ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 31 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


11–20 Nisan 2008 tarihleri arasında “İçimiz’den Biri Carlo Domeniconi” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirilecektir. 07.04.2008


Dünyanın önde gelen gitar bestecisi ve yorumcularından biri olan Carlo Domeniconi’ye ithaf edilen bu etkinliğin temel hedefi Türk Müziğinin evrensel ölçekte tanınıp tüm dünya sanatçılarına esin vermesini sağlamaktır.

Gitar kaderim, Anadolu esin kaynağım” c.domeniconi 

Türkiye ve Türk insanıyla ilişkisini “aşka tutulmak” olarak dillendiren Carlo Domeniconi, Türkiye’de Mimar Sinan Üniversitesinde ilk gitar bölümünü kuran sanatçıdır. Türk müziği ve kültüründen derin bir şekilde etkilenen sanatçı müziğimizin her türünü incelemiş ve araştırmalar yapmıştır. Türk müzik kültürüyle ilgili geniş bir dağarcığa sahip olan sanatçı, müziğimizden esinlenen formlarla sayısız beste üretmiştir. Bu besteler her yıl gitarın ünlü yorumcuları tarafından sayısız ülkenin konser salonlarında icra edilmektedir. Bestelerinin batı müziği notasyon kurallarını zorlayan yenilikçiliği nedeniyle, birçok bestesi, en önemli müzik eğitim kurumlarında gitar bölümlerinin ders konuları arasında yer almaktadır.

“Anadolu hem Doğu'ya hem de Batı'ya açık bir coğrafya. Batılı olarak kendini yabancı hissetmiyorsun, Doğu'nun tüm zenginliğini yaşayabiliyorsun. Türk Halk Müziği ve Klasik Türk Müziği müthiş bir ses hazinesi. Gitarcı için bağlama ve ut büyüleyici tınılar içeriyor. Anadolu'da müthiş bir zenginlik var. Bu zenginlik eserlerime ilham kaynağı oldu.” c.domeniconi.

Sanatçı eserlerinde bizim kültürümüzden esinlendiğini eserlerini isimlendirirken bile açıkça ortaya koymuştur. Bazı eserleri şunlardır; Orta Şekerli Gitar Konçertosu, Türk Sazı ve Gitar için Berlinbul Konçertosu, Koyunbaba, Bir Anadolu Türküsü Üzerine Çeşitlemeler, vd… Bu bestelerden “Koyunbaba” Çin’de klasik gitarcılar tarafından son yılların en çok çalınan eser olmuştur. Türkiye’nin renkleri, Domeniconi besteleriyle, Norveç’ten Arjantin’e, Japonya’dan Kanada’ya gitar tınılarıyla yayılmaktadır.

Sanatçı İtalyandır. Uzun süredir Almanya’da yaşamaktadır. Bu çapta bir sanatçının müziğimizi dünyaya taşıması ve halen bu yönde çalışmalar yapıyor olmasına duyarsız kalınmaması ve ülkemizde de daha çok tanınması gereğinden yola  çıkarak böyle bir etkinlik düzenleniyor.

“Gitar, ya klasik üslupla ya da İspanyol-Latin tavrında çalınıyor. Ben klasik gitara yeni bir ses, sıcak bir üslup getirmeye çalıştım. Bu yeni yaklaşım farklı kültürlerden müzikseverlerin ilgisini çekiyor. Yeni tınılar arıyorum sürekli. Bu arayışın klasik gitarda yeni bir kök olmasını umuyorum. Gitar benim kaderim. Yaşadığım sürece hayal ettiğim renkleri, sesleri klasik gitar geleneğine kazandırmak istiyorum.” c.domeniconi

Ülkemiz açısından dünyada çok örneği olmayan böylesi sanatçılara ve bu tür çalışmalara  İzmir’den bir merhaba demek ve el vermek istiyoruz.


gitarizma
Sanat Etkinlikleri

Sanat Yönetmeni
Mehmet Gürgün
 
Tüm Haberler