♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Festivalin eğitim birimi Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) bünyesinde, 23 Temmuz’da başlayıp, 28 Temmuz akşamı konser ve sertifika töreni ile son bulan Keman masterclassı, bu yıl Macar kemancı İldiko Moog ve yetenekli kemancımız Erkin Onay tarafından verildi. Yaşları 10 ile 37 arasında değişen farklı eğitim seviyelerinden 12 kemancımızın katıldığı masterclassta yoğun bir eğitim programı öğrencilerle buluştu.
Ustalık sınıfını bitiren genç kemancılar konser verdi
Gümüşlük sahilinde yer alan Toprak Ev’de gerçekleşen konseri Bodrumlu klasik müzikseverler ve öğrencilerin yakınları ilgiyle izledi. Mersin Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi gibi eğitim kurumlarımızın devlet konservatuarlarından gelen kemancılar, Friedrich Seitz, Ferdinand Küchler, Giovanni Battista Viotti, Johann Sebastian Bach, Henryk Wieniawski, Antonio Vivaldi, Fritz Kreisler, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Ekrem Zeki Ün ve Witold Lutosławski gibi bestecilerin yapıtlarından oluşan bir seçkiyle unutulmaz bir konser verdi. Konsere, Piyanist Beste Tanağardıgil, eşlikçi olarak katıldı.
Öğrenciler sundukları repertuarla göz doldurdu
Toprak Ev’deki konserde sahneye ilk olarak masterclassın en küçük öğrencisi Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarından 10 yaşındaki Derin Bekem geldi. Küçük kemancı, F. Seitz’ın, “Concerto no.22, 1.movement” adlı eserini seslendirerek izleyiciden büyük alkış aldı. Daha sonra sahnede 13 yaşındaki Leyla Küçük vardı. Genç yetenek F. Küchler’in, “Concerto in d major, 1. movement” adlı eseriyle büyük beğeni topladı. Gecenin ilk yarısında sahneye gelen kemancılar sırayla şu eserlere yer verdi: Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarından 16 yaşındaki İpek Aytimur, A. Vivaldi’den, “Concerto in g major, 1. movement”; Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarından 15 yaşındaki Leyla Duru, W.A. Mozart’dan, “Concerto in d major, KV 211, 1. movement”; Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuarından 19 yaşındaki Gülben Vezne, F. Schubert,’ten, “Sonatina in d major, 1. & 2. Movements”; İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarından 16 yaşındaki Defne Akdemir, F. Kreisler’den, “Liebesleid”; Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarından 25 yaşındaki Selin Doğan, J. S. Bach’tan, “Partita in d minor, BWV 1004, Allemande-Corrente” ve Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarından 17 yaşındaki Kayra Ertekin, H. Wieniawski’den, “Legend”.
Gecenin ikinci yarısında festival sahnesine ilk gelen 13 yaşındaki Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarından İdil Olgar, H. Wieniawski’nin, “Concerto no. 2, 1. Movement adlı eserini seslendirdi. Daha sonra keman sanatçısı Ezgi Lafcı, Ekrem Zeki Ün’ün, “Yudumluk” adlı yapıtından, ‘Giriş’, ‘Alp Ertunga’, ‘Dede Korkut’tan masal’, ‘Sus dinle rüzgârı’ ve ‘Oy Giresun’ adlı bölümleri seslendirdi. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi 14 yaşındaki Ada Yücel ise sahnede G.B. Viotti’nin, “Concerto in a major, no.22” adlı yapıtıyla yer aldı. Bu eserin ardından öğrenciler topluluk halinde sahneye geldi. Ada Yücel, Kayra Ertekin, İdil Olgar ve Leyla Duru, W. Lutoslawski’nin, “4 Silesian Melodies for 4 violins” adlı yapıtıyla alkış aldılar. Bu performansın ardından tüm masterclass öğrencileri hep birlikte sahneye çıkarak W.A. Mozart’ın, “3 Arias from Die Zauberflöte” adlı yapıtından ‘Der Vogelfaenger bin ich ja’, ‘Marsch der Priester’ ve ‘Der Hölle rache kocht in meinem Herzen’ başlıklı bölümleri seslendirdi.
Gülsin Onay; “Ne mutlu bize, gençlerimiz pırıl pırıl”
GFA keman ustalık sınıfı konserinin ardından sertifikalarını Devlet Sanatçımız Gülsin Onay ve Sistem A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanışık’ın da katıldığı törende, eğitmenleri Ildiko Moog’un elinden alan genç yetenekler, izleyenlerden alkış aldı. Türkiye’de öğretim görevlisi olarak 10 yıldır görev yapan Ildiko Moog, Türkçe yaptığı konuşmada, gençleri çok yetenekli bulduğunu belirterek, “Gümüşlük’ün bu doğal ortamında öğrencilerimizle çok güzel bir çalışma dönemi geçirdik. İlerleme kaydetmelerini izlemek çok mutluluk verici” dedi. Eğitime ve sanata olan destekleriyle tanınan iş adamı Mustafa Tanışık ise “hedefler çalışmayla birleşti, sonucunu bu akşam, öğrencilerimizin sergilediği sahne deneyiminden de anlayabiliyoruz. Hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum” dedi.
2019 GFA Masterclasslarında program
GFA, 30 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında Francesco Libetta, Konstanze Eickhorst ve Gülsin Onay’ın verecekleri piyano masterclassıyla devam edecek. GFA, 13 – 18 Ağustos tarihleri arasında şeflik masterclassı öğrencilerini ağırlayacak. Bu sınıfın eğitmenliğini ise İsrailli şef Lior Shambadal üstlenecek. GFA’da 2019’un son ustalık sınıfı 20 – 25 Ağustos tarihleri arasında Fora Baltacıgil’in vereceği kontrbas masterclassı olacak.