♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Müzisyen ve Besteci Cem İdiz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP’nin TBMM’nin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle açtığı beste yarışmasına ilgili eleştrilerini bir sanatçı duyarlığı ile sıralarken, yine aynı duyarlıkla CHP’nin ülkeyi kuran siyasi parti olarak, ciddi sanat olaylarına ve sanatçılarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Yine CHP tarafından 1935’de açılan beste yarışmasının jürisinde dünyaca ünlü Rus Besteci Dmitri Şostakoviç’in bulunduğu gerçeğinden yola çıkarak söz konusu yarışmanın seçiciler kurulu ile ilgili eleştrilerini sıralayan Cem İdiz, Cemal Reşit Rey’in bestesi olan 10. Yıl Marşı’nın Kenan Doğulu tarafından düzenlemesi yapılan ve adeta bir diskotek versiyonu olan eserin yeni nesil tarafından yanlış tanındığını ve Cemal Reşit Rey gibi bir bestecinin anılmadığını yazdı ve bu yolda kaygılarını dile getirdi.
Besteci ve Müzisyen Cem İdiz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:
“CHP meclisin 100. Yılı için Ulusal Egemenlik, Cumhuriyet, Atatürk vurgulu bir şarkı yarışması açtı. Bukadar önemli ve iddialı bir yarışmada jürinin, tarihsel bilinci, kültürel birikimi, sanatsal birikim ve katkıları, müzikal bilinci üst düzeyde insanlardan oluşması beklenir. Ben de katıldığım için yarışmaya ayrıntıları biliyorum. Örneğin her katılımcıdan 8 nüsha yazılan eserin partitürü istendi. Yani kapsamlı notası. Hazırlığımızı yaptık ve bizden istenilen koşullarda bestelerimizi verdik. Gün geldi sonuçlar açıklandı. Hemen söyleyeyim dereceye girmemişim. Bu önemli değil. Yarışmalarda kazanmakta var kaybetmekte var. Ancak sonuçlar açıklandıktan sonra jüri üyelerini öğrendiğimde bizden niye sekiz adet nota istediklerine anlam veremedim zira jüride nota okuyabilen tek kişi vardı.O da zaten orkestra şefi. Diğerleri eski şarkıcı, popçu kişiler. Küçümsediğim için değil ama partitür okuyamadıklarını bildiğim için yadırgıyorum doğrusu. Ama şu CHP siyasetteki eksikliklerini fazlasıyla kültür ve sanat yaşamına yansıttığı için öfkeliyim. Her miting veya toplantıda aynı birkaç kişinin eline sazı aldığı bir yapı olmamalı. CHP çok daha ciddi sanat olaylarına ve kişilerine sahip çıkmalı. Ama önce tabi kendisini geliştirmeli. Kurucusu Atatürk, Adnan Saygun'a opera yazdırdı. Tiyatrosu, balesi, orkestrası, operasıyla sanat kurumlarının var olmasını sağladı. İki slogan üç türküyle meydanlara çıkmadı. Kültür devrimi yaptı. Halk müziğinden senfoniye kadar geniş bir yelpazenin gelişmesine yönelik tüm temelleri attı. Bu kadar önemli bir konuya atfedilen yarışma, ulusal egemenliğe mal edilecek bir sonuç bu kadar basit, özensiz seçilmiş bir jürinin eline bırakılmamalıydı. Son yıllarda Cemal Reşit Reyi’in 10.yıl marşını sürekli Kenan Doğulu pop aranjmanıyla dinliyoruz. Eşlikte bir diskotek altyapısıyla. Bunu beğenip beğenmemek ayrı konu ama korkarım yeni nesiller 10.yıl marşını Kenan Doğulu’nun sanacaklar. Kimsenin Cemal Reşit Rey’i hatırladığı hatta tanıdığı yok. Hasan Ali Yücel’in öncülüğünde çıkan milli eğitim bakanlığı “Dünya Klasikleri” serisini hatırlarsak, gerçek CHP ile şimdiki durumu daha iyi karşılaştırabiliriz. Çok yazık...”