♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Türkiye’nin en eski korolarının başında gelen Balıkesir Türk Müziği Korosu’nun Şefi, Sanat Yönetmeni ve Bestekâr Sıtkı Sahil Balıkesir Haberci Gazetesi’nden Cengiz Güner’e açıklamalarda bulundu.
Balıkesir kentinin sanat yaşamına harcadığı 40 yılın değerlendirmesini yapan Bestekâr ve koro şefi Sıtkı Sahil insanların bazen uç hayaller kurduğunu, çok azının hayallerini gerçekleştirdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“benim hayallerim mal mülk üzerine hiç olmadı. Kültürümüzün çok önemli mirası olan Türk müziğimize gönlümüzü çocuk yaşta kaptırmıştım. Kendimle ilgili hayallerimden ziyade, ülkem, yaşadığım yerler, çocuklar, gençler, yetişkinler üzerine onların ilgi alanı olan kültürel faaliyetler üzerine yoğunlaşmıştım. Üç ayrı kurum kurdum. Bu kurumlar hayatiyetini sürdürüyor. Artık sayılarını bile hatırlayamadığım Türkiye’nin her yöresinde çeşitli ve önemli kademelerde öğrencilerim görev yapıyor. Şu an bile bu zincir devam ediyor. Kimi güzel sanatlar, kimi konservatuarlar, kimi yüksek lisanslar, kimi doktoralar kazanıyor. Radyo kazanmışlar, devlet korosu kazanmışlar, koro şefi olmuşlar ama en önemlisi hemen hemen hepsi de iyi insan olmuşlar, adam gibi adam olmuşlar. Hiç inancından siyasi görüşünden, etnik kökeninden ötürü aşağılanmamışlar, ayrım görmemişler. Çünkü birleştirici özelliği olan sanat şemsiyesi etrafında toplanmışlar. Şükürler olsun azmimiz devam ediyor.”
Koro şefi ve bestekâr Sıtkı Sahil sözü Balıkesir özeline getirerek sözlerine şöyle devam etti:
“Bazen şehrimiz Balıkesir’de hizmeti çok küçük olmuş insanlara bir hayli değer verildiğini görüyorum. Adam başarılı olmuş, eyvallah. Ödüller almış. Tek bir insan yetiştirmiş mi? Kurumlar kurmuş mu? Düşünmeden edemiyorum. Nerede hata yapmışız, neyi yanlış yapmışız. “İnsana yatırım yapmışız”. Ülkemizin bazı illerinde o ilin siyaset üstü değerleri vardır. O değerler o ilin her şeyine kendilerini vakfeden insanlara babalık yaparlar, dostluk yaparlar. Çünkü onlar yaşadıkları memleketlerini severler. Bizde olmuyor nedense. Herkes şikâyet ediyor ama kimse elini taşın altına sokmuyor” dedi.