hoffnung tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 34 yaşında 28 Eylül 1959 günü Londra’da vefat etti.
Tüm eserleri Münih’te adına kurulan müzede muhafaza edilmektedir.
Karikatür Albümleri: The Maestro 1953, (“Orkestra Şefi”); Music von A – Z 1954 (“A’dan Z’ye Müzik”), The Hoffnung Symphony Orchestra, 1955, (“Hoffnung’un Senfoni Orkestrası”); The Hoffnung Music-Festival, 1956, (“Hoffnung’un Müzik Festivali”); The Hoffnung Compamon to Music, 1957, (“Hoffnung’un Müzik Elkitabı”); Hoffnung’s Musical Chairs, 1958, (“Hoffnung’un Müzikli İskemleleri”); Hoffnung’s Acoustics, 1959, (“Hoffnung’un Akustiği”); Ho Ho Hoffnung, 1959; Birds, Bees and Storks, (ö.s.), 1959, Kuşlar, Arılar ve Leylekler”); Hoffnung’s Little Ones, (ö.s.), 1959, (“Hoffnung’un Ufaklıkları”); The Penguin Hoffnung, (ö.s.), 1963.