ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 45 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Terci-Korad Gitar İkilisi bugün 20. yılını kutluyor 03.05.2008


Türkiye’nin klasik gitar elçileri Kürşad Terci ve Kağan Korad, 3 Mayıs’ta Bilkent Konser Salonu’nda verecekleri konserle, birlikteliklerinin 20. yılını kutlayacaklar.

Klasik gitar dünyamızın tanınmış topluluklarından Terci-Korad Gitar İkilisi, dünya çapında başarılarla dolu bir yirmi yılı geride bıraktı. İkili, 3 Mayıs Cumartesi akşamı Bilkent Konser Salonu’nda vereceği konserle 20. yılını kutlayacak. Konserde, Terci-Korad İkilisi’ne Şef Bujor Hoinic yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek. İkili, Bujor Hoinic’in İki Gitar Konçertosu’nun (Horoscope) dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Konser, 20.00’da başlayacak.

Terci-Korad Gitar İkilisi hakkında

2000 yılından bu yana Terci-Korad Gitar İkilisi’nin üyeleri olarak tanınan Kürşad Terci ve Kağan Korad, 1987 yılında Soner Egesel ile birlikte Bilkent Gitar Üçlüsü'nü kurdu. Topluluk, 15’i aşkın ülkede katıldığı birçok ulusal ve uluslararası festival ve yurtdışı konserinin yanı sıra Türkiye'nin her bölgesinde ilk defa düzenlenen “Klasik Gitar Konserleri” dizisiyle de adını duyurdu.

20. yılını tamamlayan topluluk, “2002 Uluslararası Koblenz Müzik Festivali” (Almanya), “2003 Uluslararası Volos Gitar Festivali” (Yunanistan) ve “2004 Uluslararası Belgrad Guitarart Festivali”ne davet edilen ilk Türk sanatçılar oldular.

Terci-Korad İkilisi, bu festivallerde, John Williams, Leo Brouwer, David Russel, Hubert Kaeppel, Aniello Desiderio, Eli Kassner, Costas Cotsiolis, Dusan Bogdanovic, Carlo Marchione gibi büyük ustalarla birlikte yer aldı. Ayrıca, Türkiye’deki senfoni orkestralarıyla, solist olarak birçok konser verdi.

İkili, Türk ve yabancı bestecilerin gruba ithaf ettiği birçok eserin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Bu prömiyerlerin yanı sıra grup üyeleri, yaptıkları çok sayıda düzenlemeyi de gitar repertuvarına kazandırdılar.

Kürşad Terci ve Kağan Korad, konser faaliyetlerinin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışındaki üniversite ve konservatuvarlarda klasik gitar seminerleri veriyor ve uluslararası yarışmalara jüri üyesi olarak katılıyorlar. Terci ve Korad, Güneydoğu Avrupa Gitaristler Birliği’nin (ASEG) ve Türkiye Klasik Gitar Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer alıyorlar. Grubun, biri Türkiye'de, diğeri yurtdışında basılmış iki CD’si bulunuyor.

Bilkent Üniversitesi “sanatta yeterlik” programını tamamlayan Doç. Dr. Kağan Korad ve Dr. Kürşad Terci, halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Klasik Gitar Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam ediyorlar.

İkili hakkında ayrıntılı bilgi için, www.tercikorad.com adresi ziyaret edilebilir.

Ne dediler?

“Kendilerini gitara adamış, teknik rahatlıklarını üstün bir uyumla birleştirerek yakaladıkları yüksek ton kalitesiyle hem dinleyiciyi, hem de kendilerini mutlu etmeyi biliyorlar. Bestecileri yeni yapıt hazırlamaya özendirme başarısını, hazır kimi yapıtların ve halk türkülerinin iki gitar için uyarlanmasına da gösteriyorlar. Yetiştirdikleri başarılı öğrenciler, üretkenliklerinin eğitimsel boyutunu oluşturuyor.”
Şefik Kahramankaptan, Andante, Ocak 2008

“Terci-Korad İkilisi'nin Concertomaggio adlı gitar konçertomu yorumlayışlarını çok sevdim. Ritmi ve nabzı yakalama konusunda bu denli titiz müzisyenlere çok sık rastlanmıyor ki bu iki unsur benim müziğimin temelini oluşturur. Tabii, konçertoyu sıcacık çaldıkları sürece ortaya koydukları inanılmaz ve samimi duyarlıktan söz etmeme gerek bile yok. Tam anlamıyla anlaşıldığımı hissettirdiler bana! Bravo!”
Roland Dyens, Paris, 2007

“İyi geliştirilmiş teknikleri ve gelişmiş müzikalitelerinden kaynaklanan sonoriteleri ve ender rastlanan, son derece güçlü bir grup hassasiyetleri var. Programları birçok sürprizle dolu; en iyi parçaları, her biri iki gitar için düzenlenmiş Türk eserleri. Ülkelerine özgü müzikal lisanın ve sanatsal anlayışın panoramik bir görüntüsünü sundular. Dokunun zengin ve geniş sonoritesi kullanılarak dahice düzenlenmiş eserler bunlar. Albeniz, Granados ve Falla'ya ait, aslında piyano için bestelenmiş İspanyol eserleri de İkili’nin kendi düzenlemelerinde yepyeni fikirler eklenerek zenginleşmiş bir biçimde seslendirildi. Umarım, Kürşad Terci ve Kağan Korad, esin veren sanat eserleriyle gitar evrenimizi zenginleştirmeye devam ederler.”
Prof. Dr. Henrique Pinto, Gitarist, Brezilya, 2002

“Türk ikilinin, dinleyicilerin kah kalkıp dans etmek isteyecekleri, kah tonların lirikliğine kapılıp başka diyarlara sürüklenecekleri kadar heyecan verici performanslarından büyük keyif aldım. Türk parçalarının mükemmel düzenlenmesi ve özgün eserlerle tam bir müzikal anlamın sergilendiği ve klasik gitarcılara müziğin ne için yapıldığını yeniden hatırlatan bir gösteriydi.”
Vojislav Ivanović, Besteci ve Gitarist, Yunanistan, Haziran 2003

Tüm Haberler