♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Etnomüzikoloji Derneği tarafından düzenlenen “Dünyada Etnomüzikolojinin dünü, bugünü, yarını” konulu Online Etnomüzikoloji Sempozyumu’na davet çağrısı yapıldı. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Doğuş Varlı tarafından yapılan çağrı metnine göre 29-31 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olan online etnomüzikoloji sempozyumuna bildirileri kabul edilen katılımcılar sunumların online olarak gerçekleştireceklir.
ETNOMÜZİKOLOJİ DERNEĞİ ONLINE SEMPOZYUM
DÜNYADA ve TÜRKİYE’DE ETNOMÜZİKOLOJİNİN
DÜNÜ,BUGÜNÜ, YARINI
Online Etnomüzikoloji Sempozyumu
29-31 Mayıs 2020
İçinde bulunduğumuz şu zamanlarda, dünyanın geneli alışılagelmişin dışında bir deneyim içinde. Bu sebepten dolayı, iptal edilen sanat ve kültür faaliyetlerinin, özellikle uluslararası olarak düzenlenen sempozyum gibi buluşma ortamlarının uzun bir süre daha sağlanmasının zor olması, Etnomüzikoloji Derneği olarak bizleri farklı bir sempozyum düzenlemesine yöneltmiştir. Böylelikle Covid-19 nedeniyle içinde bulunduğumuz dezavantajlı durumdan dolayı, bilinen sempozyum formatlarında fiziki olarak düzenlenen ülke veya şehirde tarih çakışmaları nedeniyle bir araya gelememe gibi diğer dezavantajı, uluslararası katılımı daha fazla olabilecek avantajlı bir biçime dönüştürmeye karar vermiş bulunmaktayız. Davetli on-line/video konuşmacıları ile birlikte, çağrımıza cevap veren, özet gönderen katılımcıların özetleri bilim kurulu tarafından incelenecek ve kabul edilenler sunumlarını on-line olarak yapabileceklerdir. Ayrıca tercihe göre göndermiş oldukları sunum videolarının belirlenen saatte yayınlanmasının ardından gelen sorulara cevap vererek, bilgi akışı ve paylaşımı sağlanacaktır. Sunum videolarından oluşan sempozyum bildiri (proceeding) videoları, Etnomüzikoloji Derneği arşivi (web page/youtube/instagram)’nde erişime açık olacaktır. Sempozyumdan sonraki bir ay içerisinde gönderilecek tam metinler ise e-book halinde yayınlanacaktır.
Online Etnomüzikoloji Sempozyumunda, ana tema ise “Dünyada ve Türkiye’de Etnomüzikoloji’nin Dünü, Bugünü, Yarını” şeklindedir. Bu başlığın seçilmesi, etnomüzikoloji disiplini hakkında farklı bakış açıları ile teorik yaklaşımların bir araya getirilmesininin, etnomüzikoloji çalışmalarının günümüz dünyasının değişen dinamiklerine cevap verebilmesi ve uyum sağlaması bakımından önem taşımasından kaynaklanmaktadır.
Zira etnomüzikoloji disiplininin geçmişten bugüne gelişim ve değişim süreçlerinin dünya genelindeki farklı yansımaları, algılanma biçimleri olmuştur. Bu durum beraberinde yeni model önerilerini, yeni saha çalışması algılarını, veri analiz yöntemlerini ve göz ardı edilen kültürel yapıları incelenmesinin yanı sıra, hep bilinenin de sorgulanmasını beraberinde getirmiştir. Dünden bugüne sahanın tanımı, içeriği, yapılan saha çalışmalarının sunumu, paylaşımı da sempozyum açısından ayrı önem taşımaktadır.
Sempozyum Alt Başlıkları
- Saha Çalışması: Deneyim ve İşlev
- Uygulamalı Etnomüzikoloji
- Dijital Etnomüzikoloji
- Tarihsel Etomüzikoloji
- Audio-Visual Etnomüzikoloji
- Müzik eğitimi ve öğretiminde Etnomüzikoloji
- Etnomüzikolojide Yeni Eğilimler
- Dünden Bugüne Etnomüzikolojide Teori ve Pratiği Yeniden Düşünmek
- Etnomüzikolojide Transkripsiyon ve Analiz
- Etnomüzikolojide Arşivcilik
- Etnomüzikoloji Tarihindeki Paradigmalar
- Etnomüzikoloji Eğitimi
- Etnomüzikologun Kimliği
Önemli Tarihler
- Özet Gönderimi: 15 Mayıs 2020
- Kabul Edilen Özetlerin Bildirimi: 20 Mayıs 2020
- Programın İlanı: 25 Mayıs 2020
- Sempozyum Tarihleri: 29-31 Mayıs 2020
Sempozyum Katılım Bedeli: 50 TL - ( 10 Euro) – Teknik Alt Yapı/Grafik/Sosyal Medya
Reklam Giderleri /Kargo bedeli