ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 36 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından çevrim içi ortamda “Kripto Sanat NFT” semineri gerçekleştirildi. 11.05.2021


Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “Kripto Sanat NFT” etkinliğinin moderatörlüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Arş. Gör. Yasin Arslan üstlenirken, seminere Dijital Artist Hakan Yılmaz, Dijital Sanat Küratörü Esra Özkan ve Yönetmen Onur Şentürk konuşmacı olarak katıldı.

Kripto sanat konusunda NFT olarak eser üretirken ve satı
şını yaparken sanatçıların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgiler veren Dijital Artist Hakan Yılmaz, “Sanat ticareti diye bir kavram var. NFT konusu sanat üretmekle alakalı değil, sanat satmakla ilgili bir konu. Dolayısıyla da satışla ilgili bir tecrübeniz yoksa NFT sizler için kolay olmayabilir. NFT dünyasında yer almak istiyorsanız sanatın ticareti konusunda tecrübe edinmiş olmalısınız. Bu işlerin ticareti hakkında bilginiz, eserleriniz ve bu işe ayırabileceğiniz paranız varsa NFT dünyasına girebilirsiniz. Çok popüler olan NFT sitelerinin ilgilendikleri konu finanstır ve bu sitelerin arkasında olan isimlerin hiçbiri sanatçı değildir. Dolayısıyla bu siteler yüksek fiyata satabilecekleri eserleri öne çıkarır. Sanatçılık başka bir yolculuk, sanat borsasında olmak ise başka bir yolculuk. Sonuç olarak NFT olarak satış yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli konuların başında, eserlerin koleksiyonunun yapılabilir olması ve özgün eserler olması geliyor” dedi.

Sanatçıların eserlerini sattıktan sonra takip etmeleri gerekti
ğini ifade eden Yönetmen Onur Şentürk, “NFT olarak bir ürününüzün satılmaması sizin değersizliğinizi göstermez. Birçok sanatçının vizyonundan bakacak olursak herkesin yolculuğu farklı. Asıl değişmez olan sanatçının içindeki sanat eseri üretme arzusu. Çünkü sanat sürekliliği olan bir alan. Geçmişe dönük okumalar yaptığınızda günümüze dair şeyleri göreceksiniz. Ürettiğinizi bıraktığınız dünyaya geri dönüp yeni şeyler üretmek çok önemli” dedi.

NFT ile beraber sanatçıların eserlerini galeriye ihtiyaç duymadan satabileceklerini ifade eden Dijital Sanat Küratörü Esra Özkan ise, “Bu sistemde bugün geldi
ğimiz noktada sanatçı artık bir galeriye ihtiyaç duymadan satış yapmaya başlıyor. Elbette bu altyapıya sahip olabilmek çok kolay değil. Fakat yavaş yavaş galerilerin ve müzelerin bu altyapılara sahip olup, NFT eserleri bu sayede sergilediklerini ileride görebiliriz. Ayrıca NFT sistemiyle sanatçı, eseri her satıldığında kolayca pay alabilecek. Eserlerimizin peşinden koşmak zorunda kalmayacağız ve eserin nerede ve kimde olduğunu biliyor olacağız” şeklinde konuştu.

Tüm Haberler