♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Karadeniz kültürünün en önemli kemençe icracılarından, yöre halk müziği ve oyunlarının geleneksel yapı içerisinde günümüze taşınmasında sembol olmuş değerlerinden, ülkemizin kültürel mirasının "ölümsüz" insan hazinesi, büyük sanatkar ve halk ozanı Göreleli Katip Şadi bugün Giresun’un Görele ilçesinde vefat etmiştir.
Büyük ozan Katip Şadi yaşlılık hastalıkları ile mücadele ederken kansere yakalanmış ve bu nedenle birkaç aydan bu yana Görele’de yoğun bakımda tedavi altında tutuluyordu. Bugün Görele’de vefat eden büyük ozan Katip Şadi için yarın (13 Eylül 2020) saat 15.00’te Görele ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenleneceği, cenazesinin ise ilçeye bağlı Çeşmebaşı Mahallesi’ndeki mezarlıkta defnedileceği belirtildi.
Ozan Katip Şadi’nin vefatı üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınladığı mesajında “Bakanlığımızca verilen, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçı unvanı sahibi, kemençe üstadı Katip Şadi’ye Allah’tan rahmet, sanatçımızın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” denildi.
24 Ağustos 1932 tarihinde Giresun’un Görele ilçesinin Derekuşçulu köyünde doğan halk ozanı ve kemençe ustası Katip Şadi, yine Göreleli olan kemençe üstadı Kemal İpşir'in talebesidir. Karadeniz kemençesinin Durkaya ekolündeki isimlerden biridir.
Çok sayıda kaset, CD ve plağı bulunan halk ozanı Katip Şadi, en son "Her zaman gelmezsin" ve "Almanya'dan geliyor" isimli albümlerini piyasaya sürmüştür. Yaklaşık 600 eseri vardır. Yaşamının hemen tamamını Görele’de geçirmiştir. Bugün kaybettiğimiz büyük halk ozanı ve kemençe ustası Katip Şadi’ye 27 Mayıs 2015 tarihinde Giresun Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilmiştir.