ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 31 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


İzDSO'nun kurucu sanatçılarından İsmail Arman Özarın dün İzmir'de vefat etti. 27.07.2019


İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın kurucu üyelerinden ve emekli keman sanatçısı İsmail Arman Özarın 26 Temmuz 2019 günü İzmir’de vefat etti. Sanatçının vefat haberini kızı Demet Özarın sosyal medya sayfasında  bugün sabah saatlerinde “insanın babasının vefatını duyurması zormuş.. Canım babam dün bu dünyadan ayrıldı.. hep özledim onu artık özlemek sonsuzluk oldu. Yarın 28 Temmuz Pazar günü öğle namazıyla Alsancak Hocazade Camii’nden alıp Salihli’de aile kabristanımıza dedemin yanına defnedeceğiz babamı..tüm güzel sözlere, taziyelere ailem adına teşekkür ederim..böyle..” sözleri ile duyurdu. Arman Özarın 83 yaşındaydı.

Mavi Nota e-Müzik Gazetesi olarak, de
ğerli sanatçımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağğı ve sabır diliyoruz!

Biyografi:
İsmail Arman Özarın, 1936 yılında Salihli'nin "Allah" diyen köyünde doğdu. Babası öğretmendi ve Arman doğunca şu şiiri yazmıştı: "Düşündükçe zaman zaman / Oğlan mı kız mı? diye / Nihayet geldi Arman / Babasını görmeye / Hoş geldin yavrum Arman / Büyü de zaman zaman / Babanın Armağanı / Sana güzel bir keman" İlk küğ eğitimini babası verdi. 1947-48 döneminde "Ankara Devlet Konservatuvarı"na başladı. Liko Amar ve Necdet Remzi Atak'tan keman eğitimi aldı ve 1957 yılında mezun oldu. Aynı yıl çok saygı duyduğu büyük sanatçı İlhan Özsoy'un başkemancı olduğu "Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası"na "II. Keman Grup Şefi" olarak atandı. 19 yıl burada çalıştıktan sonra, 1975 yılında yeni kurulmakta olan ve kuruluş görevini sınıf ve rahle arkadaşı Tuncer Olcay'ın yaptığı "İzmir Devlet Senfoni Orkestrası"na "II. Keman Grup Şefi" olarak atandı ve böylece orkestranın ilk çekirdek kadrosunda yer almış oldu. Arman Özarın sanat yaşantısında "Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası" ve "İzmir Devlet Senfoni Orkestrası"yla birçok yurt içi ve yurt dışı dinleti dolaşılarına katıldı. "İzmir Devlet Konservatuvarı"nda çok uzun yıllar keman eğitimi verdi. Özarın'ın "İzmir", "Antalya" ve "Ankara" orkestralarında mezun ettiği öğrencileri bulunmaktadır ve kendisi bu durumun yaşamında gurur verici bir olay olduğunu belirtmektedir. Özarın 1999 yılında emekli oldu ve Numan Pekdemir'in müdürlüğünü yaptığı dönemde "Antalya Devlet Senfoni Orkestrası"nda kuruluş ve gelişim süreci içinde çok sayıda dinletiye katıldı. Oda küğü etkinliklerini hiç bırakmadı ve viyola sanatçısı Alp Gültekin'in kurduğu "Ege Yaylı Beşili"nde uzun süre 2. keman olarak yer aldı. Sanatçı, kemandan özel nedenlerinden dolayı ayrı kalmak zorunda olduğu bu dönemde, içindeki küğ ve sanat birikimini bağda çalışmalarına yöneltmiş ve gelişimini ve üretkenliğini sürdürmektedir. Yaylı çalgılar için bir dördül, piyano ve keman için iki şarkı, piyano için beşşarkı, şan ve piyano için iki şarkı eserleri arasındadır. (Kaynak: Müziklopedi)

Tüm Haberler