ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 37 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


'TRT sanatçılarını depolayacak bile yer yok' 09.05.2008


Güzel Sanatlar Genel Müdürü Mustafa Atalar, 425 sanatçının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesini öngören TRT Kanunu tasarısına ilişkin, “425 sanatçıyı nereye koyacağım? Gelecek sanatçıları çalıştırmak bir yana depolayacağım bir yer bile yok" değerlendirmesinde bulundu.

Güzel Sanatlar Genel Müdürü Mustafa Atalar, 425 sanatçının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesini öngören TRT Kanunu tasarısına ilişkin, “Bizim sanatçıya ihtiyacımız yok. 425 sanatçıyı nereye koyacağım? Gelecek sanatçıları çalıştırmak bir yana depolayacağım bir yer bile yok" değerlendirmesinde bulundu. Atalar, Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülecek TRT Kanunu’nda değişiklik yapan ve 425 sanatçının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesini öngören tartışmalı yasa tasarısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güzel Sanatların eğitimden, kaynak ve mekâna kadar pek çok sorunu olduğunu belirten Atalar, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı bin 400 sanatçının olduğunu, Devlet Opera ve Balesi ve Devlet Tiyatrosu sanatçılarıyla birlikte bu rakamın 5 bine çıktığını kaydetti. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün en az bütçesi olan genel müdürlüklerden biri olduğuna da dikkat çeken Atalar, “Bu nedenle biz de en büyük sorun kaynak, gelecek sanatçılara hatta güzel sanatların geneline kaynak yaratmak gerek. Bizim kendi bir yapımız var, o yapı tamamen bozulacak. Bizim sanatçıya ihtiyacımız yok. 425 sanatçıyı nereye koyacağım? Gelecek sanatçıları çalıştırmak bir yana depolayacağım bir yer bile yok. Genel Müdürlüğümüzün çoğu koro ve topluluklarının kendi konser salonları, prova salonları, idari mekanları bile yok" diye konuştu.

Türkiye’de kültür-sanat alanında büyük mekan sorunu olduğunu vurgulayan Atalar şöyle konuştu:

“TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sanatçı verecekse mekanlarını da vermeli. Belki TRT’nin bize bağlanmasıyla, onların Ankara Radyo Evi gibi mekânlarından yararlanabiliriz. Böylece stüdyomuz yok, stüdyomuz olur, prova ve konser salonumuz olur. Mekân sorunu çözümünde bize yardımcı olabilirler, çünkü onların mekâna ihtiyacı kalmayacak demektir, fazla personelini başka bir yere göndereceğine göre."

Güzel Sanatlar Genel Müdürü Mustafa Atalar, Türkiye’de sanat faaliyetlerinin yayın yoluyla yeteri kadar halka ulaştırılamadığını ifade ederek, devlet eliyle 24 saat yayın yapacak bir kültür sanat yayını önerisinde bulundu. Atalar, “Devletin bir kanalında yalnızca 24 saat boyunca kültür-sanat yayını olsa, en azından insanların bir kültür-sanat adresi olur. Nitelikli yayınlar yapıldığında, olumlu gelişmeler olabilir. Burada önerim, madem TRT sanatçıları da bize geliyor, devlet 24 saat kültür-sanat yayını sunabilir. Programın içeriği Genel Müdürlüğümüz ve TRT tarafından müşterek hazırlanır, yayın hizmetini de TRT sunar. Böyle bir fayda da sağlanabilir" diye konuştu.

Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülecek TRT Kanunu’nda değişiklik yapan tasarı, TRT’nin bazı birimlerinin kapatılmasını, hizmetine ihtiyaç kalmadığına karar verilecek personelin diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmesini, sanatçıların nakil ve vize işlemlerinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılmasını öngörüyor.

Tasarıya göre, TRT Koordinasyon Kurulu kaldırılacak. Genel müdür yardımcılarından birinin elektronik yüksek mühendisi olması şartı aranmayacak. Geçici maddeye göre de yeni teşkilat düzenlemeleri nedeniyle kaldırılan, birleştirilen veya yapısı değiştirilen birimlerde unvanlı kadrolarda bulunanların görevleri, kanunun yayımı tarihinde sona erecek.

Görevi sona erenlerden yeni bir kadroya atanamayanlar ile yeni teşkilat ve kadro düzenlemeleri nedeniyle hizmetine ihtiyaç kalmadığına yönetim kurulunca karar verilen personel, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmek üzere 30 gün içinde TRT Kurumu tarafından Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilecek. Görevi sona erenlerden kurum kadrolarına atanamayan sanatçı unvanlı kadrolarda bulunan personel ise Devlet Sanatçıları ve Sanatçıların Sözleşmeli Olarak Çalıştırılmalarına Dair Esaslar çerçevesinde ihdas edilecek pozisyonlarda istihdam edilmek üzere 30 gün içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirilecek. Bu personelin atama ve vize işlemleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 ay içinde tamamlanacak. Ancak bu pozisyonlar, herhangi bir sebeple boşalması halinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılacak ve iptal edilen pozisyonlar 15 gün içerisinde Maliye Bakanlığı’na bildirilecek.

ANKA
  
Tüm Haberler