♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, keman (7), viyola (5), trombon (3), trompet (1), vurmalı çalgılar-timpani (2), obua (2), fagot (1), klarnet (2), viyolonsel (3), kontrabas (4) ve arp (1) branşlarında toplam 31 stajyer sanatçı alımı için sınav yapılacak.
Sınav Şartnamesine buradan ulaşabilirsiniz.
Adayların resmi ve özel konservatuvarlardan veya müzik bölümü bulunan okullardan mezun veya özel müzik öğrenimi görmüş olmaları ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yönetmeliğinin, branşına göre 92, 94, 96 ve 98'inci maddelerinde belirtilen eserleri başarıyla icra etmeleri gerekiyor.
Son başvuru 24 Temmuz
Başvuruda bulunacak adayların ''www.guzelsanatlar.ktb.gov.tr'' internet adresinden temin edecekleri formu doldurarak, istenilen belgelerle birlikte ''csosinav@ktb.gov.tr'' e-posta adresine son başvuru tarihi olan 24 Temmuz Cuma günü saat 23.00'e kadar göndermeleri gerekiyor.
Adaylar, seçmiş oldukları branşlar için ayrı ayrı form doldurarak veya iş talep formunda sınava girmek istedikleri her bir branşı ayrı ayrı işaretleyerek birden fazla branşta sınava girebilecek.
Başvuruların incelenmesi sonucu sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ''www.guzelsanatlar.ktb.gov.tr'' internet adreslerinden duyurulacak. Adayların sınava giriş belgeleri başvuru formlarında belirttikleri e-posta adresine gönderilecek.
Başvuru için gerekli tüm bilgi ve belgeler interaktif ortamda gönderilecek, bizzat veya posta yolu ile iletilen başvurular veya başvuru amaçlı belgeler işleme alınmadan iade edilecek. Eksik, yanlış evrakla veya son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular işleme alınmayacak.
Adayların sınava kendi piyanistleri ve vurma çalgılar-timpani ile arp dışındaki kendi enstrümanları ile gelmeleri, sınavda çalacakları eserlerle ilgili repertuar listesini (10'ar adet) getirmeleri zorunlu olacak.
Sınavlar 5 Ağustos'ta
Sınavlar 5 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda başlayacak, başvuru sayısına ve branşlarına göre adayların hangi gün sınava girecekleri ''www.cso.gov.tr'' adreslerinden ilan edilecek.
Uygulamalı şekilde yapılacak sınavda adaylar belirlenen eserleri başarı ile çalmak zorunda olacak. Sınavda komisyon tarafından verilecek not ortalamalarının 100 üzerinden ortalaması alınarak genel başarı sıralaması belirlenecek. Puan ortalaması en az 70 tam puan olanlar başarılı sayılacak.
Sınavdan alınan ortalama puana göre en yüksekten başlanarak atama yapılacak ve ilan edilen boş kadro sayısı kadar aday giriş sınavını başarmış sayılacak. Kazananlar arasında eşit puan alanlardan mesleki öğrenim yapmış olanlar, bunda da eşitlik durumunda daha genç yaşta olanlar tercih edilecek.