♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Şef Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası hedef kitlesi çocuk olan “DoRe MiMi” adında bir çalışma gerçekleştirerek, orkestrada kullanılan çalgıları çocuklara tanıtıyor. Ancak bu çalışmada ciddi eksiklikler göre çarpıyor.
Ankara Bach Korosu şefi Ümit Gültekin göre çarpan ciddi eksiklikleri şöyle sıraladı:
- Çalgıları tanıtan sözler yetkin değil. Heceleri notalara denk düşürmek için sıklıkla ulamalar yapılıyor. Bu da yapaylığa neden oluyor.
- Çalgıları simgeleyen müzikler, karekteristık olmaktan çok uzak ve çekici değil.
- Çalgıları şarkılayarak anlatan kadın sesi, rengi bağlamında uygun olmamış. Niçin seçilmiş olabilir?
- Yaylılarda belirgin bir sonorite yitimi duyumsanmakta.
- Çalgılar tek tek farklı zamanda dinlenebilir. Ama ard arda bir konser oluşturulursa, bu konsept çocukları büsbütün müzikten soğutur.
- Projede hangi Psikolog, Sosyolog, Pedagog görev üstlenmiştir, bilememekteyiz?
Ümit Gültekin’in bu tespitlerinden, çalışma gerçekleştirilirken pedafojik formasyonu olan bir müzik öğretmenine danışılmadığı anlaşılıyor.
Öte yanda, orkestranın önemli çalgılarından örneğin Kontrbas’ın tanıtımı gerçekleştirilirken, çocuklara kontrbas sesi duyurmak yerine neden şarkı söyleniyor sorusu akla geliyor?