♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Ajda Pekkan'ın "Hoşgör Sen", Selçuk Ural'ın "Kumsal'daki İzler", Gönül Yazar'ın "Arkadaşımın Aşkısın", Seyyal Taner'in "Son Verdim Kalbimin İşine" ve Tanju Okan'ın "Çal Çingene" gibi şarkıları Türkçe'ye uyarlanan eserleri arasında yer alan Cezayir asıllı Fransız şarkıcı Enrico Macias, "PSM Caz Festivali"nde müzikseverlerle buluştu.
"Her müziğin caz festivali" sloganıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen etkinliğe katılan sanatçı, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) sahne aldı.
50 yılı aşkın müzik kariyerinde, yüzlerce besteye imza atan dünyaca ünlü sanatçı, Türkiye'de ve İstanbul'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Umarım ki güneş bu güzel ülke Türkiye'nin üzerinde her zaman parlar." dedi.
Türkçe bilmediği için üzgün olduğunu ifade eden Enrico Macias, Paris'te kendisini ilk kez Dario Moreno'nun lanse ettiğini ve mesleğinin ilk yıllarında kendisine destek verdiğini söyledi.
Moreno sayesinde bunca yıldır sahnede olduğunun altını çizen Macias, "Homage" (Canım İzmir) şarkısını yorumladı.
Macias, "Paris tu m'as Pris Dans Tes Bras" şarkısının ardından ise şunları aktardı:
"Bu şarkının sözleri şöyle, Paris beni kabul etti. Paris'in kollarında kendimi çok iyi hissediyorum. Ama ben kendimi Paris'te değil, bu şehrin, İstanbul'un kalbinde iyi hissediyorum."
Konserin büyük bölümünde gitarını elinden bırakmayan sanatçı "Solenzara", "Paris tu m'as Pris Dans Tes Bras", "Ya Rayah", "Ale Ale" ve "Zingarella"nın da aralarında bulunduğu 20 kadar şarkı seslendirdi.
Macias, ayrıca çocuk korosu ile "Hoş Gör Sen" adıyla Türkçe'de bilinen ve sevilen "Enfants de Tous Pays" adlı şarkıyı da yorumladı.
Macias'ın oğlu Jean Claude Ghrenassia'nın bas gitarıyla eşlik ettiği konserde ayrıca, gitarda Philippe Gaston Hervouet, kemanda Abdel Kamel Labbacı, darbukada Amar Mohali, davulda Stephane Thierry Bonvent ve klavyede George Lionel Teboul sahne aldı.
"Zingarella", "La Guitare", "Aie Aie Aie", "Solenzara" ve "Le Femme De Mon Ami" gibi onlarca unutulmaz şarkıya imza atan sanatçının konser biletleri, hayranlarının yoğun ilgisi dolayısıyla günler önce tükendi.
Müzikal kariyerinde 50 yılı geride bırakan sanatçı, 1967'den bu yana yaptığı yüzlerce kayıt, 7 soundtrack, oynadığı 10 film ve dizi ile tüm dünyada ününe ün kattı. Kariyeri boyunca 800'ün üzerinde beste yapan Macias'ın 50'den fazla şarkısı, Türk sanatçılar tarafından Türkçe yorumlandı.
Ajda Pekkan'ın "Hoşgör Sen", Selçuk Ural'ın "Kumsal'daki İzler", Gönül Yazar'ın "Arkadaşımın Aşkısın", Seyyal Taner'in "Son Verdim Kalbimin İşine" ve Tanju Okan'ın "Çal Çingene" isimleriyle yorumladıkları şarkılar, sanatçının Türkçe'ye uyarlanan eserleri arasında yer alıyor.
NTVMSNBC