ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 23 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Devlet Tiyatroları ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlükleri fiilen ortadan kaldırıldı. 09.11.2020


Kültür ve Turizm Bakanlığın kararıyla, Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları’nın atama, tayin, görev değişikliği ile ilgili söz hakkı ve karar yetkisi elinden alındı.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada yapan Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derne
ği (DETİS) “Böylelikle ülkenin en önemli ve gerekli iki en büyük sanat kurumunun yıkım çalışmaları bitmiş, enkaz altında kalan değerleri de hızla yağmalanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derne
ği'nin (DETİS) resmi twitter hesabından yayımladığı  açıklaması: şöyle:

Geçti
ğimiz hafta içerisinde, Kültür Bakanlığı tarafından, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne  Kültür Bakanlığınca tebliğ edilen yazı uyarınca söz konusu genel müdürlüğün “tüzel kişiliğe haiz” yetkilerinin elinden alındığı bilgisi tarafımıza ulaşştır. Bu doğrultuda atama, tayin, görev değişikliği, görevlendirme ile ilgili hiçbir söz hakkı ve karar yetkisi kalmamıştır. Buna istinaden, DT’nın en üst yetkili makamı bakanlık tarafından tabelada bir isim haline getirilmiştir.

Zaten bir süre önce, DT’nin kritik önem ta
şıyan bazı makamlarına çeşitli(!) kurumlardan kişiler bakanlıkça atanmıştır. Bunlardan bazıları; Personel Daire Başkanı, İdari Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı, Hukuk Müşavirliği ve tüm hukuk bürosudur.

30 Ocak 2014 tarihinde Bilgi Üniversitesi’nde u
ğursuz tohumları atılan ve o tarihten bu yana uygulanmasına çalışılan TÜSAK (Türkiye Sanat Kurulu) bu yolla DT’na fiilen ve resmen gelmiş bulunmaktadır. Yapılan yetkisizleştirme ve etkisizleştirme hamlesi ile DT ve DOB Genel Müdürlükleri fiilen ortadan kaldırılmıştır.

Böylelikle ülkenin en önemli ve gerekli iki en büyük sanat kurumunun yıkım çalı
şmaları bitmiş, enkaz altında kalan değerleri de hızla yağmalanmaktadır. Bu kabul edilemez bir uygulamadır. Sanatın özerkliği “ileri demokratik” yapılarda tartışmaya kapalı bir konudur. Sanat kurumlarını sanatçıların yönetmesine gerek yoktur cümlesi, cahil ve çarpık bir zihnin ürünüdür. Telafisi mümkün olmayan bir gaflet, dalalet ve hıyanettir! Sanat kurumlarını, iktidar sahiplerinin ideolojisine terk etmektir. “Sanat” ve “sanat kurumları” siyaset üstü bir yapıda korunmalı, kollanmalıdır.  Hiç kimsenin keyfine veyahut ideolojisinin insafına terk edilmemelidir.

Yılda iki yüz prodüksiyon, altı binin üzerinde temsil, binlerce kilometre katederek yapılan turne ile Anadolu halkının eri
şimini sağlayan Devlet Tiyatrosu; pandemi döneminde de perdelerini hiç kapatmamış, tüm idari, teknik ve sanatçı personel canları pahasına görevlerinin başında bulunmuş ve ülkenin dört bir yanını sanatla buluşturmuştur. Buluşturmaya da devam etmektedir.

Sanat özgürdür, kurumları özerktir. Siyasi iradenin en temel görevi bu özgürlü
ğü ve özerkliği korumak ve sürdürmektir. İvedilikle bu yanlıştan dönülmesini ümit ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

DET
İS YÖNETİM KURULU

Tüm Haberler