ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 46 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Karadeniz türkülerinin unutulmaz yorumcusu Kamil Sönmez anılıyor. 19.12.2020


Türk Halk müziği sanatçısı, tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu Kamil Sönmez vefatının 8'inci yılında anılıyor.

Karadeniz'in usta sesi Kamil Sönmez, Ordu'nun Per
şembe ilçesinde, 1947 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Giresun'da tamamlayan sanatçı, Ankara Devlet Konservatuarı Opera-Şan bölümünde okudu. Askerlik sonrasında Avni Dilligil Tiyatrosu'nda profesyonel tiyatro oyunculuğuna başlayan Sönmez, Ankara Sahnesi ve Ankara Kardeş Oyuncular Tiyatrosu'nda da çeşitli rollerde oynadı. İlk plağında "Hekimoğlu" ve "İnce Memed" türkülerini söyledi. Sönmez, Zülfü Livaneli'nin yapımcılığında yaptığı 45'lik ilk plağının bir yüzünde Ordu türküsü olan "Hekimoğlu"nu, diğer yüzünde Zülfü Livaneli'nin Çukurova'dan derlediği sözlerle bestelediği "İnce Memed" isimli türküyü söyledi. Daha sonra halk türküleri sınavını kazanarak radyoya giren Sönmez, Karadeniz türkülerinin en önemli sanatçılarından biri oldu. Kamil Sönmez, ilk 45'liğinin ardından, "Yaylanın soğuk suyu", "Çift Jandarma", "Maçka'da buluşalım" gibi bugün çok bilinen Karadeniz türkülerini, "Merhaba" isimli Long Play'e okudu.

Karadeniz türküleri denince ilk akla gelen isimlerden oldu. Bu sırada sinema filmlerinde de rol alan ve radyoda görev yapan Sönmez, 1993'te Kültür ve Turizm Bakanlı
ğı Devlet Türk Halk Müziği korosunda solist olarak çalıştı. Sönmez, 1980'li yıllarda da Süreyya Davulcuoğlu ile Karadeniz türküleri denince ilk akla gelen iki isimden biri oldu. Oyunculuğu sinema perdesine de taşıyan Kamil Sönmez, 1979'dan itibaren "Düşman", "Eşek Şakası", "Deli Kan" gibi birçok filmde rol aldı. Sönmez son olarak 2009'da, Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği "Güneşi Gördüm" filminde oynadı.

Kamil Sönmez'e 1998'de "Devlet Sanatçısı" unvanı verildi. Gençli
ğinde Osman Yağmurdereli ve Faruk Tınaz ile aynı evi paylaşan Kamil Sönmez, sanat camiasında da en sevilen isimlerden biri oldu. Sönmez'in sanat yaşamının 45. yılı anısına, sanatçı arkadaşları kendisine destek vermek üzere bir gece düzenledi. Kâmil Sönmez, beyin kanaması nedeniyle bir süre tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 20 Aralık 2012 günü 65 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi, Perşembe ilçesi Kozağzı Mahallesi'nde anne ve babasının da mezarlarının yer aldığı aile kabristanlığına defnedildi.

Tüm Haberler