♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Doğanın çığlığını bestesiyle duyuran ve büyük görevin insanlara düştüğünü belirten Bürkev, “Dünyayı nasıl daha iyi bir hale getirebilirim diye düşünürsek belki tüm bu sorunlar ortadan kalkar ve çok daha güzel bir dünya olur” dedi.
12 yaşındaki İlyun Bürkev, piyanoyla bebek yaşlarda annesinin piyanosunu çalarken tanıştı. 4 yaşında özel ders almaya başlayan Bürkev, son kazandığı Chopin Uluslararası Piyano Yarışması birincilik ödülüyle adından söz ettiriyor. İlerde, klasik müzikte en iyi noktaya gelerek, konser piyanisti olmak isteyen Bürkev, Arter’de Melih Fereli küratörlüğündeki ‘Yağmur Ormanı V (varyasyon 3)’ adlı sergiden aldığı ilhamla yeni eseri ‘The Wind’i besteledi.
Bestesiyle, insanlığa aktarmak istediği birçok mesajın olduğuna dikkat çeken piyanist, “Biz tüm canlılarla bu dünyayı beraber paylaşıyoruz. Doğayı korumada en büyük sorumluluk bilinci biz insanlara ait çünkü biz düşünebiliyoruz ve bir aklımız var. Olaylar karşısında seçim yapabiliyoruz. Özellikle şu anda doğamız çok zarar görüyor. Ekosistemimiz, dünyamız giderek bozuluyor. Hayvanların yaşam alanını yok ediyoruz, denizlerimizi plastikle dolduruyoruz. Bu projede de ben farkındalık yaratmak istedim. Attığımız her adımda dünyayı çok daha iyi bir hale getirebileceğimizi vurgulamak istedim” diye konuştu.
The Wind adlı bestesi hakkında detayları paylaşan Bürkev, “İlham kaynağım olan ‘Yağmur Ormanı V (varyasyon 3) eserini çok ilginç buluyorum. Çünkü bir yağmur ormanının modern objelerle temsil etmesi gibi bir şey ve her objede bir sürü ses dosyası var. Her gittiğinizde bambaşka doğa sesleri duyuyorsunuz ve objelere dokunarak hissedebiliyorsunuz. Çok değerli ve özel bir eser. Ben de bestemi bu eserden ilham alarak yaptım. Yağmur ormanını ve bestemi birleştirerek bir proje yaptık” ifadelerini kullandı.
Dünyayı bir senfoni orkestrasını benzeten piyanist İlyun Bürkev, “Ağaçları keserek binalar, evler yapıyoruz bir şey kazandığımızı düşünebiliriz ama çok uzun vadede bize küresel ısınma gibi sorunlar olabilir. Dünyayı bir senfoni orkestrasına benzetiyorum. Bir orkestranın muazzamlığı her enstüramanın inceliği var. Bir enstrümanın küçük bir detayı bile olmasaydı gerçekten müziğin tüm güzelliği bozulurdu. Dünya da aynı bu şekilde, dünyayı ne kadar bozarsak o dünyanın tüm güzelliği gidiyor. Dünyayı nasıl daha iyi bir hale getirebilirim diye düşünürsek belki tüm bu sorunlar ortadan kalkar ve çok daha güzel bir dünya olur” diye konuştu.
Yaptığı işi çok sevdiğini ve keyif aldığını söyleyen Bürkev, “Her işin elbette bir zorluğu var ama ben yaptığım işi çok seviyorum ve keyif alıyorum. Beni çok mutlu ediyor. Müzik dışında ben hayatı yaşamanın, hobilere vakit ayırmanın, arkadaşlarla vakit geçirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Mutlu bir insan olduğunuz zaman da müziğiniz de yaptığınız iş de çok güzel olur” dedi.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı akademisyenlerinden Prof. Dr. Burcu Aktaş Urgun tarafından verilen piyano eğitimine devam eden Bürkev, “İlk insanlıktan bu zamana kadar çok önemli besteciler, yorumcular, hocalar ve besteler geldi. Bach, Mozart, Haydn, Chopin gibi isimlerin yanında da Türkiye’de de İdil Biret, Gülsin Onay gibi isimler çok değerli. Benim de ilerde yapmak istediğim şey klasik müzik, bu büyük aileden beslenebildiğim kadar beslenip, alabildiğim kadar alıp kocaman bir ailenin İlyun Bürkev olarak küçük bir izi olmak istiyorum. Kendimi klasik müzikte en iyi noktaya getirmek, konser piyanisti olmak istiyorum. Bunları yaparken de insanlara doğamızın önemi, insan haklarının önemi gibi mesajları aktarmak istiyorum. En büyük hayalim bu” diye konuştu.
DHA
Video Haber