ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 31 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Eski albümler yeniden basıldı: Unkapanı Plakçılar Çarşısı tekrar hareketlendi. 20.12.2020


Son dönemlerde çekilen film ve dizilerde Türk müziğinin önde gelen isimlerinin şarkılarına yer verilmesi eski plaklara ilgiyi artırdı. Pek çok müziksever eski albümlere ulaşmak isteyince müzik yapımcıları da çareyi eski albümleri yeniden plaklara basmakta buldu. Yeni basım plaklara talep ise ilgi Unkapanı Plakçılar Çarşı'nı yeniden canlandırdı.

Ferdi Özbe
ğen, Sezen Aksu, Müslüm Gürses, Erkin Koray gibi Türk müziğinin önde gelen isimlerinin şarkıları son zamanlarda pek çok film ve dizide kullanılmaya başladı. Bu sanatçılarla yeni tanışan genç kuşağın ve eski günleri özleyen pek çok müzikseverin eski albümlere de ilgisi her geçen gün arttı. Müzik yapımcıları da bu talebi karşılamak için 70-80 ve 90'lı yılların sevilen sanatçılarının albümlerini yeniden plak formatında bastı. Plak ve plakçalarlara ilginin yoğunluğu ise meşhur Unkapanı Plakçılar Çarşı'nda hareketliliğe neden oldu.

Müzik sektöründen yakla
şık 20 yıldır çalışan Olcay Akyürek, "Yeni nesil plak almak istiyor. Eski dönem kayıtlarını çok uçuk fiyatlara satmaya başladılar. Bir arz ve talep oluştuğu için bu sanatçıların plakları yeniden üretildi. Bence çok iyi oldu, sektörü de canlandırdı. Plak satışları şu an çok iyi. Ferdi Özbeğen'in konser kaydının bir filmde çalınmasından sonra ilgi çok arttı. Analog kaydı plak olarak basıldı. Bir günde 2 bin adet satıldı. Pazartesi günü 2 bin sipariş gelecek onlar da ön satışla tükendi" diye konuştu. Plakların bu kadar çok sevilmesini ise analog kayıtların ses kalitesine bağlayan Akyürek, "Yeni basım plaklarda makara kayıtlarından aktarılması çok önemlidir. Sesi, gitarı, kemanı şarkıda çalan her şeyi gözenek gözenek kaydettiği için tek tek duyarsınız. Dijital kayıtlarda bu verimi alamazsınız" dedi.

Pek çok ünlü ismin yapımcılı
ğını üstlenen Ethem Zeytinlik ise, "Son 4-5 senedir dönem filmlerinin çekilmesiyle birlikte eski plaklar tekrar gündeme geldi. Gençlerin bu filmlerde plakları, pikapları görmesi bir akım geliştirdi. Eski plaklara rağbet arttı. Eskiden bunların kıymeti bilinmedi. Hepsi tavan aralarında, bodrumlarda eskidi. Şimdi çok değerli oldu ve bulunmuyor. Dönem kaydı plakların fiyatı çok yüksek. Bu yüzden yeni basım plaklara ilgi arttı. Bizler de artık eski kayıtlarımızı plak olarak dinleyicilere sunuyoruz. İlgi alaka da çok güzel. Eski basımların arşiv değeri olduğu için fiyatları yüksek, yeni basımlar fiyat olarak da ekonomik oluyor" diye konuştu.

Unkapanı Plakçılar Çar
şısı'nın en eski müzik yapımcılarından biri olan Muhteşem Candan ise, plaklara olan ilginin müzik sektörünü canlandırdığını ifade ederek, "Şu an iyi gidiyor. 50 binlik 100 binlik tirajlar yok ama plak dünyasının, plağın tekrar canlandığını görüyoruz. Dijital çok hızlı ilerliyor. Herkes dijital dinliyor, indiriyor ama bir taraftan da yine elle tutulur bir arşiv oluşturmak için de plak, CD ve kaset aranıyor. Eskiden kalabalık yapıyor, dinlenmiyor diye güzelim pikaplar çöpe atıldı. Şimdi bu dönemde ne kadar kıymetli olduğu anlaşıldı" şeklinde konuştu.

Plakçılar Çar
şısı'nda alışveriş yapan bir müziksever ise "Maziye, nostaljiye özlem var. Dönem plakları çok pahalı oluyor bunlar tekrar basılınca alma gücümüz kolaylaştı. Öte yandan Sezen Aksu'nun Düş Bahçeleri albümü kaset ve CD olarak yayımlandı. Hiç plak olarak basılmadı ama gençlik yıllarımızda dinlediğimiz bu albümü şimdi plak formatında dinlemek daha cazip geliyor" ifadelerini kullandı.

Tüm Haberler