♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Sosyal sorumluluk projesi olarak festivalin 3. yılında hayata geçirilen ve 15 yıldır hizmet veren Gümüşlük Festival Akademisi, bugüne kadar 1600 civarında genç müzisyene eğitim verdi. Büyük çoğunluğu ülkemizden olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinden gençler, Gümüşlük’te eğitim almaya geldi ve çok değerli uluslararası virtüözlerin ustalık sınıflarından diploma aldı. Gümüşlük sahilinde yer alan Toprak Ev’de gerçekleşen eğitim ve konserlerden elde edilen gelir ise bir sonraki yılın öğrenci burs fonuna aktarılıyor. Bugüne kadar birçok genç yeteneğe yurt dışında burslu okuma imkanı sağlayan GFA’da bu yıl konser gelirleri yine aynı amaçla kullanılacak. Diğer yandan bu sene pandemi nedeniyle ustalık sınıfı öğrenci konseri, Toprak Ev içerisinde kapalı ortamda değil, perdeye yansıtılarak açık alanda izleyenlerle buluştu.
Ustalık Sınıfına Online Katılım
Yaşları, 11 ile 26 arasında değişen 11 öğrenci, bu yıl 18-30 Ağustos tarihleri arasında Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Fransız piyanist Jean-Marc Luisada ve Piyanist Gökhan Aybulus’tan ustalık sınıfı dersleri aldı. Derslere KKTC Girne’den katılan 15 yaşındaki Lefkoşa Türk Maarif Koleji öğrenci Deniz Besim, bu yıl ilk defa gerçekleştirilen bir uygulama ile ustalık sınıfına online uygulama ile katıldı. Ayrıca GFA piyano ustalık sınıfı bu yıl ilk defa dijital ortamda gerçekleşerek daha geniş coğrafyalara ulaştı. Festivalin Youtube (www.youtube.com/c/gumuslukfest) ve Instagram (@gumuslukfest) adreslerinden her gün çevrimiçi olarak takip edilen GFA piyano ustalık sınıfı, global çapta piyano öğrencileri için bir fırsat oldu.
Zafer Bayramı’nda Anlamlı Diploma
GFA Ustalık Sınıfı Programı yine heyecan içerisinde ve dopdolu geçti. Bu yıl pandemi nedeni ile diğer enstrümanlarda ustalık sınıfları açılmazken, piyano branşı yine yetenekli gençlere ev sahipliği yaptı. 2020 GFA Piyano Ustalık Sınıfı mezuniyet konserinde gençlere, klasik müzikseverlerden tam destek geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle daha da anlam kazanan mezuniyet gecesi, bayram havasında geçti.
Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin yaratıcılarından ve sanat danışmanlığı görevini sürdüren devlet sanatçımız Gülsin Onay, sertifika töreninde öğrencilerini tebrik ederek, “Böylesine anlamlı bir günde, böylesine gelecek vaat eden çok yetenekli piyanist gençlerimizin mezuniyetine tanıklık etmekten büyük gurur duyuyoruz. Önderimiz Atatürk’tür, bize bu ülkeyi emanet etmiştir ve bizim görevimiz sağlıklı düşünen pırıl pırıl beyinler yetiştirmektir” dedi.
Genç Piyanistler Alkış Aldı
Mezuniyet konseri, ustalık sınıfına TED Bodrum Koleji’nden katılan 17 yaşındaki Berhan İban’ın, Ludwig van Beethoven’dan seslendirdiği, “1. Sonat 1. Bölüm” adlı eserle başladı. Ardından Balıkesir T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yamaç Efe Decedeli, Toprak evin sahnesinde yerini alarak Frederic Chopin’in, “Nocturne op.9 no.2” ve Gustav Lange’nin“Blumenlied” başlıklı eserlerini yorumladı. Konser, Manisa Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi öğrencisi, 14 yaşındaki Damla Ece Karataş’la devam etti. Karataş, mezuniyet konserinde önce Romantik Dönem bestecilerden Frederic Chopin’in, “Etude Op.25 No.2” adlı eserine; ardından da Türk Beşleri’nin en lirik eserler veren bestecisi Ulvi Cemal Erkin’in, “Duyuşlar-Zeybek” adlı eserine yer verdi. Gecede daha sonra sahneye gelen 16 yaşındaki Ankara Özel Sembol Anadolu Lisesi öğrencileri, Elif Naz ve İrem Su Erdoğan isimli ikiz kardeşler, 4 el tekniğiyle Franz Schubert’in, “Fantasy in fa minor” adlı yapıtını seslendirerek izleyiciden büyük alkış aldılar. Gümüşlük’te piyano mezuniyet konseri, 16 yaşındaki Bensu Dumanlı’nın performansıyla devam etti. Ustalık sınıfına Bodrum Marmara Koleji’nden katılan genç piyanist gecede, çağdaş ABD’li besteci George Gershwin’in, “The Man I Love” adlı yapıtını seslendirdi.
Programın ikinci yarısı, eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı piyano bölümünde yarı zamanlı sürdüren 12 yaşındaki Can Saraç’ın Ludwig van Beethoven’dan seslendirdiği, “Sonata op.13 (pathetic)” adlı eserle başladı ve İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki İlyun Bürkev’in seslendirdiği eserle devam etti. Genç yetenek, Frederic Chopin’den seçtiği, “Fantasie İmpromptu op:66” başlıklı eserin ardından bir de “İzmir Marşı”nı seslendirerek alkış aldı. Gece, ustalık sınıfına Ankara’dan katılan Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Piyano ve Arp Yüksek Lisans öğrencisi 26 yaşındaki Melis Pınar’ın, F. Chopin’den seslendirdiği romantik bir eserle devam etti. Pınar, bestecinin “Fantaisie Op. 49” başlıklı yapıtıyla beğeni topladı. Gümüşlük Toprak Ev’deki mezuniyet konserinde son olarak 17 yaşındaki Bilge Gürer sahneye çıkarak, F. Chopin’in bir eserini seslendirdi. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Bale Ortaokulu Piyano Anasanat Dalı öğrencisi Gürer, Polonyalı besteciden, “Ballade op.23 no.1 sol minör” adlı eseri seslendirdi.
Konserin ardından eğitmenlerinin elinden sertifikalarını alan genç yetenekler, daha sonra toplu halde fotoğraf çektirerek, mezuniyetlerini kutladılar.