ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Müzik öğretmeni Aygün Çam, 40 köy gezerek unutulmaya yüz tutan türküleri, deyişleri buldu. 60 eseri de derleyip arşiv haline getirdi. Çam, “Değerli mirasımız yok olmamalı” dedi. 01.01.2021


Elazığ'da müzik öğretmeni ve Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu‘nda koro şefliği yapan Aygün Çam (30), unutulmaya yüz tutmuş türkü ve deyişleri kayıt altına alıyor. Çam, anneannesinden dinlediği ezgiden etkilenerek 8 yıldır elinde kamerasıyla kendi imkanlarıyla aşıklık geleneğinin yaşatıldığı köyleri dolaşıyor. Şu ana kadar 40 köy gezen ve yüzlerce görüntüden oluşan bir arşiv oluşturan Çam, kayıt altına aldığı kelamları derleyip notalara döküyor. Şu ana kadar 60 türküyü derleyen Çam, birtakım yapıtları de Türk Halk Müziği repertuvarına kazandırdı.

Aygün Çam
şöyle konuştu: “Unutulmuş olan türkülerimizi büyüklerimizden dinleyerek onları kayıt altına alıyorum. Bu çalışmama ilk anneannemden köyde dinlediğim bir ezgi ile başladı. Okuduğu türküyü oda annesinden duymuştu nereden baksanız 150 yıllık eserdi. Bu eserin kaybolmaması yok olmaması için bir çalışma gerçekleştirdim. İlk derleme çalışmam böylelikle başlamış oldu. Şu ana kadar 40 civarı köy oldu. Elazığ'da ve Üst Fırat diye nitelendirdiğimiz bölgede çok büyük bir türkü hazinesi olduğunu keşfettim. 60'a yakın Türk Halk müziği eserini derlemiş oldum. 8 türküyü TRT repertuvarına teslimini sağladık. Aslında bu çalışma ile birlikte ilk ana hedef bin yıllardır süre gelen sözlü gelenek kültürümüzün ve mirasımızın yok olmamasıdır. Yine bunun dışında atalarımızdan bizlere miras olan türkü ninni ağıt gibi somut olmayan kavramlarımızı gelecek kuşaklara aktarılması bir başka hedefim.”

Foto
ğraf: Aygün Çam, Baskil'de Arapgir'in Onar Köyü'nde ve Elazığ'nın köylerinde ozanlarla bir araya geliyor. Onlarla hem arşiv hem de derleme çalışmaları yürütüyor.

Tüm Haberler