♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl farklı bir konseptle açılıyor. Festival, dünya genelinde yaşam koşullarını değiştiren pandemi nedeniyle, farklı bir platformda sanatseverlere seslenecek.
17. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali “Net”, başlığıyla dinleyicinin evine kadar gelecek. Başladığı yıldan bu yana dünya genelinde isim yapmış yüzlerce müzisyen ve orkestrayı ağırlayan Festival, Gümüşlük Festival Akademisi’nde eğitim almış ve dünyaya açılmış piyanistlerin konserleriyle 19 Mayıs’ta başlıyor.
Önceki yıllarda “Suda; Kumda; Taşta” başlığı altında üç farklı konseptte düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, dünya genelindeki Coronavirüs salgını kapsamındaki belirsizlikler nedeniyle, bu yıl internet üzerinde festivale başlama kararı aldı. Festivalin sanat yönetmeni, Piyanist Eren Levendoğlu, canlı konserlerin tamamen iptal edilmediği ancak gelişmeler doğrultusunda bir yol izleneceği bilgisini verirken, 19 Mayıs’ta genç müzisyenlerimizle verilecek konserin günün anlamı nedeniyle de önemli olduğunu belirtti. “Net”ten yayınlanacak konserler tüm gün boyunca festivalin www.instagram.com/gumuslukfest sayfasından canlı yayınlanacak. 2020’de festival üç aylık bir zaman dilimine yayılacak olup ilerleyen günlerde uygun koşulların oluşması halinde canlı performans takvimi de açıklanacak.
Festivalde eğitim sürecek
17. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali “Net”de, eğitim her koşulda devam edecek. İnternet üzerinde gerçekleşecek eğitim kapsamında masterclasslar önceki yıllarda olduğu gibi sürdürülecek. Tek farkla ustalık dersleri internet ortamından öğrencilerle buluşacak. Benzeri örnekleri olduğuna değinen Eren Levendoğlu, konuyla ilgili detaylı bilgiyi daha sonra sanatseverlerle paylaşacaklarını söyledi.
Amaç, genç Türk müzisyenlerini dünyaya tanıtmak
Festivalde, ilk konser daha önce Gümüşlük Festival Akademisine katılmış 10 emektar öğrenciyle başlayacak. Eren Levendoğlu, “Bu ve benzer yapacağımız konserleri, bir platform olarak düşünüp, festival aracılığıyla ülkemizin yetiştirdiği genç müzisyenlerimizi dünyaya tanıtmak ilk hedefimiz” derken, ilk konser Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ile birlikte gerçekleşecek. Daha sonra seçilecek bir diğer 10 genç müzisyen, Türkiye’nin önde gelen sanatçıları eşliğinde konserler verecek.
Sanat ve sanatçı desteklenmeli
Sosyal alışkanlıklardan, yaşam tarzına kadar tüm dünya insanını etkileyen salgın, sanat ve sanatçıyı da etkiliyor. Bu konuda gösterilecek duyarlılık ise yine insana ve sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Festivalin düzenleyicisi olan Bodrum Klasik Müzik Derneği de ilkeleri gereği sanat ve sanatçıyı desteklemenin yollarını arıyor. Dernekten yapılan açıklamada her koşulda sanatın ve eğitimin süreceği söylenirken, “Net olarak şunu biliyoruz ki, her koşulda eğitim devam etmeli; sanat ve sanatçılar desteklenmelidir. Net üzerinden yapacağımız eğitim ve konserlerle genç müzisyenlerimize ve sanatçılarımıza destek verilmelidir. Gümüşlük Festival ailesi olarak biz bu desteği vereceğiz, hep beraber verelim” denildi. Sadece sanatçılar değil, tüm sektör çalışanlarının ve festival emekçilerinin de çok zor bir dönemden geçtiği şu günlerde, dernek ve festival olarak iş alanlarının da yaratılmaya çalışıldığı bilgisi verildi.
“herkesin yapılanmaya ve umutlu olmaya ihtiyacı var”
Festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay, dünyanın bir çok yerinde insanların değişen yaşam koşulları sebebiyle farklı platformlarda üretmek, yaratmak ve sunmak durumunda kaldığına dikkat çekti. “Bu zor olduğu kadar aynı zamanda da farklı kazanımları olan bir durum. Yaratıcılığın ön plana çıktığı ve farklı düşünerek üretmenin önem kazandığı bir dönem” diyen Onay, herkesin yapılanmaya ve umutlu olmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu süreçte, sanatseverleri özel bir festivalle karşılamaya hazırlandıklarını açıklayan piyanistimiz, “Teknolojinin tüm imkânlarını en iyi şekilde kullanarak, farklı bir ortamda, kapılarını dünyaya açan bir müzik festivali ile karşınızda olacağız” dedi.
Festival kapsamındaki ilk konserle ilgili olarak açıklamalar yapan Gülsin Onay şunları söyledi; “17. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali “Net”, Gümüşlük Festival Akademisi’nde eğitim almış ve bugüne kadar gelişimlerini hayranlıkla izlediğimiz harika piyanistlerin konserleriyle 19 Mayıs’ta başlıyor. Bu konserler tüm gün boyunca festivalin Instagram sayfasından canlı yayınlanacak. Gençlerimiz, Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu bayramda bizleri gururlandıracaklar. Gençlerimize teşekkürlerimizle… Sonraki günlerde çok geniş bir masterclass yelpazesiyle farklı dallarda eğitim gören öğrencilerimizle ve kendi alanlarında son derece başarılı eğitmenlerimizle buluşacağız. Üç ay boyunca devam edecek olan festivalimizin akademik takvimini, başvuru koşullarını ve konser programlarını çok yakında sizlerle paylaşacağız. En kısa zamanda özlediğimiz konser mekânlarında buluşuncaya kadar Gümüşlük Festivali ile “Net”de kalın. Birlikte umudumuzu çoğaltalım ve müziğin mucizevi gücüyle aynı duyguları paylaşabilen büyük bir aileye dönüşelim”.
19 Mayıs 2020 Salı günü festivalin instagram sayfasında gerçekleşecek konserde sırayla şu isimler yer alacak:
12:00 Tuna Bilgin
13:00 Mert Hakan Şeker
14:00 Birce Polat
14.30 Utku Asan
16:00 Tolga Atalay Ün
17:00 Cem Esen
18:00 Mert Yeşilmenderes
19:00 Bogatay Köprülü
20:00 Mert Yalnız
21:00 Beste Tanağardıgil
Ayrıca Tuna Bilgin ve Cem Esen, kendi eserlerinin Dünya prömiyerlerini yapacaklar.