♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Türk müziğinin önemli besteci ve eğitimcisi sanatçı Muammer Sun’un vefatının ardından Sun’un sanatçı kızı Müride Sun Aksan, sosyal medya hesabından babası Muammer Sun’u anlattığı bir paylaşım yaptı.
Müride Sun Aksan’ın paylaşımı şöyle:
“öğrenciymiş anneme aşık olup evlendiklerinde.. konservatuvarda öğrenciyken evlenmek yasakmış, beni okula götürdüğünde tembihliymişim baba yerine "Mamer abi" demeye.. sonra Ayhanım, Ayşe ve İlteriş katıldı aileye.. bu arada okul bitti, konservatuvarda hocalığa başladı... "Türkiye'nin Kültür Müzik Tiyatro Sorunları" kitabını yazarak sanat eğitimini yurt çapında yaymanın yolunu çizdi... ve ertelemelerden sonra askere gitti.. birikimsiz gittiği için, askerden gece bir yolunu bulup kaçar Bulvar Palas'ta piyano çalar, kazandığını eve bırakır kışlaya geri dönerdi (nasıl yapardı bilmem) askerliği bitince, konservatuvar müşavir heyeti "solcu" diye okula dönmesine engel oldu.. 1968’de atandığı Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği sırasında Çocuk ve Gençlik Koroları Yönetmeliği’ni hazırladı, tüm Türkiye'deki müzik öğretmenlerini kapsayacak koro şefliği eğitimini planladılar ve ülkedeki tüm müzik öğretmenlerini Sinop'ta toplayıp koro şefliği eğitimi verdiler.. Türkiye’de 166 çocuk ve gençlik korosu kurulmasına öncülük etti… 1969 yılında sanatçıların oylarıyla; sanat kurumlarının temsilcisi olarak TRT Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu'nu ve TRT Müzik Dairesi'ni kurdu. 1971'de Murat Katoğlu'yla birlikte resim/müzik/edebiyat dallarında TRT Kültür Sanat Ödülleri Sistemi'ni hazırladı... derken 12 mart geldi 2 kez kısa gözaltılar ve 45 gün ortadan kaybedilme vakalarında canım annem sıkıyönetim savcılarının kapılarını aşındırdı "çocuklarımın babasını bulun, siz aldınız siz bulun" diye.. 1974 sonbaharında konservatuvara müdür olarak atandığında tüm sanat dallarının değerli, tecrübeleriyle öne çıkan isimleriyle toplantılar başladı; konservatuvara yeni bir yön çizmek amacıyla/kiii İzmir'e sürülüverdi... sonrası erken bir emeklilik dönemi ve ardından Ankara'ya Hacettepe'ye binbir çaba ve uzun beklemenin ardından yeniden atandı.. tüm bu süreç içerisinde orkestra eserleri, pek çok çocuk şarkısı, Şarkı Demeti kitabının yanı sıra 1967 ve 1969’da biri TRT, diğeri ODTÜ adına iki büyük folklor derlemesine imza attı… emekli olduktan sonra Sun yayınevini kurarak, taa 1963’te kitabında yazdığı, “ülkemizde sanatın gelişebilmesi için gerektiğine inandığı” nota ve plak basım evi kurması hayalini kendi çabasıyla gerçekleştirdi.. önüne çıkartılan 1001 engele rağmen bunları başardı, ömrü mücadele ile geçti… engel olmasalardı neler başarılırdı kimbilir?? sistem onun değerini ne kadar bildi meçhul ama o ülkesine, ülkesinin insanlarına çok şeyler katarak yaşadı... biz 4 kardeş sürekli mücadele veren bir babanın evinde büyüdük… belki de babadan çok “Muammer Sun/Muammer abi” olarak bilmişizdir pek çoğunuz gibi… başsağlığı dilekleriniz için çok teşekkür ederim… ben de sizlere başsağlığı dilerim hepimizin/sanatın/ülkemizin aydınlığının üstüne kanat geren bir koca çınardı… melekler yoldaşı olsun.”