♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Bu yıl ikincisi düzenlenen “Kadınlar Dünyayı Çalıp/Söylüyor” projesi çerçevesinde 64 kadın sanatçı bir araya gelerek “Müzisyen Kadınlar Bildirgesi” başlığında bir bildiri yayımladı.
Müziğin ve müzikle uğraşan tüm kadınların sosyal çevrelerinde ötekileştirlememesinin önüne geçecek bilinci oluşturmayı amaçlayan ve bu nedenle bu eylemin müzikle ilgili tüm alanları kapsayacak şekilde birlik oluştarmayı amaçlayan bildiri şöyle:
MÜZİSYEN KADINLAR BİLDİRGESİ
Hem geleneksel hem modern yaşam içerisinde kadınların cinsiyetlerinden kaynaklı yaşadıkları zorlukların farkındayız. Emeğin karşılığının alınamaması, şiddete maruz kalma, bireysel özgürlüğünü elde etme yolunda mücadele etme zorluğu, toplumsal algının sınırları dışına çıkmaya çalışmasının bedellerini en ağır şekilde ödemesi, çocuk yaşta evlendirilmek gibi ....Yaşadığımız günlerde ülkemizde ve dünyada oluş biçimi, tarihsel süreçte örgütlenmişşiddet, tamamıyla eril olarak ortada olan savaş ortamlarında tacize uğrama, yerlerinden, yurtlarından olma, kaybettikleri eş, çocuklarının yokluğunun acısıyla başbaşa kalma gibi acı tecrübelerin içinde yaşamak zorunluluğuna karşın, doğaya saygı duymayı, doğanın bir parçası olduğunu unutmamak gerektiğini düşünüyoruz.
Geçmişte ve bugünde kadınların bir çok meslekte olduğu gibi müzisyen olma hatta müzikle ilişkili akademik dünyada dahi varoluşlarında yeterliliklerinin gelişmesi, sürekliliği, var oluşu sürecinde cinsiyete dayalı zorluklara karşı farkındalık yaratmak, cinsiyete dayalı liyakat ihlaline dikkat çekmek gerektiğini düşünüyoruz. Bu süreçte başarıya ulaşmış kadınların var oluş hikayeleri ve hem müzik dünyasında hem de akademik hayatta kadınların sayısının gözle görülür şekilde azalması söz konusu durumun ispatlarıdır.Kadınların müzisyen olarak yalnızca çalgı veya sesleriyle var olmaları için her türlü arzu nesnesi haline getirilmesini şiddetle karşısındayız ve kınıyoruz.Bunun yanı sıra özellikle geleneksel müziklerde çalgı icra eden kadınların sayısının oldukça az olması dikkat çekicidir. Nedenleri ve çözüm yolları sorunun farkında olmak ve hassasiyet göstermekten geçmektedir. Özellikle geleneksel müziklerde (halk müziğinde daha belirgindir) kadın enstrümanist sayısının azlığından hareketleerken yaşta öğrencilerin teşvik edilmesine yönelik farkındalık ve enstrümanist kadınlar yetiştirmeye yönelik projeler üretmeyi hedefliyoruz.
Müzik sağaltıcıdır, insanın kendini keşfine, kendini ifadesine olanak sağlar. Mevcut müzik eserleri ise kişinin bireysel şekillenişini yanı sıra toplumların da kimliklerinin oluşmasında etkin olduğunun bilincindeyiz. Müzik bir sanat ve aynı zamanda bir bilimdir. Dolayısıyla toplumların en sıkıntılı günlerinin şahidi, insani bir ifadesidir. Yok sayılmasına ve sesin kısılmasına müzisyen kadınlar olarak karşı olduğumuzu bildiririz. Böylelikle müziğe verilen değer, kadın müzisyenlere verilen değerle ironik bir şekilde aynı konuma gelmektedir.
Hem müziğin, hem müzik camiası içerisinde kadınların ötekileştirmesinin önüne geçecek bilincin oluşturulması için müzikle ilişkin her sahayı kapsayacak şekilde, müzik insanlarının, akademisyenlerin, müzik endüstrisi içinde kadınların, müzik gönüllülerinin birlik olması gerektiğini düşünmekteyiz. Söz konusu birlikteliğin önümüzdeki süreçte “Kadınlar Çalıp/Söylüyor” başlığı çerçevesinde sempozyum, festival ile sürdürüleceğini ve sonucunda müzikle ilişkin her alanda kadınların var olma sayılarının artırılmasına yönelik somut çözüm önerilerinin hayata geçirileceğini bildiririz.
Bildiriye Onay Verenler:
Özlem Doğuş Varlı, Mercan Erzincan, Sevilay Çınar, Hatice Doğan Sevinç, Şeyma Ersoy Çak, Fulya Adızel, Oya Levendoğlu, Sevilay Gök Akyıldız, Şenay Savaş Ceyhan, Gonca Demir, Cansel Turan, Arzu Temel, Mehtap Demir, Nihan Atalay, Gülcan Hacısüleymanoğlu, Ezgi Benli Garcia Guerrero, Safinaz Rizeli, Perihan Kaya, Aslı Galioğlu, Serap Baltutan, Fatma Gülay Mirzaoğlu Sıvacı, Gamze Tüfekçi, Elena Ünaldı, İdil Onaran, Mutlu Varlık Kocaili, Ezgi Çardaktan, Çağlar Araz, Huriye Hülya Genç, Çiğdem Can Akkanatlı, Özlem Kaya, Gökçe Altay, Sevim Kartal, Nesrin Çelik, Güniz Alkaç, Ayşe Tunç Akın, Betül Özsoy, Kadriye Yıldız, Yasemin Ata, CansevilTebiş, Tülay Özer Akköse, Duygu Ulusoy Yılmaz, Nalan Höke Turan, Aylin Çakıcı, Nazire Savran, Aslı Özsoy-Körner, Gonca Girgin, Banu Mustan Dönmez, Neval Güleç, Aslı Eruzun Özel, Alime Uygar, Sezen Özek Kaya, Hatice Selen Ergöz, Nur Arı, Bengisu Aydoğdu, Dilara Alınlı, Kübra Sümbül, Melis Aktaş Tohumcu, Rana Çubukçu, Seda Yıldırım, Pınar Hotaşlı, Dilara Gençalp, Esin Taşkın, DilhandeBüyükkahraman, Beril Akçabozan.