♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Eskişehir’de yerel olarak yayımlanan Anadolu Gazetesi yazarı Ali Baş, Eskişehir’e bir yerleşik opera müdürlüğü kazandırılması yolunda tavsiyeler içeren bir makale yazdı. Söz konusu yazıda Kültür ve Turizm Bakanları’nın iş başına geldiklerinde milletvekili seçildikleri illere yatırım yaptığını ancak Eskişehir milletvekili Nabi Avcı’nın Kültür ve Turizm Bakanı olarak zamanında gerçekleştirmediği bu eylemi şimdi yapmasının da geç olmadığını, alt yapı olarak Eskişehir son derece hazır olduğunu belirtti.
Eskişehir Anadolu Gazetesi yazarı Ali Baş’ın “Eskişehir’i Bu Kez İhmal Etmeyin” başlıklı söz konusu makalesi şöyle:
Eskişehir'i bu kez ihmal etmeyin!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, son dönemde üzerinde sıklıkla durduğu bir konu var… Kültür sanat!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, son dönemde üzerinde sıklıkla durduğu bir konu var…
Kültür sanat!
İnternete girin bu konuyla ilgili yüzlerce habere rastlayabilirsiniz. Yeni kültür merkezleri yapılıyor. Opera ve senfoni orkestralarına yeni binalar yapılıyor.
Peki Eskişehir bu konuda kendine düşen payı alabiliyor mu?
Almıyor! Gerek de yok zaten Eskişehir kültür ve sanat konusunda Türkiye’nin lider şehri. Bizdeki salonlar hiçbir şehirde yok.
Buna rağmen Eskişehir’de bir Devlet Opera ve Bale müdürlüğü kurulmuyor. Oysa Eskişehir bu konuda en avantajlı şehir konumunda. Bir opera binası yapılmasına bile gerek yok.
ESKİŞEHİR'DE 3 SAHNE VAR!
Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nin Türkiye’nin önde gelen salonları arasında yer alıyor. Eskişehir’deki salon 1200 kişilik döner platformlu, orkestra çukurlu çok amaçlı bir sahne! İzmir’de daha geçen yıl 900 kişilik salon yapabildi. Eskişehir’de 10 yıldır Opera ve Bale günleri yapılıyor. 1995, 2002, 2013 yıllarında yapılan 3 opera binası var. Buna rağmen Devlet Opera ve Bale müdürlüğü yok! Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü olan 6 şehirde Eskişehir gibi 3 tane sahnesi olan şehir yok.
Eskişehir için hükümetin fazla yatırım yapmasına gerek yok. Sadece müdürlüğü burada açması yeterli olabilir. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi de idare bina konusunda destek olabilir. Gösteriler için salonları seve seve tahsis eder!
Opera müdürlüğü için Eskişehir’in fazlası var eksiği yok.
GÖREV MİLLETVEKİLLERİNDE
Ancak Eskişehir’in bu konuda harekete geçmesi gerekiyor. En azından AK Parti ve MHP Milletvekillerinin “Biz Eskişehir’e Opera ve Bale müdürlüğü istiyoruz” demesi gerekiyor.
Genel Müdürlük, böyle bir talebe kayıtsız kalmaz! Belki de böyle bir talebi bekliyorlar!
Eskişehir’in tüm bölge müdürlükleri bir bir kapanıp, başka şehirlere kaydırılırken, belki ilk kez Eskişehir’e bir müdürlük kazandırılmış olur!
SAMSUN VE MERSİN ÖRNEĞİ!
1992 yılında 4 ile daha Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü verilmesi için teklif götürüldü ve Resmi gazetede yayınlandı…
Gaziantep, Sivas, Van ve Samsun…
Sadece Samsun’da kuruldu.
Ancak Genel Müdürlük yöneticileri gördü ki, Samsun’un alt yapısı yeterli değil! Mersin ve Antalya’nın da durumu kötü…
Bu nedenle 3 ilde şimdilik bu müdürlükleri açmayı pek düşünmüyor.
Bu nedenle Gaziantep, Sivas ve Van müdürlüklerinin kurulmasını beklemeye aldılar.
3 ŞEHİR 3 BAKAN!
Fikri Sağlar Kültür Bakanı oldu, Mersin’e Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü açtı…
Ertuğrul Günay Kültür Bakanı oldu, memleketi Samsun’a Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü açtı…
Nabi Avcı da Eskişehir Milletvekili olarak Kültür Bakanlığı yaptı. Ancak bakanlık görevi bitse de vakit geçmiş değil!
10 YILDIR DÜZENLENİYOR!
Eskişehir Opera ve Bale günleri 10 yıldır düzenleniyor. Dünyaca bilinen eserlerin gösterimi yapılıyor. Şehir dışından çok sayıda sanatseverde bu gösterileri izlemek için Eskişehir’e geliyor. Devlet Opera ve Bale Genel Müdürleri, üst düzey yöneticileri de opera günlerine katılır ve açılış törenlerinde övgüyle söz ederler. Ne yazık ki müdürlük konusunda ileri bir adım atılmaz!
Eskişehir’de düzenlenen opera ve bale günleri nedeniyle Cumhuriyet tarihinin ilk opera sanatçısı Semiha Berksoy adına kızı Prof. Zeliha Berksoy tarafından kurulan Semiha Berksoy Vakfı’nın Opera ödülleri içinde en büyüğü olan “Özel Ödül” Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e verilmişti!
Fotoğraf: Ali Baş
Kaynak: Anadolu Gazetesi