ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 37 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Kültür Sanat Sen, Danıştay'ın Ayasofya kararı ile ilgili bir basın bildirisi yayımladı! 13.07.2020


Kısa adı Kültür Sanat Sen olan Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası, 1934 yılından beri müze olarak kullanılan Ayasofya hakkında Danıştay’ın almış olduğu kararla ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Basın açıklaması aynen
şöyle:

KAMUOYUNUN D
İKKATİNE;

1934 yılından beri Müze olarak kullanılan Ayasofya, Danı
ştay’ın aldığı karar ve CB kararnamesi ile Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmiş ve Müze Statüsünden Camii Statüsüne geçirilmiştir.

Ayasofya Müzesi 1985 yılında Dünya Kültürel ve Do
ğal Mirasının Korunması Sözleşmesi (1972) kapsamına alınarak insanlığın ortak mirası kabul edilmiştir.

Miras olarak de
ğerlendirilen Kültür Varlıkları aslında gelecek nesillere aktarılması yükümlülüğü olan emanetlerimizdir ki bu karar ile Ayasofya’nın korunmasında dikkat çekilmesi gereken hususlar vardır;

1. Müze statüsü; gerek Ayasofya binasının gerek çevresindeki Osmanlı yapıla
şmasının gerekse içerisindeki kültür varlıklarının korunmasına olanak veriyordu. Müze olarak bakanlığın temel görevi korumaktı. Diyanet İşleri Başkanlığının sorumluluğunda iken korunması için gerekli mevzuat çalışması ve kanuni hukuki yükümlülükler yerine getirilecek midir?

2. Osmanlı döneminden beridir devam eden restorasyon çalı
şmaları sekteye uğrayacak mıdır?

3. Ayasofya’nın duvarlarında bulunan resim bezeme ve mozaiklerin akibeti ne olacaktır? (Enson olarak 2009 yılında Sultan Abdülmecid ve o dönem restorasyonu yürüten
İsviçreli mimar Gaspare Fossati’nin gördüğü altı kanatlı melek figürü açığa çıkarılmıştı)

4. Ayasofya içerisindeki iklim ko
şulları kontrol edilecek midir?

Bilindi
ği gibi Ayasofya Müzesinin içerisinde içerideki duvar resimleri ve organik kökenli eserler insanların nefeslerinden oluşacak nem dengesizliğinden etkilenmesin diye her seferinde sınırlı sayıda ziyaretçi alınıyordu. Camii olarak kullanılmaya başlanınca namaz vakitlerinde çok sayıda insanın hareketinden içeride dengede ve belli bir oranda sabit tutulmaya çalışılan nem ve sıcaklık olumsuz olarak etkilenecektir.

5.
İbadet amaçlı olarak Ayasofya nın içerisine giren insanların bir müze ziyaretçisi hassasiyetinde olması (Eserlerle temas etmemesi, zarar vermemesi, Fotoğraf çekerken flash ışığı kullanmaması, dışarıdan toz getirmemesi, sarsıntı oluşturacak eylemlerde bulunmaması, sessiz olmaları....v.b) sağlanabilecek midir?

Bu çok önemli yapının siyasi, hukuki, ekonomik, dini, vs. açılardan uzun süre tartı
şılması, gündemde kalması ön görülse de sendika olarak iş kolumuz kapsamındaki kültürel varlık olarak korunması yönünden değerlendirme ve endişelerimizi  bilgilerinize sunarız.

KÜLTÜR SANAT-SEN

Tüm Haberler