♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Gülsin Onay konseriyle sanatseverleri, Zefirya Kültür ve Sanat Merkezinde bir araya getirdi. Bitez’de Gülsin Onay konseriyle hizmete giren Zefirya Kültür ve Sanat Merkezinde bu yıl festival kapsamında dört konser gerçekleşecek. Festival, 6 Eylül tarihine kadar 17 konser çerçevesinde 37 müzisyen, bir oda orkestrası, 5 masterclass ve 100 civarındaki genç müzisyeni bir araya getirerek, klasik müzik ve cazseverlere yine dopdolu bir, iki ay yaşatacak. 11 farklı ülkeden müzisyeni, dört farklı mekanda konuk edecek festival, resitallere, oda orkestralarına, caz konserlerine, genç yeteneklerin konserlerine ve sergilere sahne olacak.
Açılışa yoğun ilgi vardı
Aktur-Zefirya Kültür ve Sanat Merkezindeki açılışa bürokratlar, Bodrum’un sanat çevresinden tanınmış simalar ve davetliler katıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline gelecek yıllarda tam destek vereceklerini belirterek, böyle köklü organizasyonlardan sadece nemalanmak değil, destek de olunması gerektiğini belirterek, kurum ve kuruluşları festivale destek vermeye çağırdılar. Katılımcılar arasında Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir de yer alırken, Aktur A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Doğan, festivalin yaratıcıları Gülsin Onay ve Eren Levendoğlu’nu sahneye davet ederek, birer plaket verdi. GFA Koordinatörü Füsun Özgüç ise 2019 yılı festival programı hakkında bilgi vererek, tüm destekçi ve sponsorlara teşekkür etti.
Chopin yorumlarıyla ayakta alkışlandı
Bodrum’un yeni kültür ve sanat merkezi Zefirya ile işbirliği içersinde gerçekleşecek konserlerin ilkinde Devlet Sanatçımız Gülsin Onay, Chopin’in eserlerine yer verdi. Dünyanın en önde gelen Chopin yorumcuları arasında gösterilen Onay, açılışta bestecinin; “Scherzo in B minor, op.20” adlı eserine yer verdi. Ardından “Ballade no.3 in A flat major, op.47”; “Nocturne in E flat major, op.9 no.2” ve “Andante spianato et Grande Polonaise brillante, mi bemol majör Op.22” adlı eserleri seslendiren sanatçımız gecenin ilk yarısını sonlandırdı. Gülsin Onay, gecenin ikinci yarısında yine Frédéric Chopin’in eserleriyle dinleyicinin karşısına geldi. Onay, ilk olarak; “Variations brillantes sur le Rondeau favori de 'Ludovic' de Hérold et Halévy, B flat major, op. 12”; adlı eseri seslendirdi. Gecenin sonlarına doğru Gülsin Onay, “Sonata in B minor, op.58 adlı eserden şu bölümleri seslendirdi: ‘Allegro maestoso’, ‘Scherzo: molto vivace’, ‘Largo ve Finale: presto non tanto”. Programın sonunda Gülsin Onay geceye katılan izleyicilerle birlikte selfie çekti. Onay, Bodrumlu klasik müzikseverlerin alkışlarıyla sahneden ayrıldı.