ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 48 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) Genel Başkanı Refik Saydam, 1 Kasım Müzik Öğretmenliği Günü nedeniyle bir basın bildirisi yayımladı! 01.11.2020


1 Kasım 1924'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öngörüsü ve buyruğuyla İstiklâl Marşı'mızın bestecisi Osman Zeki Üngör'ün yönetiminde Musıkî Muallim Mektebinin açılması Türkiye'de akademik anlamda sanat eğitimcisi ve sanatçı yetiştirmenin ilk adımıydı. Bu tarihsel kurumumuzun açıldığı 1 Kasım Günü, 2018 yılından itibaren Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) Onursal Başkanı Prof. Dr. Ali Uçan'ın önerisi ve MÜZED Merkez Yönetim Kurulunun oybirliğiyle aldığı kararla MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ GÜNÜ ilan edildi. Bugün Musıkî Muallim Mektebimizin açılışının 96. yılını; Müzik Öğretmenliği Günümüzün üçüncüsünü içimiz buruk ancak umutlu kutluyoruz.

Müzik E
ğitimciliği günümüzde, önceki gün İzmir İlimizde gerçekleşen deprem nedeniyle yüreğimiz üzüntüyle dolu. İzmir'de ve yakın illerde depremi yaşayan tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun der; depremde yaşamını yitiren canlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Ülkemiz ve bütün dünya ülkelerinin ya
şadığı Kovid 19 uluslararası nedeniyle toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi eğitim, kültür, sanat alanında da büyük sorunlar yaşandı, yaşanıyor. Salgını önleyebilmek için zorunlu olarak dersler uzaktan yapıldı; konserler, sanat etkinlikleri ertelendi, bazı dinletiler internet üzerinden yapılabildi. Bu dönemde özel kurumlarda çalışan pek çok sanat eğitimcisi ve sanatçı işsiz kaldı, evine ekmek götüremedi.

Yetkililerin, bilim insanlarının açıklamalarına göre Kovid 19 salgını daha uzunca bir süre ortadan kalkmayacak; ya
şam, salgınla birlikte sürecek. Ancak Bu süreçte ülkenin ve ulusun onurlu, başı dik yaşamı, geleceği için elbette üretim, istihdam, toplumsal iletişim, eğitim, kültür, sanat ve spor da devam edecek.

Bundan 96 yıl önce genç Cumhuriyetimiz ülkemizi aya
ğa kaldırmak ve devrimleri başarmak için işe eğitim, kültür ve sanat adımlarıyla başlamış; öncelikle Musıkî Muallim Mektebini kurmuştu.

Bugün de ekonomik geli
şmenin, toplumsal kalkınmanın, üretimi büyütmenin, ülke bütünlüğümüzü ve Mavi Vatanımızı korumanın yolu: öncelikle eğitime, kültüre, sanata yatırım yapmaktan geçmektedir. Bu amaçla kültüre, sanata, eğitime ayrılan bütçe artırılmalıdır, planlı, dengeli, verimli kullanılmalıdır.

Okullarımızın her kademesinde sanat derslerinin a
ğırlığı, bu gerçekliğe ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu'nda belirlenmiş esaslara uygun düzenlenmeli; ortak dersler arasında yer alacak haftada ikişer saatlik sanat derslerine temeleğitimden başlayarak bu derslerin dal öğretmenleri girmelidir. Öğretim programlarının, ders materyal, araç ve gereçlerinin hazırlanma süreçlerinde katılımcılık ilkesi genişletilmeli, kurumsallaştırılmalıdır.

Önümüzdeki atama döneminde okullarımızın  gereksinmesini ve atama bekleyen binlerce müzik ö
ğretmenin beklentisini karşılayacak biçimde en az 1500 müzik öğretmeni ataması yapılmalıdır.

CSO yeni konser binasının Cumhuriyetimizin 97. yılında tamamlanmı
ş olması ve kuruma yeni sanatçı istihdamı yapılması önemlidir. Tüm emeği geçenleri kutlarız. Aynı biçimde Ankara Atatürk Kültür Merkezi Alanı'nın tamamı adında ve amaçlarında belirtildiği gibi kültür ve sanat hedefleri için değerlendirilmelidir. Sanatçılar ve sanatseverler, İstanbul Atatürk Kültür Merkezinin de yapımının tamamlanarak işlevlerine uygun biçimde bir an önce açılmasını beklemektedir. Orkestralarımızın, sanat kurumlarımızın sayısı planlı biçimde çoğaltılmalı, eksik kadrolar yeni istihdamla tamamlanmalıdır.

Kültür ve Turizm Bakanlı
ğının bu sezonda salonlarını özel tiyatroların etkinliklerine açmasını yerinde ve anlamlı buluyoruz. Aynı biçimde olanaksızlıklar içinde sanatı var etmeye çalışan ve ticari boyutu olmayan kültür sanat, eğitim derneklerinin, toplulukların müziksel/sanatsal etkinliklerine, provalarına Kültür ve Turizm Bakanlığının, Millî eğitim Bakanlığının, kamunun, yerel yönetimlerin, üniversitelerin atıl bekleyen salonları açılmalıdır. Bu binalar, olanaklar ülke insanının sanatı yeşertmesi için yapılmıştır.

Hâlen TBMM'de görü
şülmekte olan "İşsizlik Sigortası Kanun Tasarısı"nın 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlar için belirli süreli iş sözleşmelerini kolaylaştırıcı hükümleri, işçilerin iş güvencesini, kıdem ve ihbar tazminatlarını, sendika hakkını ortadan kaldırmaktadır. Müzik emekçilerini de yakından ilgilendiren bu hükümler tasarıdan çıkarılmalı tüm çalışanların kıdem tazminatları ve diğer hakları güvence altına alınmalıdır. Salgında işsiz kalan müzik emekçilerine, sanatçılarına devletçe yardım yapılmalıdır.

Musıkî Muallim Mektebimizin açılı
şın 96. yılında  değerli sanat eğitimcilerimizi, sanatçılarımızı, sanatseverlerimizi birlik olmaya, haklarını birlikte aramaya, derneğimizle iletişime geçmeye çağırıyoruz.

Tüm sanat e
ğitimcilerimizin ve sanatçılarımızın 1 KASIM MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ GÜNÜ kutlu osun!

Refik SAYDAM
Müzik E
ğitimcileri Derneği (MÜZED), Genel Başkanı

MÜZED

Tüm Haberler